Skip to main content

"Declanșați o anchetă internă!" Managerul spitalului Sfânta Maria, presiuni la Digi24 pentru sancționarea unei jurnaliste

 
"Declanșați o anchetă internă!" Managerul spitalului Sfânta Maria, presiuni la Digi24 pentru sancționarea unei jurnaliste

Managerul spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, presiuni la Digi24 să facă „anchetă internă” contra unui jurnalist. Este vorba de jurnalista care acoperă domeniul sănătate la Digi24, Carla Tănăsie, care la începutul acestei luni a relatat despre cazul unei femei care a suferit arsuri la nivelul feței în timpul unei operații.

Publicitate

La momentul respectiv, Administrația Spitalelor din București (de care aparține și Sfânta Maria) a reacționat printr-un comunicat în care amenința că va da în judecată presa care a relatat că ar fi vorba despre „arsuri grave”.

„Informațiile transmise de anumite posturi de televiziune și site-uri, potrivit cărora pacienta ar fi suferit arsuri grave sunt neadevărate iar reprezentanții spitalului își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pentru răspândire de știri false”, se arată în comunicatul citat atunci de Digi24.ro.

Povestea nu s-a oprit, însă aici. Narcis Copcă, managerul spitalului, a revenit cu o notificare în care solicita conducerii Digi24 o „anchetă internă despre modul în care jurnalista și-a făcut meseria și cerea să fie informat despre concluziile cercetării.

Din plângerea lui Narcis Copcă: 

„Vă solicităm să declanșați o anchetă internă cu privire la modul în care reporterul Digi24, Carla Cristina Tănăsie, a relatat incidentul sus-menționat, făcând afirmații false și denaturând realitatea, aducând astfel atingere imaginii și reputației personalului medical și spitalului clinic Sfânta Maria.

Mai mult, toate informațiile diseminate de reporterul Digi24, Carla Cristina Tănăsie, au avut un impact major prin prisma faptului că acestea au fost preluate și de către alți reprezentanți mass-media, inducâdu-se în rândul cetățenilor prezumția de veridicitate a acestor informații.”

Cazul a fost dezvăluit chiar de către jurnalistă, pe Facebook. „Cum încearcă managerul unui spital să-i închidă gura unui ziarist. Narcis Copcă, supărat că nu am fost “admonestata” de șefi , s-a hotărât sa ceara el acest lucru , in mod oficial”, a scris jurnalista. 

„Tupeul acestui om nu are limite. Solicită Digi 24 sa fie demarată o ancheta interna și sa fiu cercetată pentru ca am adus in atenția opiniei publice cazul pacientei care s-a ales cu arsuri la nivelul fetei, in timpul unei operații.

Și nu e tot.

Vrea ca Digi 24 sa ii transmită și rezultatul anchetei, iar dacă sunt pedepsita, promite ca nu va mai da postul in judecată, ci doar pe mine”, a mai adăugat jurnalista, care a postat alături de textul său și un facsimil cu notificarea semnată de Narcis Copcă. 

„Domnule Copcă, aștept sa ma dați in judecată și as vrea sa acceptați interviul pe care vi l-am solicitat, dacă aveți curaj. Pentru cine nu știe cine e Narcis Copcă: este managerul spitalului Sf. Maria, din păcate!”, a încheiat jurnalista. 

Digi24 a avut pe post o știre în care anunța concluziile Ministerului Sănătății în cazul pacientei care s-a ales cu arsuri după o intervenție la Sfânta Maria. 

„În urma controlului, s-a ajuns la concluzia că acel aparat nu a fost folosit corespunzător de către medic, pentru că altfel acel incident nu ar fi avut loc.

Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a sancționat spitalul și a dat un plan de conformare, care, dacă nu va fi realizat, poate atrage chiar și o plângere penală”, arată jurnaliștii de la Digi24 (știrea integrală, AICI).  

Carla Tănăsie: "Nu voi fi cercetată disciplinar"

Va ține cont Digi 24 de "solicitarea" managerului de spital?

Contactată de Paginademedia.ro și întrebată dacă postul a demarat ancheta internă cerută de managerul Sfânta Maria, jurnalista a răspuns: 

„Nu voi fi cercetată disciplinar.

Conducerea televiziunii m-a susținut de la început, iar după răspunsul pe care l-am primit de la minister in legatură cu ce s-a întâmplat, lucrurile s-au lămurit.

Probabil, Narcis Copca va continua demersul de a merge în instanță, dupa cum a scris în acea înștiințare, având în vedere că nu am fost sancționată.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Omar, nu le mai tine partea.
  In tarisoara asta tot felul de indivizi au ajuns sa faca "presa".
  Vrei sa dai in cineva, deschizi blog / site de stiri, iti tragi legitimatie si esti jurnalist. Mai nou am aflat ca si rezistii de la "Vocea strazii" sunt jurnalisti. Desi unii au doar 20 de ani, au doar liceul si au fost bucatari prin Spania.
 • @nea Geo
  Sper din suflet că nu lucrezi in presa. mă rog, ce a mai rămas din presa in tarisoara asta bananiera...
 • Nu am vazut stirea intiala, despre incendiu/explozie.
  Daca jurnalista a dat stirea fara sa faca ceea ce ea necesar si a fost reclamat de conducerea Spitalului, adica "nu a întrebat, nu a verificat, nu a făcut un lucru minimal, să vină să stea de vorbă cu pacienta", nu a procedat corect.

Trimite un comentariu