Skip to main content

Facebook a dat în judecată o firmă care ar fi încercat spargă mai multe conturi. Ce voiau hackerii?

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

Măsuri contra înşelătoriilor pe Facebook. Gigantul de pe Ocean a decis să dea în judecată o firmă din Statele Unite pe motiv că ar fi încercat să înşele mai mulţi utilizatori, transmit reprezentanţii Facebook.

Publicitate

Doi indivizi ar fi încercat să ruleze, ilegal, reclame mincinoase prin intermediul conturilor respectivilor utilizatori.

Concret, cei doi oameni de la compania ILikeAd Media International Company ar fi creat un virus, iar apoi au încercat să-i facă pe utilizatori să instaleze respectivul soft.

Efectul malware-ului creat de Chen Xiao Cong şi Huang Tao ar fi fost compromiterea conturilor respectivelor persoane, iar în cele din urmă erau folosite pentru a rula reclame înşelătoare pe platformă.

Ce tehnici foloseau hackerii: Poze ale unor celebriţăţi

ILikeAd Media s-a folosit de o practică cunoscută sub numele de „celeb bait”. Practic, au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebrităţi, pentru a-i încuraja pe oameni să dea click pe acestea.

În unele cazuri, aceştia au folosit şi o tehnică cunoscută sub numele de „cloaking”. Au ascuns în mod voit adevărata pagină de destinaţie a link-ului din reclame, afişând două versiuni diferite ale acesteia: o versiune în sistemele Facebook şi o altă versiune pentru utilizatorii platformei.

Facebook a despăgubit utilizatorii afectaţi şi i-a ajutat să îşi securizeze conturile, menţionează aceeaşi sursă.

„Procesul de identificare şi tragere la răspundere a organizaţiilor şi persoanelor responsabile de „cloaking” este cunoscut ca fiind unul foarte dificil, pentru că de multe ori aceste acţiuni sunt foarte complexe şi bine organizate. Din acest motiv, până în momentul de faţă, nu au avut loc multe acţiuni legale similiare”, au mai adăugat acestia.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus