Skip to main content

VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionat. Cu umor, despre viața de publicitar după viața de publicitar: "Văd filme bune și singur în sală"

 
VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionat. Cu umor, despre viața de publicitar după viața de publicitar: "Văd filme bune și singur în sală"

VIDEO. „La pensie fac ce făceam și în ultima vreme în agenție…adică nimic și primesc bani”, spune ironic Sorin Psatta. 

Psatta, care a lucrat un sfert de secol în agenția Graffiti BBDO (companie care nu mai există), a vorbit despre viața de publicitar după viața de publicitar. Ce face după ce, oficial, s-a pensionat?

Publicitate

Totul, într-un dialog funny, dar și serios, din Studioul Paginademedia.ro la Conferința Globală IAA Creativity4Better. 

Viața de pensionar din publicitate, nu știu cum e în alte cazuri, e foarte frumoasă și plină de activități. E chiar mai bună, până la un punct, decât viața din ultimii doi ani de agenție. Paradoxal, dar am constat-o pe pielea mea cu mare bucurie”, continuă acesta. 

Sorin Psatta nu a renunțat complet la munca în publicitate, despre care spune că o va face până „voi pleca într-o lume mai bună”.

În continuare, este profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și colaborează pe partea de comunicare și publicitate cu diverse branduri, după cum, chiar el spune, în dialogul purtat cu Petrișor Obae - editor Paginademedia.ro.

De lucrat voi lucra non-stop, probabil cu câteva minute înainte de a pleca, într-o lume sper eu mai bună, o să lucrez ceva. Angajat opt ore, cu program și cu un anumit desfășurător, n-am putut nici înainte să fac și cu atât mai puțin nu voi face acum”, subliniază acesta despre munca din publicitate pe care a făcut-o în ultimii 25 de ani. 

Viața de pensionar din publicitate: „Am pensie mare și nu prea mă uit la televizor. M-am plimbat, singur, în autobuzul turistic din București”

Psatta a povestit și ce face acum, după pensionare, timp din care nu lipsesc activități ca mersul la cinema sau plimbatul autobuzul turistic prin București. 

Câteva lucruri din viața de publicitar a lui Sorin Psatta, după o viață de lucru în agenție:

  • Viața de pensionar din publicitate, nu știu cum e în alte cazuri, e foarte frumoasă și plină de activități. E chiar mai bună, până la un punct, decât viața din ultimii doi ani de agenție. Paradoxal, dar am constat-o pe pielea mea cu mare bucurie.
  • Fac ce făceam și în ultima vreme în agenție…adică nimic și primesc bani ca acolo. Încă 25 de ani resist.
  • Îmi ajunge pensia, chiar îmi și rămâne. Eu tot timpul zic că am pensie mare, ceea ce e și adevărat, dar mare sau mic e o chestier de percepție, care e subiectivă. Deci, în percepția mea e mare.
  • M-am plimbat cu autobuzul turistic în București și eram singurul om de acolo. Secretul e să mergi la orele potrivite pentru pensionari, adică pe la prânz sau două trei după-amiaza. Nu trebuie să mergi seara sau în weekend.
  • Am văzut în felul acesta și filme foarte frumoase, la AFI, singur în sală. Așa ai impresia că lumea se învârte în jurul tău.
  • Nu prea mă uit la posturi de televiziune că sunt foarte ocupat, cu mersul cu autobuzul sau cu plimbat în oraș. Nu prea stau acasă.
  • Nu m-am gândit să-mi deschid o afacere la pensie pentru că nu mă pricep. Fiul meu, Matei, mă anunță mereu că sunt cel mai prost negociator și teribil economist pe care-l cunoaște.
  • Reclamele sunt ca și până acum, alea proaste sunt proaste, iar alea rare care sunt bune, sunt bune.

Despre relația cu fiul său Matei: „L-aș falimenta și dacă ar vinde cartofi”

Sorin Psatta a vorbit și despre relația cu fiul său Matei, acum plecat în Coreea de Sud cu startup-ul său TPS Engage, pe care la rândul său îl numește..."start-upul" său. 

„Riscă să fie acuzat de nepotisme dacă l-ar aduce pe ta-su în afaceri”, spune cu umor publicitarul. 

Spune că nu vrea să intre efectiv în afacerea fiului pentru că e complexă, bazată pe multă tehnologie, în care „și-ar prinde urechile”. De asemenea, dă vină și pe priceperea scăzută în afaceri:

„L-aș falimenta și dacă ar vinde cartofi”, spune ironic in continuare. 

Totuși, declară că îl susține pe Matei Psatta și că „i-ar fi un bun antrenor psihologic”, dacă la un moment dat ar intra în afacerea sa.

VIDEO. Sorin Psatta, primul publicitar pensionar

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu