Skip to main content

STUDIU. Piratăm mai puțin. La orașe, 7 din 10 români sunt abonați la Netflix sau HBO GO

 
STUDIU. Piratăm mai puțin. La orașe, 7 din 10 români sunt abonați la Netflix sau HBO GO

STUDIU. Românii de la orașe consumă mai mult conținut de pe platforme de genul Netflix sau HBO GO, arată un studiu semnat de agenția Initiative și iSense Solutions. 

Principala concluzie: 7 din 10 români din mediul urban folosesc cel puțin un canal de video streaming pe bază de abonament. 

Publicitate

Alte concluzii creionate de studiul celor de la Intiative, care se concentrează pe analiza și înțelegerea obiceiurilor de consum media al românilor, ca urmare a evoluției fulminante a platformelor VoD:

  • Dintre respondenții studiului 46%, folosesc Netflix și o treime HBO GO.
  • Abonații sunt tineri și au venituri mai mari comparativ cu cei care nu folosesc aceste servicii.
  • Un procent de 55% dintre utilizatorii VoD au între 35 și 54 de ani. 
  • Tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani petrec cel mai mult timp vizionând conținut video: peste 50 de ore pe săptămână. 
  • Majoritatea abonaților folosesc servicii VoD cel puțin de câteva ori pe săptămână, acasă, seara, direct pe televizor sau pe un alt dispozitiv, cum ar fi telefonul mobil sau laptopul.

Cătălin Florea, strategic communication integrator - Initiative: 

„Dacă luăm în calcul toți factorii tehnologici și sociali care influențează schimbările de atitudini și consum în rândul generațiilor și categoriilor de public, descoperim anumite nișe de consum care „explodează” și pe care le putem măsura doar când se ajunge la o masă critică, însă atunci poate fi destul de târziu.

Așa ne-am decis să pornim la drum cu misiunea de a realiza o cercetare care nu doar să ne ajute să înțelegem mai bine consumatorii și obiceiurile de consum media, în general, dar să ne ofere date cât mai specifice prin care să ne axăm pe fiecare categorie în parte, fie că vorbim de public, fie de canale media sau tipuri de conținut.”

Studiul online a fost realizat pe un eșantion de 1.200 de respondenți din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu