Skip to main content

Mircea Radu, consilier al președintelui TVR Doina Gradea. Ce face?

 
Mircea Radu, consilier al președintelui TVR Doina Gradea. Ce face?

Realizatorul TV Mircea Radu este, de câteva zile, consilier al președintelui TVR Doina Gradea. 

Publicitate

Atribuțiile lui Mircea Radu sunt pe zona editorială și de imagine a televiziunii publice.

Contactat de Paginademedia.ro, Mircea Radu a detaliat ce va face în noua poziție. Și ce a început, deja să facă, în calitate de consilier al Doinei Gradea.

Ce face acum?

Mircea Radu, pentru Paginademedia.ro:

"Mi s-au dat niște emisiuni, vreo cinci, care sunt pe post, să mă uit și să îmi spun părerea despre ele. Să mă uit la o emisiune în ansamblul ei, dar și în detaliu. Adică de la pachetul grafic și decor, până la prezentatori, la ținuta lor, la prezență, la formatul emisiei, ce este bun și ce ar putea fi îmbunătățit, a punctat Mircea Radu pentru Paginademedia.ro"

Despre poziția de consilier:

"Ce înțeleg eu că trebuie să fac și de ce am acceptat: Să primesc informații, să le înțeleg, să evaluez nevoile TVR, pentru a îndruma în vederea obținerii unor rezultate de comun acord stabilite. Să apreciez care sunt punctele forte și provocările", spune Mircea Radu.

Cât despre atribuțiile pe zona de imagine?

"Pun umărul la construirea unei imagini care să transmită încredere, profesionalism și succes.

Sunt probleme cu imaginea de 15 ani, nu de acum.

Din poziția mea de consilier nu am cum să iau măsuri. Doar analizez, în baza a 25 de ani de performanță, am discernământ să analizez o situație și să concluzionez. Asta e tot ce pot să fac."

Pe TVR cu emisiunea Down the Road. Un show special cu tineri cu Sindrom Down

Mircea Radu este prezent pe TVR cu emisiunea Down the Road, o emisiune după un format special. În prim plan sunt opt tineri care suferă de Sindromul Down.

În formatul de tip reality-show, cei opt tineri călătoresc prin țară, iar emisiunea le prezintă experiențele.

"Este un show de emoție", spunea Mircea Radu într-un interviu pentru Paginademedia.ro. "E absolut istovitor la filmări, dare este foarte frumos."

Emisiunea Down the Road este în grila TVR în fiecare luni seara, de la ora 22.00.

Prezentatorul, Mircea Radu a fost, de-a lungul anilor, la TVR, gazdă a unor emisiuni precum „Telejurnal”, „ÎnTrecerea anilor” şi coprezentator „Femei de 10, Bărbaţi de 10”.

În decembrie 2017, Mircea Radu a părăsit postul public pentru a se întoarce în Antena 1, la cârma unei noi emisiuni, „Ie, Românie”.

Citește și: INTERVIU. Mircea Radu, despre emisiunea cu tineri cu Sindrom Down: „E un show de emoție. Era absolut istovitor la filmări, dar foarte frumos”

Mircea Radu revine la TVR, pentru o nouă emisiune 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • De cand are acest "joker" experienta sa faca asemenea analize si sa isi dea cu parearea despre modul in care sunt realizate emisiunile si grafica aferenta? Ce a facut pana acum in televiziune nu a fost decat in calitate de prezentator, la altceva nu se pricepe. O rusine acesata numire, cheltuiala inutila cu personal nexperimentat
 • @Ian
  Chiar dacă consiliul va fi altul, cred că unul din consilieri și ombudsmani ar trebui să fie în continuare și Mircea Radu.

  Apropo,
  Nu se aude nimic de Eurovision?
 • E greu să schimbi repede ceva care de ani buni se târăște. Mai ales dacă e vorba de ceva plătit din fonduri publice și nu are concurență.
 • Nu mai apuca sa o consilieze pe Gradea, zilele ei si ale consiliului de administratie sunt numarate...
 • bine punctat, @Gabi. Nu sunt in stare sa isi actualizeze grafica in ton cu perioada anului.
  Chiar daca au trecut la HD, grafica lasa mult de dorit... ma uit la telejurnal, si am impresia ca cineva le-a desenat grafica in paint. O fi ea simplista, dar parca e prea de tot.
 • Ceea ce face Mircea Radu se numește analiză SWOT.
  Sper că este deschis și în culegerea unor opinii de la telespectatori.

  Când va avea loc rebrandingul și relansarea televiziunilor regionale ale TVR?
 • @Gabi
  Și pe la alte televiziuni am văzut aceeași bazaconie. Și calupurile de publicitate au în continuare mesajele dediate sărbătorilor.

Trimite un comentariu