Skip to main content

(P) VIDEO. Povești reale. Au mers mai departe, deși haterii "le-au dat cu hate"

 
(P) VIDEO. Povești reale. Au mers mai departe, deși haterii "le-au dat cu hate"

VIDEO. Cum treci peste un episod în care ai fost hărțuit? În care "ți-au dat cu hate"? Pentru că "ești rom". Pentru că "ești de la țară". Sau pentru că "ești adoptată".

Publicitate

Cum îi convingi pe tineri să meargă mai departe? Cum să ignore adolescenții tachinările?

O campanie care a început cu influenceri și cu poveștile lor: Mircea Bravo, Ilinca Băcilă și comediantul Toma.

Povești reale, de la vedete, care au atras apoi alte povești reale. De la oameni obișnuiți. Pentru că tinerii obișnuiți sunt "vedetele" acum, în campanie.

Povești reale în care hate-ul i-a determinat să devină mai puternici.

Mai jos, povestea campaniei Sprite - Rămâi Fresh. Pas cu pas.

De ce o astfel de campanie în România?

Pentru că România este pe locul 3 din 42 de țări în care a fost investigat bullyingul. O spune un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Înainte de detalii, clipul manifest al campaniei.

VIDEO. Sprite Haters / Cea mai #fresh gașcă

Patru tineri obișnuiți și poveștile lor

Tinerii trebuie să-și urmeze visurile, indiferent de ce le spun ceilalți", este mesajul principal al campaniei.

Patru povești reale culese de echipa campaniei Sprite susțin acest mesaj. Este a doua parte a campaniei, după ce, la începutul acestui an, adolescenții au văzut cazurile unora mai cunoscuți.

Mircea Bravo, comediantul Toma si cântăreața Ilinca Băcilă s-au lovit de hateri la începutul carierei, dar au mers mai departe. Cazurile lor i-au inspirat pe tineri, iar din poveștile lor au fost alese cele patru, de mai jos.

Samir - hate pentru că este de etnie romă

Povestea lui Samir nu e unică, din păcate. Haterii se iau de el pentru că e de etnie romă.

Dar asta nu l-a oprit să își vadă de școală, să își facă prieteni.

Samir își vede de treabă și nu doar că nu pune la suflet ce spun haterii, ci transforma hate-ul in atu. Atunci când ei îi zic ironic “prințule”, el se autointitulează Prince.

Răzvan, cel "de la țară"

Răzvan trăiește în Călărași, dar studiază în București de niște ani buni. Atunci când a început școala în Capitală, colegii n-au găsit o poreclă mai inspirată pentru el decât “țărane”.

Răzvan a rezistat la toată povestea asta până a terminat generala și s-a ambiționat să demonstreze ce-i poate pielea și capul. Azi învață la unul din cele mai bune licee din București.

Iasmina "cea orfană"

Iasmina a fost și ea în vizorul haterilor atunci când era puștoaică. Deși are o familie adoptivă iubitoare, asta n-a contat pentru colegii care o tachinau că nu e “ca ei”, că e “orfană”.

Dar Iasmina a fost puternică și a trecut peste tot ce s-a întâmplat în perioada aia. A studiat psihologia și azi lucrează cu copii și tineri abandonați, pe care vrea să îi ajute să nu se lase impresionați de răutatea celor din jur.

Ioana, hate pentru că vrea să devină pilot. "Nu e un job de fete"

Ioana visează să zboare de la 15 ani. A vrut să devină pilot și s-a apucat de ore de zbor. Haterii îi spuneau că ăsta nu e un vis sau un job de fete.

A ignorat comentariile, iar la 17 ani zbura prima oară solo cu planorul. La 18 ani făcea primul salt solo cu parașuta. Între timp s-a apucat și de programare.

Detalii, pe platforma campaniei Sprite Rămâi Fresh, AICI

 

 

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • Pagina de media se lupta cu bullyingul, pentru ca nu te obliga sa ai cont pe facebook, pentru a putea comenta. Altfel, toata societatea ii impinge pe oameni spre retelele de socializare si nu este normal sa ai atata expunere, daca nu esti adult din punct de vedere emotional. Iar Ilinca Bacila cum a fost victima bullying-ului? Pentru ca s-a dus la Eurovizion in 2017, si oamenii care-l preferau pe Mihai Traistariu in acel an si-au exprimat nemultumirea? Se poate cadea in derizoriu, chiar si asa aceasta generatie este poreclita "snowflakes", pentru ca se comporta ca niste fragili fulgi de zapada.

Trimite un comentariu