Skip to main content

„Dincolo de cifre sunt oameni”. Europa FM a lansat o campanie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

 
„Dincolo de cifre sunt oameni”. Europa FM a lansat o campanie pentru scăderea numărului de accidente rutiere

Campanie cu mesaj la Europa FM. Postul radio a lansat astăzi o campanie - „Dincolo de cifre sunt oameni” - prin care atrage atenţia asupra numărului mare de oameni omorâţi şi răniţi în accidente rutiere în România.

Potrivit datelor oficiale, în fiecare an, aproape 2.000 de români mor astfel şi peste 8.000 sunt răniţi în grav. La fiecare oră, un accident rutier grav se produce undeva în România.

Publicitate

Pentru a atrage atenţia asupra acestui fenomen tragic, Europa FM va difuza de-a lungul întregului an, în fiecare zi, un spot care anunţă câţi oameni au murit în accidente rutiere în ultimele 24 de ore şi care e situaţia de la începutul anului. Mai mult, vor fi difuzate mărturii ale unor oameni cărora cineva drag le-a murit într-un accident rutier, anunță postul radio.

Campania a fost lansată oficial astăzi, în matinalul Europa FM, „Deşteptarea”.

Vlad Petreanu, realizator al matinalului Deșteptarea, a îndemnat ascultătorii să se gândească câți dintre prietenii lor sau membri ai familiei au avut de suferit din cauza accidentelor auto.

„Cifrele sunt șocante, sunt tragedii cumplite care lovesc familiile din această țară. Toți acești morți sunt de fapt copiii cuiva, sunt frații, surorile, sunt soți, soții, sunt părinții cuiva, nu sunt doar niște cifre pe un panou. În spatele cifrelor sunt oameni”.

George Zafiu, către ascultătorii Europa FM:

„Știm că ne ascultați în număr foarte mare la această oră, știm că sunteți tentați să ne sunați, să intrați în dialog cu noi, să ne scrieți, inclusiv dacă sunteți la volan, în trafic. Dacă sunteți persoana care conduce, va recomandăm de fiecare dată să folosiți un dispozitiv handsfree sau să trageți pur și simplu pe dreapta dacă vreți să intrați în legătură directă cu noi.”

Ciprian Dinu, director programe Europa FM:

„Spotul în sine este chiar tulburător prin informaţia pe care o transmite, dar este nevoie să facem ceva, să ne trezim pentru a produce un efect. Noi vom difuza un număr, dar şi conştientizarea faptului că acel număr reprezintă tot atâtea tragedii, tot atâtea familii nenorocite şi, înmulţit cu doi sau mai mult, o groază de vieţi spulberate.

Sperăm ca şi alte posturi de radio să ni se alăture prin promovarea acestor mesaje pentru că obiectivul este unul de interes pentru toţi: să scădem numărul de victime din accidente rutiere. La fiecare cinci ore un om e omorât într-un accident rutier, în România. Uită-te la ceas: câte ore au trecut de azi-noapte? Socoteşte în vieţi!“

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu