Skip to main content

VIDEO. "Ţara asta e polarizată: ori eşti fraier, ori eşti şmecher". Despre români, de Ziua Unirii, cu un altfel de publicitar

 
VIDEO. "Ţara asta e polarizată: ori eşti fraier, ori eşti şmecher". Despre români, de Ziua Unirii, cu un altfel de publicitar

VIDEO. Despre români, de ZIua Unirii, cu Liviu David, un altfel de publicitar:

Publicitate

"Cumva, ţara asta e polarizată: ori eşti fraier, ori eşti şmecher", spune Liviu David, un publicitar care nu se încadrează la niciun capitol. "Eu nu vreau să fiu nici fraier, nici şmecher", continuă el.

"Dacă vrei să ajungi undeva, trebuie să fii puţin şmecher. Dar eu nu vreau! Nu vreau să calc pe cadavre ca să ajung sus! Eu vreau să îmi fac treaba cât se poate de bine şi să obţin o reacţie din partea oamenilor. "

Un fragment din interviul pe care Liviu David l-a acordat Paginademedia.ro la finalul anului trecut.

"Nu m-am simţit niciodată atât de român pe cât ar fi trebuit', mărturiseşte Liviu David. Drept pentru care câţiva ani a lucrat în Australia, dar s-a întors.

De ce a plecat atunci? De ce este altfel?

Liviu David:

"Nu mă încadrez în trendul general. Trendul general este: Trebuie să răzbesc cu orice preţ. Voi da la o parte pe toată lumea care îmi stă în cale.

Nu mă voi da deoparte pentru nimic, pentru a-mi atinge scopul. Eu nu pot să fac asta! Nu pot lăsa bunul simţ deoparte şi să depăşesc coloana de maşini..."

VIDEO. Nu vreau să fiu şmecher

Un publicitar cu o viaţă ca-n filme

Unul dintre "veteranii" publicităţii româneşti, Liviu David are o poveste "ca-n filme". La începutul anilor 90, a vrut să plece din ţară în Occident, dar a fost prins în Slovenia, după ce a trecut "la limită" de grănicerii din Ungaria. Trimis înapoi în ţară, s-a apucat de caricaturi.

Caricaturile l-au ajutat să ajungă "copywriter" (un termen despre care habar nu avea ce înseamnă).

Şi-a legat numele, de-a lungul timpului, de branduri precum Connex, Banca Transilvania, Money Channel ("Feedback is fifty"), QFort şi multe, multe altele. A plecat câţiva ani din ţară, în Australia, dar s-a întors. Acum lucrează la Next Advertising.

Toată experienţa a adunat-o în volumul Pauza de publicitate sau "Cum să gândeşti reclame într-o lume care nu le iubeşte".

Volumul poate fi comandat pe site-ul Pauzadepublicitate.ro

VIDEO. Liviu David, la Interviurile Paginademedia.ro, integral:

Citeşte şi: Un publicitar cu o poveste "ca-n filme", la Interviurile LIVE: Liviu David. A vrut să fugă din ţară, a prins "copilăria" publicităţii, a lucrat afară, dar s-a întors

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Alin
    Adică e un comunist ascuns liberal vădit asta vrei sa zici mile cel cu mult timp liber pe această pagină de media
  • mile mile
    asa e , dar liberalii sunt la putere
  • pancake pancake
    Ce poveste cusuta cu ata alba! A trecut granita ilegal si a fost trimis inapoi...s-a apucat de caricaturi. Din Australia s-a intors pentru a face publicitate in Romania. Stie el prea bine sa fie smecher.

Trimite un comentariu

sus