Skip to main content

FOTO. În apă: Marius Manole, Mihai Constantin și Monica Davidescu, într-o expoziție inedită a fotografului Florin Ghioca.

 
FOTO. În apă: Marius Manole, Mihai Constantin și Monica Davidescu, într-o expoziție inedită a fotografului Florin Ghioca.
Marius Manole

FOTO. Din culisele teatrului. Portretele actorilor de la Teatrul Național București vor fi parte a unei expoziții, chiar în foaierul TNB. Cadrele poartă semnătura jurnalistului Florin Ghioca, fotograful oficial TNB. Ce au deosebit fotografiile?

Publicitate

În primul rând, au fost făcute la filmările pentru spectacolul „Regele Lear”, regizat de georgianul David Doiashvili, într-un bazin cu apă.

În al doilea rând, suma strânsă din vânzarea fotografiilor va fi folosită în scop umanitar. Detalii, în continuare:

„Am profitat de joaca aceasta cu apa, de faptul că actorii erau în niște momente incredibile și extrem de spectaculoase și am făcut câteva fotografii”, a spus Florin Ghioca.

Se numește „WaterLear” și se va deschide pe 19 decembrie, chiar înaintea unei noi reprezentații a piesei. Tablourile vor rămâne în același loc până pe 26 decembrie.

Vor fi expuse portrete ale unor actori precum: Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu și Tudor Istodor.

Expoziție cu scop umanitar

Publicul va putea cumpăra fotografiile realizate de Florin Ghioca - cu autografele actorilor.

Suma strânsă va fi folosită în scop umanitar, explică fotograful:

"Am văzut pe pagina de Facebook a unei actrițe de la Teatrul Bulandra - Ioana Anastasia Anton - un filmuleț despre un copil cu dizabilități care se bucura incredibil că se putea da în leagăn în parc, ce-i drept un parc din Statele Unite.

Am luat decizia de a construi un asemenea leagăn și la noi.

Ne dorim un leagăn mobil, astfel încât să poată fi transportat în cât mai multe locuri, iar cât mai multe persoane să se poată bucura de el", a explicat Florin Ghioca.

Water + Regele Lear = Waterlear

Titlul expoziției este o combinație între „water” (apă, în limba engleză) și numele regelui din spectacolul shakespearian, Lear.

Florin Ghioca, Carte de vizită

Din 2014, Florin Ghioca este fotograful oficial al Teatrului Național din București, cu zeci de spectacole la activ. Președinte-fondator al „International Association of Theatre Photographers” (IATP), a vernisat mai multe expoziții de fotografie de teatru în țară și în străinătate.

Este autorul albumului de fotografie „Backstage”, în curs de apariție la Curtea Veche Publishing.

În fotografiile sale apar actori precum Victor Rebengiuc, Marius Manole, Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Horațiu Mălăele, dar și Jeremy Irons, Isabelle Huppert, ori trupe celebre de teatru și dans, precum Noism (Japonia), Martha Graham Dance Company (SUA), Maxim Gorki Theatre (Germania) sau Teatrul Național din Macedonia.

FOTO

  • Ioan Andrei Ionescu
  • Raluca Aprodu
  • Marius Manole
  • Mihai Constantin

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu