Skip to main content

Opera Naţională, subiect de documentar la Digi World, în Vocile Operei

 
Opera Naţională, subiect de documentar la Digi World, în Vocile Operei

Vocile Operei se „văd” la Digi World. Postul de documentare al grupului RCS a produs un documentar despre poveştile şi culisele Operei Naţionale din Bucureşti.

Publicitate

„Ca să înţelegi Opera, trebuie să-i cunoşti oamenii, iar vocile lor sunt mai multe decât cele care se fac auzite în timpul spectacolelor. Mişcarea care dă ritmul unei reprezentaţii este mai amplă, de mai mare anvergură, decât cea a balerinilor din scenă. În spatele cortinei şi dincolo de decoruri sunt mai mult de 700 de oameni care muncesc împreună cel puţin câte o lună de zile pentru fiecare spectacol”,spun reprezentanţii Digi World.

Premiera documentarului va fi la Digi World pe 1 decembrie, de la ora 21.00.

Echipa Digi World a petrecut la Opera Naţională Bucureşti pentru filmarea seriei documentare aproape un an, pe parcursul stagiunii 2017 - 2018, anunţă postul TV.

Bogdan Chiriţoiu, manager Digi Documentare:

„Opera Naţională Bucureşti este indiscutabil unul dintre pilonii culturii româneşti, un generator constant de atracţie irezistibilă pentru nenumărate generaţii de iubitori de artă, muzică, spectacol. Este emoţionant să vezi câte reprezentaţii au loc la Operă cu casele de bilete închise, cu afişul de bilete epuizate la fereastră, mai ales după ce participi la viaţa din spatele scenei, chiar şi indirect, aşa cum a făcut-o echipa de producţie Digi Documentare pe durata unui întreg an, cât au durat filmările primului documentar dedicat Operei.

Acest documentar este o invitaţie deschisă spre o lume necunoscută celor mai mulţi, incredibil de palpitantă şi atrăgătoare, fără îndoială. Este un produs pe care-l dedicăm oamenilor din spatele acestui fenomen fantastic, dar mai ales publicului nostru care va intra, din nou, prin intermediul Vocilor Operei, în lumea cunoaşterii şi a vibraţiei prezentului.”

Fosta Companie Opera Română a devenit instituţie culturală independentă în 1921. Doar în 2019, pe scena Operei s-au montat 159 spectacole, dintre care cinci premiere.

Din echipa de producţie au făcut parte Mihaela Popescu (scenariu & regia), Florin Tolaş (director imagine) şi Iulian Pană (producător general) şi zeci de operatori, specialişti şi tehnicieni. Digi Documentare include televiziunile Digi World, Digi Life şi Digi Animal World, care fac parte din Grupului Digi | RCS & RDS.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus