Skip to main content

Turneul de la Wimbledon se vede la Eurosport încă patru ani

 
Turneul de la Wimbledon se vede la Eurosport încă patru ani

Eurosport anunţă că a achiziţionat, pentru încă patru ani, drepturile de difuzare pentru turneul Wimbledon în 11 ţări din Europa, printre care şi România. Astfel, competiţiile evenimentului de Mare Şlem rămân la Eurosport în perioada 2020 – 2023.

Publicitate

„Anul acesta, Eurosport a transmis peste 600 de meciuri şi 250 de ore în direct de la Wimbledon în 33 de ţări, acoperind prin platforma Eurosport Player fiecare minut al turneului. Noua înţelegere va asigura aceeaşi acoperire cuprinzătoare a următoarelor patru ediţii ale celui mai vechi şi prestigios turneu de tenis”, anunţă Eurosport.

Andrey Stoychev, Vicepresedinte Discovery:

„Acest acord reafirmă promisiunea noastră de a alimenta pasiunea oamenilor pentru sport şi angajamentul nostru faţă de tenis şi fanii săi. Având în vedere performanţa Simonei Halep, România este o piaţă cheie pentru Wimbledon şi suntem încântaţi că, pe lângă ATP Tour, Australian Open, Roland Garros şi US Open, acoperirea pe Eurosport a fiecărui moment din cadrul turneului va continua şi în următoarele patru sezoane. Acest acord vine în completarea tuturor celorlalte drepturi premium de difuzare, precum English Premier League, FA Cup şi Jocurile Olimpice de Vară.”

În România, Wimbledon 2019 pe Eurosport 2 a înregistrat câteva recorduri:

  • Finalele Wimbledon din 13-14 iulie 2019 au fost cele mai bune programe transmise de Eurosport 2 în România.
  • În fiecare minut, la nivel naţional, aproape un milion de oameni au urmărit jocul Simonei Halep cu Serena Williams.
  • Pe segmentul comercial masculin 18-54, Eurosport 2 a obţinut 8,1% rating şi 39% cota de piaţă, fiind cea mai bună audienţă înregistrată vreodată pe Eurosport 2 şi al doilea cel mai bun program de pe Eurosport 1 şi Eurosport 2 (după meciul cu C. Wozniacki de la AO 2018 cu 9,7% rtg şi 45% cotă de piaţă).
  • Finala masculină dintre N. Djokovic – R. Federer a înregistrat un alt record, cu o medie de 5,9% rtg şi 20% cotă de piaţă pe segmentul 18-54 masculin, fiind cel mai bun meci fără Halep difuzat vreodată pe Eurosport 1 şi Eurosport 2.

În 2020, Eurosport va continua să transmită Australian Open, Roland-Garros şi US Open în peste 50 de ţări, inclusiv România. Pe lângă acoperirea celor patru Grand Slam-uri, Eurosport are drepturile exclusive de difuzare pentru ATP Tour, care debutează pe 3 ianuarie, cu ATP Cup.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus