Skip to main content

În primă instanţă: Tolontan a câştigat procesul în care i se cereau daune de cinci milioane de euro

 
Sursă foto | Tolo.ro
Sursă foto | Tolo.ro

Cătălin Tolontan a câştigat, în primă instanţă, procesul deschis de un cetăţean chinez pentru seria de investigaţii „Dosarul Shanghai”.

Publicitate

Wang Yan, unul dintre personajele vizate de dezvăluirile echipei lui Toloantan, l-a dat în judecată pe jurnalist şi a cerut despăgubiri de cinci milioane de euro, în 2018.

Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea chinezului, care pretindea că articolele despre cazul de trafic de minore Shanghai şi cele despre afacerile chinezilor cu rezerva de cupru a României i-au lezat onoarea şi demnitatea, scrie Tolontan în Libertatea.

Chinezul Wang Yan poate face apel.

Investigaţiile au dezvăluit printre altele dedesubturile reţelei de mafioţi chinezi şi ofiţeri români care se ocupau cu trafic de minore. Wang Yan este unul dintre numele care apar în dosarul în care zeci de fete, multe minore, erau sechestrate şi obligate să se prostitueze, în anii 2004-2005.

Mai mult decât atât, chinezul, acuzat de spionaj şi considerat „pericol pentru siguranţa naţională”, ar fi semnat ulterior un contract cu firma Cuprumin, pentru întreaga producţie de cupru a României.

Wang Yan nu este singurul care a pierdut procese cu echipa lui Tolontan. Comisarul de gardă financiară George Cioclea şi poliţistul Sorin Brânduş au mers, de asemenea, la tribunal.

Primul deja a pierdut în primă instanţă procesul deschis după ce jurnaliştii Gazetei Sporturilor au dezvăluit cum DIICOT a muşamalizat dosarul Shanghai.

Echipa de jurnalişti a discutat cu victimele şi a venit cu probe din arhive, iar Parchetul General a recunoscut că dosarul a fost clasat fără să se adune nici o probă.

Citeşte mai multe despre anchetele GSP pe Libertatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cold mountain cold mountain
    Cine are curajul sa faca ce face Tolontan, acela sa arunce primul piatra. Spun asta pentru ca multi il critica. Mai lasti micile voastre razboaie si faceti si voi ceva curajos daca puteti.

Trimite un comentariu

sus