Skip to main content

Cât i-a „costat” Vulpița pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiței

 
Cât i-a „costat” Vulpița pe cei de la Antena 1. Acces Direct, amendă-record pentru o lună de emisiuni cu circul Vulpiței

Greșești de 15 ori și plătești o dată. CNA a decis amendarea postului Antena 1, cu 100.000 de lei, pentru telenovela „Vulpița”.  

Publicitate

Sancțiunea vine după ce forul a vizionat, timp de două ședințe, fragmente din mai multe ediții ale emisiunii Acces Direct. 

Sancțiunea a fost votată în unanimitate de membrii CNA. Amenda a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecția minorilor, dar și a articolului care spune că „nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut”.

Ce am văzut aici este un spectacol al degradării umane”, a remarcat Dorina Rusu, membru CNA, după ce membrii au urmărit astăzi ore bune cu fragmente din emisiunea Acces Direct.

„Este o degradare extraordinară pentru ce înseamnă televiziune. (...) De o lună de zile exploatați chestia asta. S-a vorbit despre chestiuni grave, despre abandon, despre prostituție, despre amantlâc. Înțeleg nevoia de audiență, dar nu poți depăși chiar orice limită.”, a mai continuat Dorina Rusu.   

Norina Ionescu, reprezentantul juridic al Antenei Group, a venit pentru a doua oară în fața CNA pentru a apăra postul pe acest caz. „Am urmărit împreună cu dumneavoastră aceste imagini. V-am văzut și pe dumneavoastră empatizând la unele situații, ceea ce esre firesc, omenesc. probabil asta s-a întâmplat și cu telespectatorii, pentru că acest subiect a polarizat publicul foarte mult”, a spus reprezentanta Antenei 1.

Aceasta le-a mai spus membrilor că în Antena 1 sunt „niște ședințe cu conducerea trustului pe acest subiect și valențele pe care le-a căpătat în spațiul media și în online, mai ales.”

„Întrebarea care rămâne este dacă acest subiect trebuie închis de tot sau dacă se multă la o altă oră și el va putea fi discutat pe televizor? Pentru că este clar o poveste de viață reală”, i-a întrebat Norina Ionescu pe reprezentanta Antenei pe membrii CNA. Aceasta a ținut să sublinieze că, în afaraă de imaginile pe care le-au urmărit membrii CNA, nu s-au văzut, însă, imaginile în care cei doi erau ajutați de Acces Direct. 

Din ce am văzut, Vulpița nu pare exploatată. Li s-a oferit locuri de muncă. Viorel urmează să fie angajat la o spălătorie din București. Vulpița, poate o să râdeți, dar Axinte de la Vacanța Mare vrea să o ia cu un contract în trupa sa umoristică. I s-a mai oferit o posibilitate, la un atelier de vestimentație, pentru că înțeleg că se pricepe la croitorie.”

Radu Herjeu, membru CNA, a punctat ironic că speră să dea conducerii Antenei 1 un ajutor să ia o decizie, prin sancțiunea de astăzi.

În legătură cu precizarea reprezentantului Antena Group că cei doi au primit oferte de muncă, acesta a precizat că din punctul său de vedere este o circumstanță agravantă că „unii au simțit nevoia să recompenseze astfel de personaje numai pentru că le-au văzut la televizor, indiferent că e o firmă de haine. Inclusiv parlamentari ai României.”

Cristina Pocora, membru CNA, a adus la rândul ei critici emisiunii: 

„Am rămas mută de uimire de cât ați putut să-i exploatați și apoi și alții să-i exploateze. Efectiv, i-ați călcat în picioare. I-ați folosit pe toate părțile pe acești doi oameni foarte naivi. Ba și pe copilul lor, ba și pe părinții lor. (...) Nu puteți să ne convingeți că voi aveți intenții bune, când invitații din studio amplifică prin întrebări și încearcă să deșire toată povestea.”

Cazul a ajuns pe masa CNA, după ce a primit zeci de reclamații pentru zeci de ediții Acces Direct, în care telespectatorii acuzau realizatorii Acces Direct că își bat joc de invitați și că au ajuns să-i promoveze drept modele de urmat (Paginademedia.ro a scris despre câteva dintre reclamații, AICI).  

Forul a început analiza cazului încă de săptămâna trecut, din ședința de marți, 11 februarie, când au și avut o întâlnire cu reprezentanți ai Antenei 1, care s-au apărat spunând că cei doi nu sunt prezentați drept modele, că emisiunea face audiențe foarte bune, iar celelalte posturi procedează la fel.

„Noi ne uităm în stânga-dreapta, în intervale nu neapărat în 17 – 19, ci chiar mai devreme, există emisiuni în care tineri se combină între ei, au povești de dragoste, „gelozeli”, se și bat și agresează verbal.

Noi concurăm cumva cu Știrile de la ora 17, al căror scop nu e neapărat de informare, ci sunt un anumit gen. Mai sunt dramatizate povești de viață în care se vorbește despre amantlâcuri, sex, șantaje, violență domestică, toată tipologia, povești care funcționează de ani de zile pe TV, pe tronsoane orare similare cu al nostru.

Ne uităm și noi ce se întâmplă la noi”, a spus cel care coordonează echipa care lucrează la Acces Direct.

