Skip to main content

Inițiativă legislativă PSD-ALDE - Jurnaliștii, scutiți de impozit pe venit

 
Inițiativă legislativă PSD-ALDE - Jurnaliștii, scutiți de impozit pe venit

Comisia de buget din Camera Deputaților a întocmit marți raport favorabil unei propuneri legislative, inițiate de PSD și ALDE, prin care este propusă scutirea jurnaliștilor, precum și a tehnicienilor în radiodifuziune și televiziune de la plata impozitului pe venit, fie că e vorba de câștigurile prevăzute prin contractul de muncă, fie din drepturile de autor, anunță Profit.ro. Măsura este justificată în contextul „situației economice foarte dificile” în care se află mass-media.

Publicitate

La finele anului trecut, deputatul PSD Valeriu Steriu, anunțase o propunere legslativă de modificare a Codului Fiscal care urma să includă scutirea de impozite a jurnaliștilor, după modelul excepțiilor introduse pentru industria IT.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, iar inițial comisia de buget din Camera Deputaților i-a întocmit în vară raport negativ, dar la reluarea sesiunii parlamentare, majoritatea a decis să rediscute în comisie proiectul, care acum a fost avizat pozitiv și urmează să primească votul final al Camerei Deputaților.

În cazul în care este adoptat, proiectul mai trebuie promulgat și de către șeful statului pentru a intra în vigoare.

Chiar fostul Guvern Dăncilă s-a opus proiectului, calculând că măsura de extindere a scutirii de la plata impozitului pe venitul din salarii pentru jurnaliști și tehnicieni în radiodifuziune și televiziune generează un impact negativ asupra veniturilor bugetare în sumă de 18 milioane lei în anul 2019, la 6 luni, notează Profit.ro.

 

 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu