Skip to main content

Netflix, creștere peste așteptări a numărului de abonați. Audiențe uriașe pentru The Crown și The Witcher

 
Netflix, creștere peste așteptări a numărului de abonați. Audiențe uriașe pentru The Crown și The Witcher

Evoluție peste așteptări a numărului de abonați ai platformei Netflix, în ultimul trimestru din 2019. Compania a crescut cu peste 8,7 milioane de abonați în perioada noiembrie - decembrie, arată datele publicate de compania Netflix.

Publicitate

Dintre aceștia, 420.000 de noi abonați sunt doar pe teritoriul Statelor Unite, în timp ce restul de 8,33 milioane de abonați sunt din restul lumii. 

Per total, cifrele sunt mult peste estimările Netflix, care se aștepta ca în ultimul trimestru din 2019 să crească cu 7,6 milioane de abonați, scrie Variety.

În SUA, în schimb, evoluția abonaților a fost mai slabă. Netflix estima 600.000 de abonați noi, însă a câștogat doar 420.000. 

Reprezentanții companiai cred că evoluția slabă din SUA este cauzată de o creștere a prețului abonamentelor, de anul trecut. Dar nu este de ignorat nici lansarea unui concurent puternic, Disney Plus, care a câștigat în mai puțin de o lună 24 de milioane de abonați în țările în care s-a lansat, SUA, Canada și alte câteva teritorii. 

Netflix a încheiat astfel anul 2019 cu peste 167,1 milioane de abonați în întreaga lume (61 de milioane în SUA șu 106 milioane internațional). 

Odată cu rezultatele financiare, Netflix a prezentat și audiențele unor titluri de forță, lansate anul trecut. 

Serialul The Witcher este pe cale să devină originalul Netflix cu cele mai bune cifre, pe un singur sezon. Producția care a debutat pe 20 decembrie a fost vizionată în peste 76 de milioane de locuințe, notează Variety. Cu o mențiune: măsurarea audienței s-a schimbat. Cum?

SCHIMBARE DE MĂSURARE. Netflix a făcut o schimbare în ce privește „numărarea” audienței.

Dacă până acum, o vizionare era numărată dacă abonatul a urmărit cel puțin 70% dintr-un episod sau film, acum sunt luați în considerare cei care au urmărit o producție cel puțin două minute

Serialul The Crown, o altă vedetă a platformei, a fost vizionat în peste 73 de milioane de locuințe, în cele trei sezoane. Sezonul al treilea a fost vizionat în 21 de milioane de locuințe. 

Și filmul animat de Crăciun Klaus a fost un „hit” a fost urmărit de peste 40 de milioane de conturi în primele 28 de zile de la lansare. 

Sezonul al doilea al serialului You a avut la rândul său cifre-record. Peste 54 de milioane de conturi au vizionat thrilerul psihologic în primele patru luni de la lansare. Producția va avea și sezonul al treilea. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu