Skip to main content

Facebook a dat în judecată o firmă care ar fi încercat spargă mai multe conturi. Ce voiau hackerii?

 
Facebook a dat în judecată o firmă care ar fi încercat spargă mai multe conturi. Ce voiau hackerii?
Foto | Hepta

Măsuri contra înșelătoriilor pe Facebook. Gigantul de pe Ocean a decis să dea în judecată o firmă din Statele Unite pe motiv că ar fi încercat să înșele mai mulți utilizatori, transmit reprezentanții Facebook.

Publicitate

Doi indivizi ar fi încercat să ruleze, ilegal, reclame mincinoase prin intermediul conturilor respectivilor utilizatori. 

Concret, cei doi oameni de la compania ILikeAd Media International Company ar fi creat un virus, iar apoi au încercat să-i facă pe utilizatori să instaleze respectivul soft.

Efectul malware-ului creat de Chen Xiao Cong și Huang Tao ar fi fost compromiterea conturilor respectivelor persoane, iar în cele din urmă erau folosite pentru a rula reclame înșelătoare pe platformă. 

Ce tehnici foloseau hackerii: Poze ale unor celebrițăți

ILikeAd Media s-a folosit de o practică cunoscută sub numele de „celeb bait”. Practic, au folosit pentru unele dintre reclamele lor imagini cu celebrități, pentru a-i încuraja pe oameni să dea click pe acestea.

În unele cazuri, aceștia au folosit și o tehnică cunoscută sub numele de „cloaking”. Au ascuns în mod voit adevărata pagină de destinație a link-ului din reclame, afișând două versiuni diferite ale acesteia: o versiune în sistemele Facebook și o altă versiune pentru utilizatorii platformei.

Facebook a despăgubit utilizatorii afectați și i-a ajutat să își securizeze conturile, menționează aceeași sursă. 

„Procesul de identificare și tragere la răspundere a organizațiilor și persoanelor responsabile de „cloaking” este cunoscut ca fiind unul foarte dificil, pentru că de multe ori aceste acțiuni sunt foarte complexe și bine organizate. Din acest motiv, până în momentul de față, nu au avut loc multe acțiuni legale similiare”, au mai adăugat acestia. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu