Skip to main content

Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancţiune de la CNA

 
Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancţiune de la CNA

VACĂ PE PLATOU! Un moment cu o văcuţă vie din emisiunea MasterChef a adus o amendă Pro TV. Postul a fost sancţionat, în şedinţa de ieri a CNA, cu suma de 10.000 de lei, pentru două programe, o ediţie MasterChef şi filmul Deadpool.

Publicitate

Principala problemă a fost o ediţie a emisiunii MasterChef, difuzată în reluare pe 13 octombrie, în care unul dintre juraţi, Joseph Hadad, a adus în platou o văcuţă şi a indicat care sunt părţile care se gătesc.

Chef Hadad: „Printre cele mai delicioase bucăţi de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului)”

„Muşchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. Diafragma este aici un muşchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se fac o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! (Indică locul. Concurenţii râd) Testicule mare!”, a mai comentat Hadad.

Cei mai mulţi membri ai forului au considerat că momentul este unul foarte dur şi poate afecta minorii.

Deadpool a contribuit la amendă. Cum?

În plus, în aceeaşi sancţiune, Radu Herjeu, cel care a propus amenda, a ţinut cont şi de difuzarea filmului Deadpool, un film cu multe momente violente, la ore accesibile minorilor (ora 20.00). Deadpool este un film care în multe ţări este recomandat persoanelor de peste 15 ani, a fost difuzat de Pro TV cu marcaj 12.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Acela nu este film de 12. Este un film foarte mişto, dar cu scene care te pot face ca adult să închizi ochii, darămite la 12 ani. Nu e sub nicio formă sub 12 ani. Chiar puteaţi să aveţi puţină responsabilitate. Se uita lumea la acest film şi la 10 seara.”

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Acest film a fost editat de colegii mei, nu a intrat întreg. Versiunile care sunt pe TV sunt diferite de cele cinematografice. Varianta care este pe TV este mai „soft” faţă de cea de cinema. Şi nu mă refer doar la filmul acesta. Acest film a fost vizionat înainte de către un coleg al nostru, care a făcut nişte cut-uri.”

Trei şedinţe pentru o decizie

CNA s-a „chinuit” timp de trei şedinţe să voteze această amendă. Prima şedinţă pe acest caz a avut loc pe 5 noiembrie, atunci când s-au vizionat imaginle şi s-au făcut propunerile. Radu Herjeu a propus amenda de 10.000 de lei, în timp ce Cristina Pocora a propus, pe aceleaşi încălcări, o somaţie publică. După trei tururui de vot, niciuna dintre propuneri nu a avut numărul legal de voturi (şase).

Votul a fost reluat, aşa cum spune regulamentul CNA, în şedinţa din 7 noiembrie. Nici atunci nu a trecut: au fost patru voturi la cinci.

Prin urmare, Monica Gubernat, membru CNA, a propus rediscutarea cazului pentru şedinţa următoare, când a şi fost aprobată cu şase voturi „pentru”. Orsolya Borsos, unul dintre membrii CNA care au votat pentru sancţiune, a ţinut să sublinieze că votează în special pentru filmul Deadpool difuzat la ora 20.00.

Redăm în continuare câteva replici din ediţia MasterChef sancţionată:

Chef Joseph Hadad: Produse lactate şi carne de vită sunt la mare căutare. Printre cele mai delicioase bucăţi de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului).
Caroline-Concurentă: Nu vreau să ştiu de unde este. Simt, aşa, un pic…inconfortabilă… Totuşi, avem o vacă vie, aici! Şi noi vorbim despre părţile ei, pe care … noi gătim!

Chef Joseph Hadad: Muşchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. De la el se face ( ininteligibil). Diafragma este aici un muşchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se face o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! ( Indică locul. Concurenţii râd. ) Testicule mare!

Jeremy-Concurent: Cojonas!
Concurentă: Mărimea contează!

Cezar-Concurent: Dacă eşti bou!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sebastian Sot Sebastian Sot
    Maxima ipocrizia.
    E ok sa masacram zilnic milioane de animale si sa le bagam pe gatul copiilor, dar sa ascundem de unde vin bucatile de carne, poate se sperie copilul cand isi da seama ce barbari sunt parintii.
  • D D
    Dezastru aseara pentru "Antena 1". Nu, "mile" ?
  • D D
    Finala Masterchef, primul loc pe comercial cu aproape 9 rating.
  • mile mile
    asa este, toate aceste filme nu au voie decat dupa 22
  • D D
    MasterChef lider pe comercial cu 8,7 rating, locul 2 doar 2,9.
  • D D
    "milica", culinar inseamna "TV Paprika", nu "Chefii" tai. Pe stirile cu audiente nu comentezi ?
  • jk jk
    Marian,normal,a fost dupa 22,dar s-a amendat reluarea, ce era la amiază
  • marian marian
    Culinar in Romania sunt televiziunile de acest gen dar Lolek si Bolek nu stiu decat propaganda antenista , si pana la urma de ce a amendat postul doar emisiunea este dupa ora 22 , ar trebui ca Orban sa intre un pic si prin CNA sa faca curatenie si sa puna oameni fara tenta politica ,
  • mile mile
    bine ca s-a terminat , culinar inseamna in romania doar chefi la cutite
  • Mario del Barrio Mario del Barrio
    Sa mananci carne este sinistru, eu niciodata nu mananc de fata cu cineva pentru ca mi-e scarba. Mereu spun : hai sa luam niste popcorn si sa ne plimbam. Asa socializez eu.
  • JFK JFK
    NET SUPERIOR Masterchef,cutitarilor de pe A1!
  • D D
    Ai revenit, "milica" ? Pe stirile cu audiente nu comentezi ?
    Si bine ca s-a terminat repede. Saptamana care vine se termina si "Profu'". Probabil in locul lor vor fi filme rerereredifuzate (mult mai bine pe comercial).

    E bine ca te-ai uitat la emisiune, "Razvanele". De stii "dialogurile concurentilor"...
  • marian marian
    Au iesit cuibul de viespi sa comenteze vad ca pro cu aprobarea acestui om care nu are legatura cu CNA care isi da cu parerea despre tot nu are rost sa-i mentionez numele doar atat ca a lucrat pentru trustul intact , cei doi Lolek si Bolek cre ca antenuta voastra merita amendata non stop pentru unele emisiuni va rog sa comentati pe situl vostru aici se discuta lucruri serioase .
  • mile mile
    ce aberatii, cum sa tai filme , de ce e permis asa ceva, asta sunt pt prosti
  • Miu Miu Miu Miu
    @Razvan hai ca exagerezi.Din ce am citit,nu pare chiar atat de grav

Trimite un comentariu

sus