Skip to main content

(P) Medika TV, după primele luni. Emisiunea cu "Dr. Menci", printre cele mai urmărite. Ce vârfuri de audiență a avut stația

 
(P) Medika TV, după primele luni. Emisiunea cu "Dr. Menci", printre cele mai urmărite. Ce vârfuri de audiență a avut stația

(P) AUDIENȚE "MEDIKALE". Un scurt bilanț al stației Medika TV, singurul post cu specific medical. Ce emisiuni sunt cele mai urmărite?

Publicitate

Ce vârfuri de audiență a înregistrat postul TV?

Vă prezentăm un top al celor mai urmărite emisiuni în primele luni de la lansare. Printre cele mai urmărite: Pe șleau! cu Dr. Menci, realizată de Gheorghe Mencinicopschi și Medika Special.

Înainte de top, o notă importantă: în comparație cu o stație de știri, de exemplu, cifrele par mici, dar vorbim de o stație de nișă, de puțin timp pe piață, pentru care un rating de 0,1, sau chiar de 0,2, pe anumite vârfuri, înseamnă o evoluție notabilă. De altfel, o medie de 0,1 rating pentru toată ziua este, pentru moment, una dintre țintele televiziunii Medika TV.

Și acoperirea contează: Medika TV este, deocamdată, doar în pachetele digitale ale operatorilor. Nu a intrat încă în pachetele analogice și pe DTH.

Medika TV, din vârfurile ultimelor luni

Medika Special - vârfuri de aproape 0,2

Talk-show-ul principal al postului - Medika Special (20.00-21.00) - a scos vârfuri de audiență care s-au apropiat de 0,2 la nivelul întregii țări.

  • În ediția din 20 octombrie, cu Doru Gheorghiade moderator, ratingul a fost de 0,14, ceea ce înseamnă 11.300 de români în fața televizoareloe.

Au fost în platou atunci Vasile Barbu (președinte Asociația Pacienților din România), Valentin Ionescu (fost ministru al privatizării) și Eugenia Nica (vicepreședinte al Federației Națională a Patronatului Medicilor de Familie). 

Pe șleau! cu Dr. Menci

Mencinicopschi realizează la Medika TV o emisiune despre nutriție și sănătate. Ce trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoși? Este una din întrebările de bază ale emisiunii.

Este difuzată săptămânal, joia, între orele 18.00 și 19.00.

Cifrele:

  • În ediția de pe 1 septembrie, Menci a ajuns la un vârf de peste 11.000 de telespectatori. În procente, înseamnă 0,14 puncte de rating.

Despre transplant - documentarele au câștigat public 

În afară de emisiunile de dezbateri, Medika TV difuzează și serii de documentare. Despre transplant este una dintre acestea.

Cifrele:

  • Din seria de documentare, două episoade Despre transplant au avut vârfuri în jur de 10.000 de telespectatori, la nivelul întregii țări.
  • Este vorba de episodul din 5 noiembrie (difuzat între orele 17.00 și 18.00), cu 9.500 de telespectatori media (0,12 rating) și de episodul din 6 noiembrie (21.00-22.00), la care s-au uitat 10.200 de români (adică 0,13 rating).

Alte cifre de audiență Medika TV:

  • Academia de sănătate cu Irinel Popescu (0.06 rating pe 31 octombrie), adică 5.100 de persoane
  • Documentar Dr. Obezității - 0,06 rating pe 31 octombrie - 4.500 de persoane
  • Medika Special cu Ioana Răducă - 0.05 pe 31 octombrie - 3.650 de persoane

Sursă audiențe: Kantar Media. Copyright ARMA 

Pe piață de un an

Postul național cu tematică medicală Medika TV a început să emită pe 22 octombrie 2018. Staţia este un proiect al Grupului Evenimentul Românesc, care deţine mai multe operaţiuni în audiovizualul românesc, posturi de radio şi televiziuni locale şi regionale.

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro

Comentarii

  • Dupa ce ca avem zeci de farmacii la fiecare colt de strada, reclame peste reclame la toate medicamentele si suplimentele existente acum avem si o televiziune medicala. Popor ***, ce mai!

Trimite un comentariu