Skip to main content

FOTO. Coperta unui ziar din Galați, premiată la un concurs internațional. Lucrarea a fost semnată de designerul Cristian Lipan

 
FOTO. Coperta unui ziar din Galați, premiată la un concurs internațional. Lucrarea a fost semnată de designerul Cristian Lipan

Palmaresul lui Cristian Lipan crește cu încă un premiu internațional. Designerul român a obținut o nouă distincție la European Newspaper Award, cu o copertă a ziarului Viața liberă din Galați. 

Publicitate

A câștigat în categoria „Cover and coverstory | Local Newspaper” a competiției de design de ziare din Germania, cu o copertă din vară a ziarului. 

„Afară din Poliție. Gălățenii cer demisia celor doi polițiști nepăsători”, titra ziarul într-o zi de miercuri de la începutul lunii august. 

Creația românului s-a impus în fața a 184 de ziare, din 25 de țări. 

Cristian Lipan a câștigat zeci de competiții internaționale de design.

Are peste 47 de premii în portofoliu, la competiții precum European Newspaper Award, International Creative Media Award, Society for News Design sau XMA Cross Media Award.

 • În 2015 a câștigat un premiu cu un proiect pentru ziarul Viața Liberă, tot la European Newspaper Award.
 • În 2012, Cristian Lipan era premiat pentru logo-ul unei companii, dar și pentru designul revistei interne a acesteia - Delta Concept
 • În 2011, Lipan câștiga la European Newspaper Award premiul pentru prima pagină, cu designul pentru ziarul Puterea.
 • Până în 2011, Cristian Lipan a fost premiat opt ani consecutiv la European Newspaper Award.

Lipan este designer de concept şi formator de echipe de tehnoredactori pentru ziarele Viaţa liberă, Adevărul, Business Standard sau Puterea.

GALERIE FOTO

 • Cristian Lipan

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Nu faptul ca acest...design a fost premiat e ciudat, ci tocmai acel concurs care oferă premiile este problema. Este posibil sa gresesc, dar cine plateste si se inscrie primeste la schimb un premiu.
  Altfel ziarul din Galati participa si „castiga” in fiecare an acest concurs.
  Autorul articolulului trebuie sa tina insa sama ca Viata Libera nu s-a impus in fata altor 184 de publicatii din 25 de tări. Categoria „Prima pagina ziare locale” la care a fost mentionat ziarul galatean cu „un premiu” a fost castigata de publicatiile Goiena și Polska.

  Iată lista cu premii la aceasta categorie:
  1.1. Cover- and Coverstory Local Newspaper
  Goiena ES Judges‘ Special Recognition
  Polska PL Judges‘ Special Recognition
  Bieler Tagblatt CH one Award
  Diario de Noticias da Madeira P two Awards
  Goiena ES one Award
  La Provincia ES one Award
  Le Temps CH one Award
  Mindener Tageblatt D two Awards
  Naszemiasto PL one Award
  Polska PL two Awards
  Viata libera RO one Award

  Restul premiilor (sute) le gasiti aici: http://newspaperaward.org/21st-european-newspaper-award-list-of-winners/#toggle-id-3
 • Si pana la urma care e designul ce a castigat un concurs international? Acolo sunt doar 3 cuvinte si un semn al exclamarii, nu e nimic facut de un designer in special. Cred ca toti cei care stiu sa utilizeze calculatorul sunt in stare sa faca un asemenea design. Dar felicitari lui ca reuseste prin stilul asta sa fie un designer cu premii internationale, altii se chinuie cu lucrari fantastice macar sa supravietuiasca.

Trimite un comentariu