Skip to main content

Opera Națională, subiect de documentar la Digi World, în Vocile Operei

 
Opera Națională, subiect de documentar la Digi World, în Vocile Operei

Vocile Operei se „văd” la Digi World. Postul de documentare al grupului RCS a produs un documentar despre poveștile și culisele Operei Naționale din București. 

„Ca să înțelegi Opera, trebuie să-i cunoști oamenii, iar vocile lor sunt mai multe decât cele care se fac auzite în timpul spectacolelor. Mișcarea care dă ritmul unei reprezentații este mai amplă, de mai mare anvergură, decât cea a balerinilor din scenă. În spatele cortinei și dincolo de decoruri sunt mai mult de 700 de oameni care muncesc împreună cel puțin câte o lună de zile pentru fiecare spectacol”,spun reprezentanții Digi World. 

Publicitate

Premiera documentarului va fi la Digi World pe 1 decembrie, de la ora 21.00

Echipa Digi World a petrecut la Opera Națională București pentru filmarea seriei documentare aproape un an, pe parcursul stagiunii 2017 - 2018, anunță postul TV.

Bogdan Chirițoiu, manager Digi Documentare:

„Opera Națională București este indiscutabil unul dintre pilonii culturii românești, un generator constant de atracție irezistibilă pentru nenumărate generații de iubitori de artă, muzică, spectacol. Este emoționant să vezi câte reprezentații au loc la Operă cu casele de bilete închise, cu afișul de bilete epuizate la fereastră, mai ales după ce participi la viața din spatele scenei, chiar și indirect, așa cum a făcut-o echipa de producție Digi Documentare pe durata unui întreg an, cât au durat filmările primului documentar dedicat Operei.

Acest documentar este o invitație deschisă spre o lume necunoscută celor mai mulți, incredibil de palpitantă și atrăgătoare, fără îndoială. Este un produs pe care-l dedicăm oamenilor din spatele acestui fenomen fantastic, dar mai ales publicului nostru care va intra, din nou, prin intermediul Vocilor Operei, în lumea cunoașterii și a vibrației prezentului.”

Fosta Companie Opera Română a devenit instituție culturală independentă în 1921. Doar în 2019, pe scena Operei s-au montat 159 spectacole, dintre care cinci premiere.

Din echipa de producție au făcut parte Mihaela Popescu (scenariu & regia), Florin Tolaş (director imagine) și Iulian Pană (producător general) și zeci de operatori, specialiști și tehnicieni. Digi Documentare include televiziunile Digi World, Digi Life și Digi Animal World, care fac parte din Grupului Digi | RCS & RDS. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu