Skip to main content

Un an de închisoare cu amânare pentru bărbatul care a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan. Fostul ofițer și-a recunoscut vina

 
Un an de închisoare cu amânare pentru bărbatul care a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan. Fostul ofițer și-a recunoscut vina

Bărbatul care a amenințat-o pe jurnalista Emilia Șercan a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării, informează G4Media. În fața anchetatorilor, Adrian Bărbulescu - fost ofițer de poliție - și-a recunoscut faptele. 

Tribunalului București l-a condamnat pe Bărbulescu, în primă instanță, la un an de închisoare cu amânarea pedepsei în baza unui acord de recunoaștere a faptelor, menționează aceeași sursă.

De asemenea, va fi ținut sub supraveghere timp de doi ani, notează instanța în documentul de motivare. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel București.

Publicitate

Reamintim că Emilia Șercan, jurnalist PressOne și profesor la Facultatea de Jurnalism, a primit în luna aprilie un mesaj de amenințare cu moarte în contextul în care lucra la mai multe anchete legate de plagiatele unor oameni de la vârful Academiei de Poliție. 

Ulterior, a ieșit la iveală că responsabil pentru mesaj este Bărbulescu, care ar fi fost instigat de doi șefi fostul rector și fostul protector de la Academia de Poliție - Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail. 

Cei doi sunt judecați separat într-un alt proces sub acuzația că l-au instigat pe Bărbulescu, însă neagă acuzațiile.

Într-o reacție pe Facebook, Emilia Șercan a vorbit despre decizia Tribunalului:

„Nu sunt foarte bucuroasă de această decizie a instanței, însă sunt nevoită să înțeleg și să accept faptul că pedeapsa pe care a primit-o este una mică pentru că prin declarațiile pe care Bărbulescu le-a dat în fața procurorilor DNA a contribuit la prinderea și, sper eu, la condamnarea în final a autorilor morali, fostul rector Adrian Iacob și fostul prorector Mihail Marcoci, cei care l-au instigat și l-au determinat să-mi trimită mesajul de amenințare”, spune aceasta. 

De asemenea, aceasta vorbește și despre „alte presiuni” pe care le-ar fi primit în ultimul an. 

Citește știrea și pe G4Media

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu