Skip to main content

VIDEO. Închisoarea de la Craiova, într-o serie Netflix despre cele mai dure închisori din lume

 
VIDEO. Închisoarea de la Craiova, într-o serie Netflix despre cele mai dure închisori din lume

Netflix a dedicat un întreg episod României în seria documentară „World's Toughest Prisons”, despre cele mai dure închisori din lume.

Publicitate

Povestea închisorii de la Craiova a fost prezentată alături de alte închisori din lume, cum ar fi Costa Rica, Columbia sau Norvegia. 

Raphael Rowe, jurnalist de investigații, condamnat și el în trecut pentru jaf și omor, a vizitat timp de o săptămână închisoarea de la Craiova, una „dintre cele mai dure închisori de maximă siguranță din țară”, „unde sunt închiși violatori, ucigași și asasini profesioniști” după cum este prezentată în documentar.

Materialul „Inside the World's Toughest Prison - România: Închisoarea țiganilor”, un documentar de 50 de minute, prezintă povestea vieții de deținut în închisoarea de la Craiova, unde mulți dintre condamnați vin din rândul romilor.

Documentarul include și povestea unuia dintre condamnați, Gulie Florian, condamnat pe viață pentru omor, pentru uciderea sportivului Cristi Gălbenușe.  

TITLUL ZILEI: Cum se numește cea mai tare pușcărie din Craiova? AlcaPraz!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Dacă spui că Raphael Rowe a fost condamnat și el în trecut pentru jaf și omor, este corect și etic să precizezi că într-un final s-a dovedit că era nevinovat și că a făcut închisoare degeaba. Plus că ai descoperit târziu serialul și episodul... Probabil și Netflix-ul.
  • Asa este, o fi nou documentarul pe Netflix, insa documentarul e mai vechi, 2018 cred, l-am vazut acum mai bine un an

Trimite un comentariu