Skip to main content

Serviți tort, Mihai Bendeac? Servim, dar nu oricum! Un moment deplasat de la iUmor și o "șarjă" a lui Nea Mărin s-au lăsat cu somație

 
Serviți tort, Mihai Bendeac? Servim, dar nu oricum! Un moment deplasat de la iUmor și o "șarjă" a lui Nea Mărin s-au lăsat cu somație

Cum a gustat Mihai Bendeac puțin tort, la iUmor? Într-un fel pe care CNA l-a considerat vulgar. Combinat cu „drăcuielile” lui Nea Mărin dintr-o altă emisiune, a rezultat o (mică) sancțiune: o ...somație. Nimic de plătit adică.

Publicitate

Atenție! Urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Forul audiovizual a analizat în ședința de astăzi o serie de reclamații privind emisiuni de pe Antena 1: două ediții Poftiți pe la noi, o ediție iUmor, un episod din Sacrificiul și o ediție iUmor. Toate difuzate în prima parte a lunii septembrie. 

După monitorizare, membrii au considerat că sunt încălcări doar în cazul Poftiți pe la noi și iUmor.

Este vorba despre două ediții din Poftiți pe la noi, din 1 și 3 septembrie (redifuzări ale unui sezon trecut), în care Nea Mărin îl fugărește pe Liviu Vârciu, drăcuind frenetic. 

Pe de altă parte, a fost vorba despre o ediție iUmor din 13 septembrie, în care o concurentă a venit pe scenă, cu un tort, și-a băgat un picior în respectiva prăjitură, iar apoi a început să mănânce. Da, de pe picior. Apoi, a împărțit și cu Mihai Bendeac. 

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei Group, despre edițiile cu probleme:

Despre Nea Marin: „Pentru emisiunea „Poftiți”, am mai discutat-o aici, sunt aceleași aspecte ale personajului Nea Marin, cu drăcuitul și cu modul lui mai violent de a-și impulsiona echipele să muncească. După cum am văzut și în imagini, face un cuplu, ca să zic așa, mai degrabă cu Liviu Vârciu, pentru că nu l-am văzut impulsionând și alți concurenți. Deci este o chimie între cei doi.”

„Legat de iUmor, nu am ce să spun foarte multe. Îmi pare rău de gherla pe care au dat-o colegii mei, cu acest moment. A existat un sezon foarte curat și frumos (sezonul trecut n.r.) care a făcut și audiențe pe măsură. Din punctul meu de vedere, acesta nu este umor, dar aceste chestiuni sunt discutabile, în ce privește umorul și am văzut că nici pentru jurați nu prea a fost umor, în sensul că Cheloo a și spus: de ce ați făcut această mârlănie?”

Întrebată de Alexandru Kocsis dacă realizatorii emisiunii au discutat până acum despre ieșirile lui Nea Mărin în emisiunile „Poftiți”.

„Da, am vorbit. El susține că este un personaj, cum e Nea Mărin Miliardar.” 

Un alt membru CNA, Răsvan Popescu, i-a transmis reprezentantului Antena 1, că poate mai inventează și Nea Mărin „altceva”. „De atâtea sezoane, are doar două poante, ca să zic așa.”

Propunerea de sancționare a venit din partea lui Alexandru Kocsis, pentru încălcarea articolului 18, literele a și b

LEGISLAȚIE.  

Art. 18 alin. (1) „Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă: a) violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen”;

Propunerea de somație a fost vodatată de Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu. 

Împotrivă au fost Răsvan Popescu, Radu Călin Cristea și Ramona Sorescu. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Asta-i Bendeac, asa a ajuns el in fata tuturor si asa continua. Ce educatie poti oferi unor copii cu asemenea emisiuni? Ma bucur ca televiziunea nu mai are multe zile.
  • Nea Marin nu trebuie iertat. Apare la tv, influenteaza oamenii si nici nu cred ca este prieten cu Varciu. Acolo este co-dependenta, pentru ca fara Nea Marin, Varciu moare de foame. Comportamentul violent al lui Nea Marin nu are ce cauta in secolul 21.

    @arcu de triumf
    Bendeac este insuportabil pentru toti oamenii care au lucrat cu el, de aceea toate emisiunile lui au murit.
  • Si cand te gandesti cate subiecte ai ca sa faci intr-adevar emisiuni de umor (si din tv si din politica si din trafic de situatii de zi cu zi ca Florin Calinescu cu Chestiunea zilei) si astia se scalda in vulgaritati sau mizerii. Bendeac are talent a facut show-uri haioase cu fosta trupa era pe val, dar planetele s-au rotit si i-au taiat tot. Asta e. Ghinion. Acum da (cenzurat) de pe (cenzurat) ca (cenzurat)
  • Daca era vorba de pro erau drastic amendati dar pentru antena nimic la ei orice este posibil RUSINE CNA o adunatura de intelectuali

Trimite un comentariu