Skip to main content

Turneul de la Wimbledon se vede la Eurosport încă patru ani

 
Turneul de la Wimbledon se vede la Eurosport încă patru ani

Eurosport anunță că a achiziționat, pentru încă patru ani, drepturile de difuzare pentru turneul Wimbledon în 11 țări din Europa, printre care și România. Astfel, competițiile evenimentului de Mare Șlem rămân la Eurosport în perioada 2020 – 2023.

Publicitate

„Anul acesta, Eurosport a transmis peste 600 de meciuri și 250 de ore în direct de la Wimbledon în 33 de țări, acoperind prin platforma Eurosport Player fiecare minut al turneului. Noua înțelegere va asigura aceeași acoperire cuprinzătoare a următoarelor patru ediții ale celui mai vechi și prestigios turneu de tenis”, anunță Eurosport.

Andrey Stoychev, Vicepresedinte Discovery:

„Acest acord reafirmă promisiunea noastră de a alimenta pasiunea oamenilor pentru sport și angajamentul nostru față de tenis și fanii săi. Având în vedere performanța Simonei Halep, România este o piață cheie pentru Wimbledon și suntem încântați că, pe lângă ATP Tour, Australian Open, Roland Garros și US Open, acoperirea pe Eurosport a fiecărui moment din cadrul turneului va continua și în următoarele patru sezoane. Acest acord vine în completarea tuturor celorlalte drepturi premium de difuzare, precum English Premier League, FA Cup și Jocurile Olimpice de Vară.”

În România, Wimbledon 2019 pe Eurosport 2 a înregistrat câteva recorduri:

  • Finalele Wimbledon din 13-14 iulie 2019 au fost cele mai bune programe transmise de Eurosport 2 în România.
  • În fiecare minut, la nivel național, aproape un milion de oameni au urmărit jocul Simonei Halep cu Serena Williams.
  • Pe segmentul comercial masculin 18-54, Eurosport 2 a obținut 8,1% rating și 39% cota de piață, fiind cea mai bună audiență înregistrată vreodată pe Eurosport 2 și al doilea cel mai bun program de pe Eurosport 1 și Eurosport 2 (după meciul cu C. Wozniacki de la AO 2018 cu 9,7% rtg și 45% cotă de piață).
  • Finala masculină dintre N. Djokovic – R. Federer a înregistrat un alt record, cu o medie de 5,9% rtg și 20% cotă de piață pe segmentul 18-54 masculin, fiind cel mai bun meci fără Halep difuzat vreodată pe Eurosport 1 și Eurosport 2.

În 2020, Eurosport va continua să transmită Australian Open, Roland-Garros și US Open în peste 50 de țări, inclusiv România. Pe lângă acoperirea celor patru Grand Slam-uri, Eurosport are drepturile exclusive de difuzare pentru ATP Tour, care debutează pe 3 ianuarie, cu ATP Cup.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu