Skip to main content

De sărbători la TV. Patru documentare și un concert, de Crăciun la B1 TV

 
De sărbători la TV. Patru documentare și un concert, de Crăciun la B1 TV

B1 TV sărbătorește Crăciunul cu o serie de documentare. Producțiile vor fi în prime-time, de pe 24 decembrie până pe 26. În Ajun și în seara de Crăciun, postul TV va difuza documentarul „Crăciunul în anii 80 și Crăciunul în anii 90”, care se concentrează pe firmele și trupele muzicale în vogă, la acea vreme, dar și „gadgeturile” din acea perioadă, walkman sau camera video.

Publicitate

Tot în ajunul Crăciunului, B1 TV va difuza și un concert al cvartetului Il Divo, alcătuit din elvețianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Marín, francezul Sébastien Izambard și americanul David Miller.

Programele de Crăciun de pe B1 TV, în continuare: 

CRĂCIUNUL ÎN ANII 80 și CRĂCIUNUL ÎN ANII 90 / marti 24 si miercuri 25 decembrie ora 21.00

Două documentare ce prezintă perioada sărbătorilor în anii 80 și 90, plecând de la filmele și formațiile muzicale care erau în vogă, la noile tehnologii (walkman-ul, camera video) până la evenimentele cele mai importante ale perioadei. 

CONCERT – IL DIVO, LIVE IN JAPAN / marti 24 decembrie ora 22.00

Un concert al cvartetului alcătuit din elvețianul Urs Bühler, spaniolul Carlos Marín, francezul Sébastien Izambard și americanul David Miller.

Grupul a avut un mare succes internațional vânzând 26 milioane de discuri la nivel mondial. Ei interpretează cântece în limbile: spaniolă, italiană, franceză, engleză, portugheză.

TRUMP VERSUS CHINA / miercuri 25 decembrie ora 22.00

Documentarul prezintă una dintre cele mai importante teme la nivel global, războiul economic dintre Statele Unite și China. În anul 2018, Donald Trump a hotărât impunerea unor taxe pentru bunurile importate din China, fiind vorba despre sume de zeci de miliarde de dolari.

Documentarul arată ce urmări a avut această decizie, atât în SUA, cât și în China, dar și care sunt părțile ascunse ale acestui război economic (cu implicații în domeniile precum cele tehnologic, militar, IT, ).

Filmul a avut premiera în Statele Unite în vara anului 2019.

PRINȚUL MOȘTENITOR AL ARABIEI SAUDITE / joi 26 decembrie ora 21.00

Documentarul este o anchetă complexă despre modul în care Mohammad bin Salman, prințul moștenitor, a acaparat puterea în țara sa. Un personaj carismatic, mult timp apreciat în cancelariile străine pentru reformele sociale pe care le-a făcut în Arabia Saudită, dar și pentru deschiderea economiei și turismului.

Partea mai puțin știută a acestui lider, asasinarea unui jurnalist apropiat și fidel, Jamal Khashoggi, violențe, răpiri, sechestrări, toate acestea sunt prezentate în acest documentar. Filmul prezintă inclusiv versiunea autorităților saudite, având interviuri cu mai mulți oficiali și apropiați ai lui Bin Salman.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu