Skip to main content

VIDEO. Interviu. Alice Iacobescu şi o dezbatere inedită: Educaţia, cu toţi cei vizaţi, faţă în faţă: ministru, elevi sindicate

 
VIDEO. Interviu. Alice Iacobescu şi o dezbatere inedită: Educaţia, cu toţi cei vizaţi, faţă în faţă: ministru, elevi sindicate

VIDEO. Europa FM găzduieşte astăzi o dezbatere inedită despre educaţie. Va fi moderată de jurnalista Alice Iacobescu şi va pune faţă în faţă principalii actori ai educaţiei româneşti, de la ministru la elevi.

Publicitate

„Am reuşit să aducem faţă în faţă toţi factorii implicaţi şi toţi factorii afectaţi de ce se întâmplă în şcoala românească”, a spus Alice Iacobescu într-un dialog telefonic cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro.

Directorul ştirilor de la Europa FM a explicat, într-un interviu telefonic la Paginademedia.ro, mai multe lucruri legate de emisiunea Piaţa Victoriei din această seară, de la ora 18:20. Se va auzi la Europa FM şi se va vedea pe Facebook.

Emisiunea va avea un format diferit decât în mod normal. Va avea loc în studioul special Europa FM, cel în care au avut loc şi dezbaterile prezidenţiale, şi se va întinde până la ora 19:30, fără niciun fel de întrerupere, după cum a mai spus Alice Iacobescu. Producătorul emisiunii este Moise Guran.

Vor dezbate lucruri legate de educaţia românească, în contextul rezultatelor dezastruoase de la testele PISA, câţiva oameni cu greutate din sistem:

  • Ministrul educaţiei - Monica Anisie
  • Liderii sindicali din educaţie - Marius Nistor şi Simion Hăncescu
  • Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Elevilor - Rareş Voicu

Câteva lucruri pe care le-a spus Alice Iacobescu în interviul telefonic:

  • Politicienii, încet, înţeleg şi ei că este nevoie de responsabilitate şi implicare în explica actul guvernării
  • Am cerut participarea la această dezbatere şi n-am întâmpinat dificultăţi din partea nimănui. Ce a fost puţin mai complicat este agenda de la începutul lunii decembrie, dar până la urmă am reuşit.
  • Suntem un spaţiu de dezbatere şi de discuţie constructivă, invitaţii nu sunt aduşi pentru o ambuscadă. Au tot interesul să participe la această dezbatere.
  • Îmi doresc foarte mult să grăbim trecerea de la vorbe la fapte în domeniul educaţiei pentru că văd ce povară punem pe umerii şi în minţile copiilor prin felul în care organizăm şi administrăm Şcoala.

VIDEO. Alice Iacobescu, interviu telefonic despre o dezbatere inedită la Europa FM

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus