Skip to main content

Documentar la B1 TV: Urmatoarea pandemie e aici

 
Documentar la B1 TV: Urmatoarea pandemie e aici

În plină dezbatere despre coronavirus, B1 TV aduce un documentar despre cum ar arăta o pandemie. „Urmatoarea pandemie e aici” va fi difuzat de B1 TV vineri, ora 23.00, și sâmbătă ora 20.00 și  pornește de la prezentarea unui scenariu în care o pandemie face ravagii în lume, omorând milioane de oameni. 

„Scenariul nu este pură fantezie, dat fiind faptul că în istoria modernă acest lucru s-a mai întâmplat, în anii 1918-1919, când ”gripa spaniolă” a făcut peste 40 de milioane de victime”, spun reprezentanții B1 TV.

Publicitate

Filmul prezintă istoria gripei aviare și a pestei porcine din Asia de est și sud-est, virusuri care au făcut multe victime în ultimii ani, dar și apariția gripei aviare în Europa. Ca și în cazul virusului din 2020, cercetătorii s-au confruntat cu o mutație a virusului care a reușit să treacă de la animal la om.

Documentarul conține o serie de interviuri cu cercetători. De asemenea, filmul prezintă modul în care autoritățile din Australia au acționat în trecut pentru a preveni răspândirea virusului.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu