Skip to main content

VIDEO. Interviu. Alice Iacobescu și o dezbatere inedită: Educația, cu toți cei vizați, față în față: ministru, elevi sindicate

 
VIDEO. Interviu. Alice Iacobescu și o dezbatere inedită: Educația, cu toți cei vizați, față în față: ministru, elevi sindicate

VIDEO. Europa FM găzduiește astăzi o dezbatere inedită despre educație. Va fi moderată de jurnalista Alice Iacobescu și va pune față în față principalii actori ai educației românești, de la ministru la elevi. 

„Am reușit să aducem față în față toți factorii implicați și toți factorii afectați de ce se întâmplă în școala românească”, a spus Alice Iacobescu într-un dialog telefonic cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro. 

Publicitate

Directorul știrilor de la Europa FM a explicat, într-un interviu telefonic la Paginademedia.ro, mai multe lucruri legate de emisiunea Piața Victoriei din această seară, de la ora 18:20. Se va auzi la Europa FM și se va vedea pe Facebook. 

Emisiunea va avea un format diferit decât în mod normal. Va avea loc în studioul special Europa FM, cel în care au avut loc și dezbaterile prezidențiale, și se va întinde până la ora 19:30, fără niciun fel de întrerupere, după cum a mai spus Alice Iacobescu. Producătorul emisiunii este Moise Guran. 

Vor dezbate lucruri legate de educația românească, în contextul rezultatelor dezastruoase de la testele PISA, câțiva oameni cu greutate din sistem: 

  • Ministrul educației - Monica Anisie
  • Liderii sindicali din educație - Marius Nistor și Simion Hăncescu
  • Vicepreședintele Consiliului Național al Elevilor - Rareș Voicu

Câteva lucruri pe care le-a spus Alice Iacobescu în interviul telefonic:

  • Politicienii, încet, înțeleg și ei că este nevoie de responsabilitate și implicare în explica actul guvernării
  • Am cerut participarea la această dezbatere și n-am întâmpinat dificultăți din partea nimănui. Ce a fost puțin mai complicat este agenda de la începutul lunii decembrie, dar până la urmă am reușit. 
  • Suntem un spațiu de dezbatere și de discuție constructivă, invitații nu sunt aduși pentru o ambuscadă. Au tot interesul să participe la această dezbatere. 
  • Îmi doresc foarte mult să grăbim trecerea de la vorbe la fapte în domeniul educației pentru că văd ce povară punem pe umerii și în mințile copiilor prin felul în care organizăm și administrăm Școala. 

VIDEO. Alice Iacobescu, interviu telefonic despre o dezbatere inedită la Europa FM 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu