Skip to main content

Cristian Tudor Popescu a refuzat invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis. Cum a justificat gazetarul

 
Cristian Tudor Popescu a refuzat invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis. Cum a justificat gazetarul

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a povestit într-o intervenție la Digi24 despre modul în care a fost invitat să participe la „dezbaterea” susținută de Klaus Iohannis, marți, la SNSPA. 

Publicitate

Povestea lui CTP vine în contextul în care în timpul unei dezbateri care aea loc chiar la Digi24, parlamentarul USR Cristian Seidler se întreba de ce pe lista jurnaliștilor invitați la dezbatere nu se afla nimeni de la Digi24. 

„Domnul Seidler a ridicat o întrebare în cursul dezbaterii, de ce nu a fost invitat nimeni de la Digi24. Pot să lămuresc eu acest aspect. Am fost sunat de Administrația Prezidențială, care mi-a spus, de altfel, că sunt primul sunat și invitat atât în calitate de formator de opinie cât și de reprezentant al Digi24”, a spus CTP în intervenția sa. 

Gazetarul a spus că, în opinia sa, „nu e normală invitația asta nominală”. 

„Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă acest lucru?

Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți”, a mai spus jurnalistul. 

G4Media a prezentat astăzi lista jurnaliștilor și analiștilor care au confirmat până luni după-amiază că vor participa la „dezbaterea” organizată de Klaus Iohannis, în aula SNSPA. 

Potrivit sursei citate, cele șase nume sunt:

 • Ion M. Ioniță (Adevărul)
 • Cristian Leonte (Pro TV)
 • Radu Tudor (Antena 3)
 • Cristina Șincai (România TV)
 • Moise Guran (Europa FM)
 • Cristian Pârvulescu (SNSPA).

Potrivit surselor G4Media.ro, pe lângă cei șase confirmați ar urma să mai fie invitați încă 3 sau 4 jurnaliști și analiști politici

Povestea pe larg a lui CTP, în continuare (via Digi24.ro):

„Domnul Seidler a ridicat o întrebare în cursul dezbaterii, de ce nu a fost invitat nimeni de la Digi24. Pot să lămuresc eu acest aspect. Am fost sunat de Administrația Prezidențială, care mi-a spus, de altfel, că sunt primul sunat și invitat atât în calitate de formator de opinie cât și de reprezentant al Digi24”, a povestit Cristian Tudor Popescu la Digi24. 

„Am spus doamnei în cauză că eu nu sunt angajat al Digi24, prin urmare nu pot de capul meu să reprezint postul. A insistat doamna: Acestea sunt calitățile în care vă invităm.

Am sunat conducerea postului Digi24 și am comunicat: Iată ce vrea Cotroceniul. Conducerea a fost în primă instanță de acord ca eu să reprezint Digi24 deși nu sunt angajat.

Eu m-am gândit: nu e normală invitația asta nominală, dar or fi ăștia zgârciți, vor să comaseze postul meu de formator de opinie cu cel de la Digi24. A avut loc a doua convorbire, în care mi s-au lămurit niște lucruri. Acolo am văzut că e vorba de invitații nominale către alți jurnaliști, către toți jurnaliștii invitați și că e un număr foarte restrâns, până în zece.

Păi asta arăta ca o recepție exclusivistă a președintelui Iohannis. Și am spus: nu se poate așa ceva, domnul președinte nu are dreptul să facă el selecția jurnaliștilor. Ce înseamnă acest lucru?

Sunt jurnaliștii care îi plac domnului președinte, puțini, care îi plac și care sunt invitați acolo. Eu nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de domnul Iohannis, cum nu vreau să mă număr printre jurnaliștii preferați de niciun alt politician. Prefer să fiu detestat de toți.

Prin urmare, am comunicat Cotroceniului că nu voi veni la această dezbatere, dar dacă se schimbă datele, mi-am permis să ofer și o sugestie, în sensul că nu la Cotroceni, la PNL în niciun caz, să se desfășoare într-o aulă universitară și așa s-a și făcut.

Dacă sunt invitații în alb trimise redacțiilor, așa-i normal, să decidă ele pe cine trimit, nu domnul Iohannis, atunci eu pot să revin asupra hotărârii mele și să particip. De atunci nu am mai primit niciun telefon. Încă o precizare, invitațiile – mi s-a spus – sunt nominale și netransmisibile. Asta-i tot.

Am comunicat, de asemenea, hotărârea mea conducerii postului și a fost de acord.

Acum, dacă se hotărăște Cotroceniul se invite pe altcineva, de pildă pe doamna Manolache de la Digi, asta e o chestiune care nu mă mai privește pe mine, eu v-am spus de ce Digi24 nu figurează deocamdată”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Asta spune totul despre iohanis. Organizez o dezbatere cu oamenii mei care nu ma vor dejanja cu intrebari incomode. Omu asta ne detesta pe toti si stie totusi ca va fi presedinte. De aia are si ranjetul ala ***. Iar o sa votam impotriva si o sa-l suportam pentru inca 5 ani cand, probabil va veni unu si mai gretos. De suspendat n-o sa-l suspende nimeni pentru ca va sti exact cum sa actioneze ca sa nu se in***le asta. Adica nu va face nimic.
 • A avut dreptate CTP-ul sa nu se duca la asa aranjare in scena ... Merita totusi lingura de lemn aceasta piesa. Inca o dovada in plus ca tara asta a ajuns extrem de jos, sa ai sa alegi intre Iohannis si Dancila. Doua exemplare extrem de toxice. Ce este cel mai rau? Ca unul din ei o sa conduca aceasta tara pentru 5(cinci) ani!
 • Ia sa faca si Dancila o dezbatere similara, ca sa vedem si noi care sunt "oamenii tv neutri" in viziunea PSD. Probabil Cristoiu, Cristache, Gadea, Badea, Adrian Ursu, Oana Stancu Zamfir, Ciutacu, S.R. Stanescu etc. :)))
 • Fara sa fiu fan CTP aici are dreptate. Aia nu e dezbatere stil american mumbo jumbo e o dezbatere romaneasca la misto cu ingradiri si limite si selectiva. Ati vazut cum sunt dezbaterile afara? Tiruri frate cu date exemple cifre punctual cu subiect si predicat. Tinuta n-o fi obligatorie? Jacket and tie? E simulacru de dezbatere cu oameni tv neutri. Mii de voturi tocmai s-au evaporat cu dezbaterea asta :)) Si vorba lui Cristoiu...maestru...cine se duce ca ziarist/jurnalist se descalifica.
 • Ar fi fost utile "dezbateri" si in cei 5 ani de mandat ai actualului presedinte. De ce nu a organizat...ptr ca nu l-a interesat sa comunice cu poporul, nu avea nevoie de voturi. Cat priveste implicarea Administrația Prezidențială in organizarea "dezbaterii", de fapt o actiune electorala, nu mi se pare normala. Invitarea si negocierea cu jurnalistii trebuiau sa o poarte cei din staful de campanie al presedintelui. NU Administrația Prezidențială !
 • Leonte de la Pro,Radu Tudor la HAntena3,dar A1?tot Tudor?
  Dar de la TVR,Realitatea,B1?Sa nu mai zic de Kanal D,Prima,National ca nu (prea) conteaza in prima linie

Trimite un comentariu