Skip to main content

Reprezentant al viitorului proprietar al Pro TV, întâlnire de curtoazie cu membrii CNA. Cine este și ce a spus în fața CNA

 
Reprezentant al viitorului proprietar al Pro TV, întâlnire de curtoazie cu membrii CNA. Cine este și ce a spus în fața CNA

ÎNTÂLNIRE. Viitorul proprietar al CME, implicit al Pro TV, a avut deja o întâlnire, de curtoazie, cu membrii CNA. Cine a venit la Consiliul Național al Audiovizualului? Cine a reprezentat PPF, fondul de investiții care a cumpărat compania mamă a Pro TV?

Din informațiile obținute de Paginademedia.ro, întâlnirea a avut loc marți dimineață, înaintea ședinței publice a forului audiovizualului.

La această întâlnire au fost prezenți pe de o parte mai mulți membri CNA, iar pe de altă parte au fost Jan Kadanik, care le-a spus reprezentanților CNA că se ocupă strict de partea financiară. Kadanik a fost însoțit la întâlnire de Cristina Ene. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Cristina Ene a lucrat, în trecut, în grupul Pro.

Publicitate

Cine este Jan Kadanik, cel care a reprezentat PPF în fața CNA?

Jan Kadanik a lucrat o lungă perioadă de timp în grupul Ameropa, din care face parte și combinatul românesc Azomureș. El fost până în luna iunie a acestui an vicepreședintele Consiliului de Administrație și fost director executiv al combinatului Azomureș SA, conform Profit.ro.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Jan Kadanik le-a dat asigurări membrilor CNA că noul acționar nu se va implica în zona de conținut a postului de televiziune.

"În România, Pro TV este un business, e foarte bine poziționat. Vrem să mergem mai departe ca business", ar fi spus Kadanik în fața CNA.

Totodată, acesta a mai spus că procesul va fi unul de durată, care va presupune și o aprobare a tranzacției din partea Comisiei Europene. După această aprobare, compania va depune și documentația către CNA. 

Concret, orice modificare de acționariat trebuie notificată Consiliului Național al Audiovizualului.

Amintim că Central European Media Enterprises (CME), compania-mamă a Pro TV, a semnat un acord final privind acțiziția de către grupul de investiții PPF, controlat de miliardarul ceh Petr Kellner, într-o tranzacție evaluată la 2,1 miliarde de dolari, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI

Potrivit anunțului, achiziția urmează să fie finalizată la jumătatea anului 2020, „după ce va primi după ce va primi aprobările necesare și după ce se vor aduce la îndeplinire clauzele contractuale”.

Citește și: Anunț OFICIAL. Compania-mamă a Pro TV va avea un nou proprietar. Tranzacția, evaluată la 2,1 miliarde de dolari 

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu