Skip to main content

Iniţiativă legislativă PSD-ALDE - Jurnaliştii, scutiţi de impozit pe venit

 
Iniţiativă legislativă PSD-ALDE - Jurnaliştii, scutiţi de impozit pe venit

Comisia de buget din Camera Deputaţilor a întocmit marţi raport favorabil unei propuneri legislative, iniţiate de PSD şi ALDE, prin care este propusă scutirea jurnaliştilor, precum şi a tehnicienilor în radiodifuziune şi televiziune de la plata impozitului pe venit, fie că e vorba de câştigurile prevăzute prin contractul de muncă, fie din drepturile de autor, anunţă Profit.ro. Măsura este justificată în contextul „situaţiei economice foarte dificile” în care se află mass-media.

Publicitate

La finele anului trecut, deputatul PSD Valeriu Steriu, anunţase o propunere legslativă de modificare a Codului Fiscal care urma să includă scutirea de impozite a jurnaliştilor, după modelul excepţiilor introduse pentru industria IT.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat, iar iniţial comisia de buget din Camera Deputaţilor i-a întocmit în vară raport negativ, dar la reluarea sesiunii parlamentare, majoritatea a decis să rediscute în comisie proiectul, care acum a fost avizat pozitiv şi urmează să primească votul final al Camerei Deputaţilor.

În cazul în care este adoptat, proiectul mai trebuie promulgat şi de către şeful statului pentru a intra în vigoare.

Chiar fostul Guvern Dăncilă s-a opus proiectului, calculând că măsura de extindere a scutirii de la plata impozitului pe venitul din salarii pentru jurnalişti şi tehnicieni în radiodifuziune şi televiziune generează un impact negativ asupra veniturilor bugetare în sumă de 18 milioane lei în anul 2019, la 6 luni, notează Profit.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • umbre umbre
    Si daca patronu iti reduce salaru? Asta cum e?
  • Mihai Mihai
    Toate contributiile sunt trecute pe angajat,angajatul nu va mai plati impozitul pe venit,banii nu pot ajunge legal in buzinarul patronului
  • Adi Adi
    Eheeee, acum să vedem patronii care bagă banii in buzunar În loc să-i dea angajatilor!

Trimite un comentariu

sus