Skip to main content

Instanța: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalități. Decizia nu e definitivă

 
Instanța: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalități. Decizia nu e definitivă
Fragment din seria de dezvăluiri făcute de Dragoș Pătraru, care au dus la rezilierea contractului cu Starea Nației

Prima rundă în procesul Pătraru - TVR, câștigată de Pătraru. Tribunalul București a catalogat drept abuzivă rezilierea contractului cu Starea Nației, de către conducerea TVR. 

Totodată, instanța a decis că TVR trebuie să-i plătească lui Pătraru penalități de reziliere de 29.850 de euro (140.000 de lei). Decizia dată săptămâna trecută de Tribunalul București nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Publicitate

Ce spune decizia Tribunalului București, din minuta postată pe site-ul portal.just.ro

„Admite acţiunea în parte. Constată caracterul abuziv al rezilierii unilaterale potrivit notificării c/481 din 25.06.2018. Obligă pe pârâtă la plata sumei de 141.790 lei - echivalentul sumei de 29.850 euro - penalităţi de reziliere. Respinge cererea de reziliere a contractului, ca rămasă fără obiect. Respinge cererea de plată a dobânzii legale ca neîntemeiată. Cu apel. Pronunţată prin punerea la dispozţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 27.09.2019.”

Condcerea TVR a decis să rezilieze unilateral contractul cu Dragoș Pătraru, în iunie 2018. 

„Decizia a avut la bază încălcarea, în mod repetat, de către domnul Dragoş Pătraru a clauzelor contractuale, prin aprecieri defăimătoare la adresa televiziunii publice şi prin fapte de natură să prejudicieze bunul renume al SRTv.

Precizăm că dl. Dragoş Pătraru a fost notificat de SRTv, încă din luna aprilie a.c., cu privire la consecinţele încălcării repetate a prevederilor contractuale. Notificarea SRTv a rămas fără răspuns”, spuneau atunci reprezentanții TVR, într-o declarație de presă. 

Anterior, pe 3 mai 2018, chiar de ziua Libertății Presei, Pătraru a reclamat, în legătură cu TVR, acțiuni de intimidare, amenințări, cenzură și abuz de putere. 

Jurnalistul a difuzat atunci o serie de înregistrări cu șefa TVR, Doina Gradea, care îi numește „hateri” pe jurnaliștii care critică puterea.

„Când a fost PNL-ul la guvernare s-au luat de PNL, când a fost PD-ul la guvernare s-au luat de PD. Acum, când sunt ăștia (PSD - n.r.), se iau de ăștia. Au o ură, așa. Ies din niște scorburi, așa. Hateri de profesie. Ei nu sunt împotriva unui partid, ei sunt împotrivă de profesie. Și atât.”

În plus, Gradea a numit-o „cap de porc” pe o jurnalistă a postului public care a deranjat-o cu întrebări pe primărița Capitalei, Gabriela Firea.  

Citește și:

TVR a rupt contractul cu Dragoș Pătraru. Realizatorul, notificat de rezilierea contractului

Ce spune notificarea trimisă de TVR lui Pătraru. Textul, integral. "Afirmațiile dvs încalcă clauzele contractuale"

Șapte membri din Consiliul de Administrație al TVR se delimitează de Doina Gradea în scandalul Starea Nației

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce nu ai inteles Didi sunt urmatoarele lucruri: calitatea unei emisiuni si beneficiul adus de ea societatii nu este reprezentata doar de audienta; Patraru face si el parte dintr-un clan cu legaturi in SIE si armata; victimizarea a fost eterna tactica de a-si mari audienta; barfele nu inseamna jurnalism de calitate, ci investigatiile jurnalistice bine documentate si probate; Patraru e un slab actor care starneste rasul doar publicului emisiunilor din categoria “la maruta”, “ acces direct” sau “mircea badea”; daca nu imi place patraru nu inseamna ca sunt psd-ist, nomenclaturist sau combinator, ci poate pentru ca baiatu’ e compromis pana in maduva oaselor dinainte sa se apuce sa scoata bani la tv cu emisiunea. Si mai trebuie sa intelegi un lucru: patraru a venit de doua ori in tvr pe combinatie via servicii, apoi a plecat o data victimizandu-se cu o pseudocenzura, iar a doua oara l-a zburat nomenclatura de partid care se lupta cu serviciile, deci nimic moral in toata salata asta de actori penibili. In concluzie: nu ii mai plangeti de mila, baiatu’ a facut deja milionul de euro din barfe si e tot ceea ce conteaza pentru el.
  • si cine da banii ? pai tot noi ! ca va place patraru sau nu asta e treaba voastra a activistilor psd dar clar ca un contract semnat si parafat trebuie respectat Avind in vedere zelul tvr de a taia orice critica sau ironie adusa psd-ului face sa cheltuim bani din buzunarul contribuabilului Oricum patraru facea mai multa audienta decit pseudopoetul dinescu sau crustoiu - chiar ar fi interesant sa comparam cifrele Ce inca nu realizati sau sperati este ca zilele voastre in tvr sint pe sfirsite si toata gasca de de laudatori veti ajunge in strada iar unii chiar la dna sa dea cu subsemnatul
  • Nu te mira Paco. Asta a fost si scopul contractului, sa il incheie inainte de termen si sa faca un ban “cinstit” din buzunarul statului victimizandu-se. Acelasi Patraru pretindea ca are de luat 100.000 de euro de la digi tot pentru ca au incheiat contractul inainte de termen. Patraru are buget la emisiune 25.000 de euro pe luna ca sa spuna baliverne, fara probe. In 8-9 ani de emisiune a castigat multi bani daca a ramas macar cu 10.000 euro pe luna banii lui. Problema nu e daca nu existau gradea, dragnea si oprea, se gaseau altii cu care sa pretinda ca se lupta, facea foamea daca nu exista publicul credul care sa il urmareasca.
  • 30.000 euro penalități de întârziere! Băi, da' ăstia de la Starea Nației sunteți o adunătură de genii? Ce făceați, nenică, de banii ăstia? Că dacă nu erau Dragnea si Gradea, să-i bălăcăriți 99% din timpul de emisie, nu prea mai aveați ce mânca. Ar trebui să le plătiți drepturi de autor.
  • Alo, comediantul sarcastic, interesul public este sa vedem la televizor un actor slab care prezinta barfe, este lipsit de umor de calitate si pretinde ca e jurnalist? Te inseli amice: nici tu, nici Dinescu, nici Almasan si nici toate amantele si copii deputatilor, lipsiti de orice vocatie jurnalistica nu aveti ce cauta la Televiziunea publica precum si toate clanurile de interlopi si grupuri de interese malefice.
  • Este evident o mizerie înregistrarea respectivă. Drăgoselul a provocat-o la o bârfă colegială pe Doina Gradea, care s-a aprins pe fondul încrederii în marele lup moralist. Atenție, Pătraru si găsculița au difuzat trunchiat totul, adică doar comentariile sefei, nu si provocările lui! Restul, cu interesul public, e vrăjeala deontologilor formați în subordinea lui Sebi Ghiță - pe care, apropos, nu l-au atacat vreodată.
  • Patraru e fericit: a jupuit de bani si pe digi, acum tvr. Nu-l mai doare ficatul ca nu are audienta la prima, daca ii iese banu. Intrebarea este urmatoarea: de ce nu a decis tribunalul si ca semnarea contractului in prima faza a fost ilegala? A castigat cumva vreun concurs de formate la tvr? Nu, a venit pe combinatie, a plecat cand nu au mai fost cei din clanul lui. Si in tribunale alte clanuri. Deci traiasca ficatul lui patraru.

Trimite un comentariu