"Telenovela" a început în urmă cu o lună, când Veronica Stegaru acuza faptul că a fost răpită și violată. A ieșit apoi la iveală că lucrurile au stat "altfel".

A fost punctul de pornire al unui "serial" în care soții Stegaru - Viorel și "Vulpița" Veronica și-au expus viața în direct, cu concursul moderatoarei Mirela Vaida, care "scormonea" ediție după ediție, ca să scoată toate detaliile la iveală (cu câți bărbați a umblat "Vulpița", de ce nu se înțelege cu soacra, s-a culcat sau nu cu nașul, cum se împărțea între atâția bărbați etc).

Citește și: 

Telenovela „Vulpița” de la Acces Direct, episodul CNA. „Să nu vă gândiți nicio secundă ce fel de modele aduceți în fața tinerilor, mi se pare incredibil”

Publicul și Vulpița: „Opriți circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamațiile telespectatorilor

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Amatorilor de ***, nu se aplica aici "daca nu iti place, nu te uiti", asta e valabil la meciurile sau filmele proaste. Cand aduci semidocti cu IQ sub 100 si ii zgandaresti pentru a scoate circ suburban, asta se numeste degradare umana, in scopuri comerciale. Daca individa aia, Vaida, crede ca atragerea audientei nu poate avea scrupule, se cheama ca s-a integrat perfect in "umanismul" lui Voiculescu, scoala de jurnalism "Badea, Negru, Ciuvica & Co." si ca intra sub incidenta amenzilor CNA. Daca intri intr-un parc si un idiot cu pardesiu pe deasupra si nimic pe dedesubt face exhibitonism, nu intorci capul tau si al copiilor pe principiul "nu-mi place, nu ma uit". Te duci si aduci un politist, sa-l umfle. Apropos de politie, Vulpita aia a facut un denunt mincinos, legat de un viol inventat !
 • Eu sunt mai ln vârstă dar nu înțeleg un lucru, Televiziunile au peste 100 de posturi.Oameni buni uitati-va la ce vreți.La cele turcești,la cele indiene care au artiști de te sperie Eu mă uit la tot ce lmi place și de unde am ceva de lnvatat.cu drag Maria Nacu Buzău.lmi place Acces direct antena 1antena3, România TV.
 • Noi telespectatori nu avem nimic cu vulpoii dar ce na-ti înțeles ca ,aceasta emisiune are ca reper o educatie proasta ca cetățean daca nu respectii legea ești sancționat așa și cu televiziunile în goana după profit ei nu mai țin seama de lege ,chia dacă sant unii care adora acest tip de telenovela ea ar trebui mutată la ora mai tirzie dupa ora 20 Bravo! CNA ! Bravo doamna Rusu!
 • trebuia sa inchida acest post...nu amendat ...putin si asa ...Subscriu la tot ceea ce a spus doamna Dorina Rusu...
 • Pai asta merge la poporul ruman.
  De fapt asta-i esenta poporului ruman.
  In concluzie ... de ce va prefaceti ca nu va place ???
 • @Radu Herjeu
  Puteti sa intrerupeti si emisia... circul continua, dupa cum puteti vedea. *** *** de amenzile voastre
 • ASTA E PROFILUL TELESPECTATORULUI!!!
  "A-mi place emisiunea nu este violenta și sunt doar doi oameni care nu vor sa meargă an Satu lor"

  Dar mai trist e ca nu e caz izolat! Oameni buni, mai treceti pe la scoala, niciodata nu e tarziu!
 • dubios cum cna-ul hotareste în locul celor doi invitati daca le-a fost afectata demnitatea sau nu, i-a intrebat careva pe cei doi invitati daca se simt cumva in mod negativ sau doar asa au gandit unii!? sa nteleg ca cna-ul ar prefera sa-i trimita inapoi in *** de unde au venit?
 • Domnule herjeu ankide ți toate posturile asa vor romani ne uitam pe Facebook a facem Vasluiul de ras doamne an ce tara trăim doar ca nu le plac la uni
 • A-mi place emisiunea nu este violenta și sunt doar doi oameni care nu vor sa meargă an Satu lor nu au ce face la Vaslui sunt multe cazuri și cred ca ar putea fi ajutați de acces direct
 • Nu suspendarea , ci desființarea acestei emisiuni e cea mai bună solutie și in acelasi timp Mirela Vaida eliminată de pe sticla. Ne-a ignorat total , iar astăzi încearca să o dreagă , la modul in care sa scoată în evidență lucruri bune vizavi de cei doi datorita emisiunii Acces direct . A încercat să ne prostească spunând că această emisiune este difuzata deoarece este ceruta de un anume nr de telespectatori doritori de emisiuni demne de mahala . Cu tot respectul va rugam sa luati măsurile cele mai drastice , ptr ca asa ceva sa nu se mai difuzeze la tv .
 • La fel ca cele 2 personaje,se pare ca trustul Antena nu intelege faptul ca oamenii nu se uita la CIRCUL si BATJOCURA lor din apreciere. Noi platim abonament lunar la tv, sa ne uitam cand vrem, unde vrem. DAR acest subiect este INFECT si toata atitudinea lor.
 • @Filomena Corbu

  Sesizările nu se fac la comentariile de pe un site de știri din media, ci pe formularul de pe site-ul CNA. Serialul a fost deja analizat și nu s-a constatat nicio încălcare a legii.

Trimite un comentariu