Skip to main content

1 Decembrie. TVR, broadcaster oficial al Paradei de Ziua Națională. Programul zilei

 
1 Decembrie. TVR, broadcaster oficial al Paradei de Ziua Națională. Programul zilei

SPECIAL 1 DECEMBRIE. Televiziunea Română este, și în acest an, broadcaster oficial al evenimentelor de 1 Decembrie şi va transmite integral parada militară de la Arcul de Triumf din Capitală şi ceremoniile de la Alba Iulia şi Buzău.

Publicitate

Postul public va avea în teren peste 100 oameni, 30 de camere de filmare şi trei care HD de reportaj.

Ce înseamnă broadcaster oficial?

Celelalte posturi de televiziune vor prelua semnalul cu evenimentele de Ziua Națională de la TVR.

Dar ce se vede pe TV duminică, 1 Decembrie, la TVR 1, TVR 2 și TVR 3, pe lângă Parada Militară? 

#Eusuntromania, program la TVR 1. Adelin Petrișor și Constantin Spânu vor comenta parada de 1 Decembrie

Genericul programelor TVR de Ziua Națională este #eusuntromania. Vor fi Parada militară, spectacolul folcloric Noi suntem români sau ediţii speciale ale emisiunilor Vedeta populară, Politică şi delicateţuri, Garantat 100%, Tezaur folcloric, Exclusiv în România și Izolaţi în România.  

 • De la ora 10:30 - Va fi difuzată parada de la Bucureşti, comentată de Adelin Petrişor şi colonelul Constantin Spânu. Urmează manifestările de la Buzău, iar de la ora 13.00 va fi difuzată, în direct, paradei militară de la Alba Iulia, comentată de Mihai Rădulescu.
 • De la 14:30 - Dite Dinesz pleacă pe cărări nebătute, într-o ediţie specială Izolaţi în România. Pe 1 Decembrie, echipa Izolați în România surprinde, pe lângă oamenii locului, şi un grup de voluntari, membri ai unor asociaţii ecvestre din Vatra Dornei şi Satu Mare, care au decis să urce cu caii pentru a duce alimente şi pentru a tăia lemne pentru cei bătrâni.
 • De la 15:00 - Ediţie specială Tezaur folcloric, cu invitați ca Gheorghe Roşoga, Laura Lavric, Gheorghe Turda, Ioan Berci şi Sava Negrean Brudaşcu, alături de Ansamblulul Artistic Profesionist „Mureşul” din Tg. Mureş sau alţi artişti consacraţi.
 • De la ora 16:00 - Politică și delicatețuri, cu Mircea Dinescu şi invitatul său - Theodor Paleologu. 
 • La ora 17:00 (şi de la 18.10, partea a doua) - Iuliana Tudor, de la Sala Transilvania din Sibiu, aduce spectacolul Noi suntem români, dedicat zilei de 1 Decembrie. „Junii Sibiului”, Trupa K1, Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Grupul „Crai Nou”, actorii Vlad Rădescu sau Sorin Francu sunt „Toţi K1 pentru România”.
 • De la 19:15 - Cristi Tabără aduce o nouă ediție a emisiunii Exclusiv în România, de la Muzeul Recordurilor Româneşti, deținut de arhitectul Ion Chirescu. Ce are atât de special acest loc? Nu mai puţin de cinci colecţii care sunt recorduri mondiale, cetificate Guiness Book. Printre acestea, colecţiile de trivete şi fiare de călcat. Ce sunt trivetele – aflăm urmărind ediţia specială a emisiunii. Pe lângă acestea, muzeul deţine alte 35 de colecţii mai mici, precum şi cea mai mare colecţie filatelică din România.
 • De la 19:55, înainte de Telejurnal, Marian Voicu prezintă rubrica 30 de ani în 30 de episoade. De la 1 Decembrie, înainte de Telejurnal, va fi programată zilnic o retrospectivă a celor mai importante evenimente din ultimii 30 de ani. Fiecare filler dintre cele 30 evocă evenimentele interne şi internaţionale ale câte unui an. 
 • De la 21:00 - Ediție specială a emisiunii Vedeta Populară, cu Iuliana Tudor
 • De la 23:00 - Garanta 100%, cu Cătălin Ștefănescu și invitatul său - criticul de artă Pavel Șușară. 

De asemenea, TVR Internaţional şi TVR Moldova vor difuza paradele militare şi spectacolul Noi suntem români, transmis în direct de la Sibiu, precum şi ediţiile speciale ale emisiunilor zilei.

Program TVR 2. Ediții speciale ale emisiunilor lui Fuego, Marina Almășan sau Natură şi aventură

TVR 2 anunță programe speciale ale emisiunilor postului atât pe 1 Decembrie, cât și pe 30 decembrie. Fuego, Marina Almășan sau Irina Păcurariu sunt vedetele postului care vor apărea pe post în cele două zile. De asemenea, se văd și emisiuni ca Pescar Hoinar sau Natură și Aventură. 

Pe larg, în continuare:

Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 15.00 - Într-o ediție specială a emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10”, rezidenți în România din SUA, Rusia, China, Republica Dominicană, Irak şi UE îşi dau întâlnire în platoul Marinei Almăşan pentru un concurs de „bun român”.

Juriul prezidat de actorul Eugen Cristea îi va trece prin „furcile caudine” ale probelor: cunoașterea frumuseților patriei noastre, recunoașterea unor mâncăruri tradiționale, stăpănirea limbii române, cunoașterea bancurilor romănești, precum și proba practică: dansurile populare.

Duminică, de 1 Decembrie, vor fi difuzate ediţii speciale ale emisiunilor Ferma (ora 9:00), Pescar hoinar (ora 10:00) şi Natură şi aventură (ora 10:30).

De la ora 15.00 - Concert aniversar Paul Surugiu-Fuego. Artistul aduce, în emisiunea „Drag de România mea!”, selecții din concertul aniversar susţinut de el pe 15 noiembrie la Sala Palatului.

De la ora 18:00, Tudor Gheorghe va fi invitatul Irinei Păcurariu la „Reţeaua de idoli”. 

Seria "Ardelenii" - Western-uri românești la TVR 2

TVR 2 a programat trilogia românească western, realizată între anii 1978 și 1981. Poveștile au ca laitmotiv visul american, aventura şi dorul de casă:

 • „Profetul, aurul și ardelenii” (ora 13.10)
 • „Artista, dolarii și ardelenii” (ora 20.10)
 • „Pruncul, petrolul și ardelenii” (ora 21.30).

Program TVR 3. Concertul „Vive la Musique”, cu violonistul Alexandru Tomescu

Din programul pregătit de postul TVR 3:

De la ora 12:00, pe 1 Decembrie, va fi difuzată slujba Te deum susţinută în Catedrala Ortodoxă a Încoronării, de la Alba Iulia. 

De la 18:30 - La Vizual, Marius Constantinescu prezintă expoziţia MAITEC / LEMN, AUR, LUMINĂ de la Muzeul Naţional de Artă al României, alături de invitații Dana şi Ştefan Maitec. 

De la ora 22:30 - Making of al Turneului International Stradivarius - Vive la Musique, găzduit de Palatul Culturii din Iaşi în Sala Voievozilor.

De la 23:30 - concertul „Vive la Musique”, cu violonistul Alexandru Tomescu şi harpista de origine franceză Delphine Benhamou.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu