Skip to main content

„Dincolo de cifre sunt oameni”. Europa FM a lansat o campanie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

 
„Dincolo de cifre sunt oameni”. Europa FM a lansat o campanie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

Campanie cu mesaj la Europa FM. Postul radio a lansat astăzi o campanie - „Dincolo de cifre sunt oameni” - prin care atrage atenţia asupra numărului mare de oameni omorâţi şi răniţi în accidente rutiere în România.

Publicitate

Potrivit datelor oficiale, în fiecare an, aproape 2.000 de români mor astfel şi peste 8.000 sunt răniţi în grav. La fiecare oră, un accident rutier grav se produce undeva în România.

Pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen tragic, Europa FM va difuza de-a lungul întregului an, în fiecare zi, un spot care anunţă câţi oameni au murit în accidente rutiere în ultimele 24 de ore şi care e situaţia de la începutul anului. Mai mult, vor fi difuzate mărturii ale unor oameni cărora cineva drag le-a murit într-un accident rutier, anunţă postul radio.

Campania a fost lansată oficial astăzi, în matinalul Europa FM, „Deşteptarea”.

Vlad Petreanu, realizator al matinalului Deşteptarea, a îndemnat ascultătorii să se gândească câţi dintre prietenii lor sau membri ai familiei au avut de suferit din cauza accidentelor auto.

„Cifrele sunt şocante, sunt tragedii cumplite care lovesc familiile din această ţară. Toţi aceşti morţi sunt de fapt copiii cuiva, sunt fraţii, surorile, sunt soţi, soţii, sunt părinţii cuiva, nu sunt doar nişte cifre pe un panou. În spatele cifrelor sunt oameni”.

George Zafiu, către ascultătorii Europa FM:

„Ştim că ne ascultaţi în număr foarte mare la această oră, ştim că sunteţi tentaţi să ne sunaţi, să intraţi în dialog cu noi, să ne scrieţi, inclusiv dacă sunteţi la volan, în trafic. Dacă sunteţi persoana care conduce, va recomandăm de fiecare dată să folosiţi un dispozitiv handsfree sau să trageţi pur şi simplu pe dreapta dacă vreţi să intraţi în legătură directă cu noi.”

Ciprian Dinu, director programe Europa FM:

„Spotul în sine este chiar tulburător prin informaţia pe care o transmite, dar este nevoie să facem ceva, să ne trezim pentru a produce un efect. Noi vom difuza un număr, dar şi conştientizarea faptului că acel număr reprezintă tot atâtea tragedii, tot atâtea familii nenorocite şi, înmulţit cu doi sau mai mult, o groază de vieţi spulberate.

Sperăm ca şi alte posturi de radio să ni se alăture prin promovarea acestor mesaje pentru că obiectivul este unul de interes pentru toţi: să scădem numărul de victime din accidente rutiere. La fiecare cinci ore un om e omorât într-un accident rutier, în România. Uită-te la ceas: câte ore au trecut de azi-noapte? Socoteşte în vieţi!“

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus