Skip to main content

VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionat. Cu umor, despre viaţa de publicitar după viaţa de publicitar: "Văd filme bune şi singur în sală"

 
VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionat. Cu umor, despre viaţa de publicitar după viaţa de publicitar: "Văd filme bune şi singur în sală"

VIDEO. „La pensie fac ce făceam şi în ultima vreme în agenţie…adică nimic şi primesc bani”, spune ironic Sorin Psatta.

Publicitate

Psatta, care a lucrat un sfert de secol în agenţia Graffiti BBDO (companie care nu mai există), a vorbit despre viaţa de publicitar după viaţa de publicitar. Ce face după ce, oficial, s-a pensionat?

Totul, într-un dialog funny, dar şi serios, din Studioul Paginademedia.ro la Conferinţa Globală IAA Creativity4Better.

Viaţa de pensionar din publicitate, nu ştiu cum e în alte cazuri, e foarte frumoasă şi plină de activităţi. E chiar mai bună, până la un punct, decât viaţa din ultimii doi ani de agenţie. Paradoxal, dar am constat-o pe pielea mea cu mare bucurie”, continuă acesta.

Sorin Psatta nu a renunţat complet la munca în publicitate, despre care spune că o va face până „voi pleca într-o lume mai bună”.

În continuare, este profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi colaborează pe partea de comunicare şi publicitate cu diverse branduri, după cum, chiar el spune, în dialogul purtat cu Petrişor Obae - editor Paginademedia.ro.

De lucrat voi lucra non-stop, probabil cu câteva minute înainte de a pleca, într-o lume sper eu mai bună, o să lucrez ceva. Angajat opt ore, cu program şi cu un anumit desfăşurător, n-am putut nici înainte să fac şi cu atât mai puţin nu voi face acum”, subliniază acesta despre munca din publicitate pe care a făcut-o în ultimii 25 de ani.

Viaţa de pensionar din publicitate: „Am pensie mare şi nu prea mă uit la televizor. M-am plimbat, singur, în autobuzul turistic din Bucureşti”

Psatta a povestit şi ce face acum, după pensionare, timp din care nu lipsesc activităţi ca mersul la cinema sau plimbatul autobuzul turistic prin Bucureşti.

Câteva lucruri din viaţa de publicitar a lui Sorin Psatta, după o viaţă de lucru în agenţie:

  • Viaţa de pensionar din publicitate, nu ştiu cum e în alte cazuri, e foarte frumoasă şi plină de activităţi. E chiar mai bună, până la un punct, decât viaţa din ultimii doi ani de agenţie. Paradoxal, dar am constat-o pe pielea mea cu mare bucurie.
  • Fac ce făceam şi în ultima vreme în agenţie…adică nimic şi primesc bani ca acolo. Încă 25 de ani resist.
  • Îmi ajunge pensia, chiar îmi şi rămâne. Eu tot timpul zic că am pensie mare, ceea ce e şi adevărat, dar mare sau mic e o chestier de percepţie, care e subiectivă. Deci, în percepţia mea e mare.
  • M-am plimbat cu autobuzul turistic în Bucureşti şi eram singurul om de acolo. Secretul e să mergi la orele potrivite pentru pensionari, adică pe la prânz sau două trei după-amiaza. Nu trebuie să mergi seara sau în weekend.
  • Am văzut în felul acesta şi filme foarte frumoase, la AFI, singur în sală. Aşa ai impresia că lumea se învârte în jurul tău.
  • Nu prea mă uit la posturi de televiziune că sunt foarte ocupat, cu mersul cu autobuzul sau cu plimbat în oraş. Nu prea stau acasă.
  • Nu m-am gândit să-mi deschid o afacere la pensie pentru că nu mă pricep. Fiul meu, Matei, mă anunţă mereu că sunt cel mai prost negociator şi teribil economist pe care-l cunoaşte.
  • Reclamele sunt ca şi până acum, alea proaste sunt proaste, iar alea rare care sunt bune, sunt bune.

Despre relaţia cu fiul său Matei: „L-aş falimenta şi dacă ar vinde cartofi”

Sorin Psatta a vorbit şi despre relaţia cu fiul său Matei, acum plecat în Coreea de Sud cu startup-ul său TPS Engage, pe care la rândul său îl numeşte..."start-upul" său.

„Riscă să fie acuzat de nepotisme dacă l-ar aduce pe ta-su în afaceri”, spune cu umor publicitarul.

Spune că nu vrea să intre efectiv în afacerea fiului pentru că e complexă, bazată pe multă tehnologie, în care „şi-ar prinde urechile”. De asemenea, dă vină şi pe priceperea scăzută în afaceri:

„L-aş falimenta şi dacă ar vinde cartofi”, spune ironic in continuare.

Totuşi, declară că îl susţine pe Matei Psatta şi că „i-ar fi un bun antrenor psihologic”, dacă la un moment dat ar intra în afacerea sa.

VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionar

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus