Skip to main content

VIDEO. Viață de comentator sportiv. Ion Alexandru: Borcea a intrat odată peste mine! Ce i-a spus Costi Mocanu când s-a angajat la Pro TV

 
VIDEO. Viață de comentator sportiv. Ion Alexandru: Borcea a intrat odată peste mine! Ce i-a spus Costi Mocanu când s-a angajat la Pro TV

VIDEO. "M-am trezit odată cu Borcea peste mine, în cabina de comentator", spune Ion Alexandru, jurnalist sportiv cu (fix) 19 ani de experiență. De ce a intrat Borcea peste el, în interviul acordat Paginademedia.ro.

Tot în interviu, despre cum a ajuns la Pro TV, post la care a lucrat 13 ani. Ce i-a spus Costi Mocanu la angajare: „M-ai ținut 20 de minute în fața televizorului când ai comentat FC Național - FC Brașov (0-0). Asta trebuie să ducă la ceva bun”. Ce era interesant la acel meci e că „nu a avut niciun spectator pe stadion”.

Publicitate

A rememorat și un moment puțin mai încărcat, cu Cristi Borcea (fost finanțator de la Dinamo), care a dat buzna peste el în timpul unui meci chiar în cabina de comentator. Pe Borcea în nemulțumise faptul că Ion Alexandru spusese la microfon că „Borcea și-a strâns lucrurile și a plecat acasă” pentru că Dinamo juca „groaznic”.

Mitică Dragomir, "un moment nefericit pentru fotbalul românesc"

Despre fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal:

„Un moment nefericit pentru fotbalul românesc este Dumitru Dragomir (fostul președinte LPF)”, spune tranșant Ion Alexandru.

La ce trebuie să fii atent când comentezi un meci? Ce te faci cu „haterii"? Cum te descurci cu numele „exotice" ? Ce ar face dacă ar primi o ofertă de job de la FRF sau LPF? De ce a plecat de la Pro TV la Eurosport? Ce proiecte pregătește la Eurosport? Și multe altele, în interviul acordat Paginademedia.ro.

Ion Alexandru a renunțat la o carieră în drept pentru meseria de jurnalist, adevărata sa pasiune, după cum a recunoscut în interviu.

Își amintește primul meci pe care l-a comentat vreodată, un Newcastle - Manchester United, pe care l-a început „cu foarte mari emoții”. Totuși, la pauză și-a spus „e un debut, nu o să îți ia nimeni capul”, iar feedback-ul primit după meci l-a încurajat și mai mult.

A vorbit cu fair-play despre presa sportivă și despre meseria de comentator sportiv.

Cine este Ion Alexandru?

CARTE DE VIZITĂIon Alexandru, acum comentator sportiv Eurosport, are în spate 19 ani de jurnalism și comentarii sportive, împliniți fix pe 13 ianuarie, adică ieri, chiar în studioul Paginademedia.ro.

Are 13 ani de experiență la Pro TV, unde a comentat meciuri și a fost voice over la sport.

Și-a început cariera de jurnalist sportiv la B1 TV, pe 13 ianuarie 2001. A lucrat, apoi, la Național TV. 

VIDEO. Povești de comentator sportiv, cu Ion Alexandru - Eurosport

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Dle.Marcu,
  Nu va inteleg.
  Mie mi se pare ca TOTI comentatorii de la Eurosport sunt.f.buni,vii,nu folosesc obisnuitele clisee s.a.m.d.
  Si nu comparativ cu altii ci in sine.
  Ei sunt mult mai originali in exprimare,tocmai de aceea f.placuti!
 • Din câte știu, B1 emite din decembrie 2001. La ei am văzut prima dată meciuri din SerieA și Premier League. Cred că sunt doar 18 ani, nu 19.
 • Din cauza unor asemenea indivizi (si a restului clicii, cu mascaricii bogdan nevel si ioan viorel) nu mai urmaresc trasmisiunile Premier League la Eurosport ci intotdeauna in alta parte, unde se comenteaza profesionist partida, dar mai ales se poate auzi si simti ambianta de pe stadioane !!!
  Nu mi se pare normal sa se vorbeasca CU TOTUL ALTCEVA decat partida in sine, despre tranferuri , despre polemica antrenorilor, despre arbitri samd. Consider exemplul Eurosport Romania un exemplu clasic de mediocritate profesionala a asa zisilor "comentatori" ; sau, vorba maestrului Andrei Plesu : "A se slabi" ! O cumetrie de relatii si mistocareala ieftina, ce nici la televiziunile albaneze nu le-am vazut/auzit ! Rusine si sila !

Trimite un comentariu