Skip to main content

VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 și România TV, nu redacțiile mici”

 
VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 și România TV, nu redacțiile mici”

VIDEO. „Pe termen lung, nu ne face bine. Se va întoarce împotriva noastră, a jurnaliștilor", spune jurnalistul Dan Tăpălagă, de la publicația G4Media, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliștii de plata impozitului pe profit.

Jurnalistul critică propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaților. 

Publicitate

Într-un dialog cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro, Tăpălagă mai spune că legea nu aduce beneficii instituțiilor de presă, chiar ar trasforma breasla „într-o castă privilegiată”.

„Din scutirea de impozit pe venit a ziariștilor pot câștiga marile televiziuni ale mogulilor, posturi ca Antena 3, Digi24 sau România TV, nu redacțiile mici", punctează Tăpălagă.  

Discuția cu jurnalitul G4Media este prima dintr-o serie pe tema zilei scutirea de impozit pe venit a jurnaliștilor. Cine câștigă? Ce efecte are? Ajută?

Urmează Ioana Avadani și, din partea PSD, partidul care a inițiat propunerea, Lucian Romașcanu.

Idei din discuția cu Dan Tăpălagă, de la G4Media:

  • Suntem singura instituție care a luat poziție pe acest subiect. Repet, suntem singura instituție, jurnaliștii au avut opinii pe subiect.
  • Orice ajutor de stat creează depedențe, obligații sau cenzură.
  • Parlamentul ne așează într-o categorie de privilegiați ai țării. Situația economică a țării e grea pentru toate firmele din țară, nu doar pentru cele din breasla jurnaliștilor. Cu ce suntem noi mai speciali?
  • Nu cred că trebuie să existe diferențe fiscale între domeniul jurnalistic și altele.
  • Statul trebuie să ofere acces la informație jurnaliștilor, așa pot ajuta parlamentarii jurnaliștii.
  • Președintele Iohannis nu ar trebui să promulge legea.

VIDEO. Dan Tăpălaga: Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta Antena 3 sau Romania TV

Citește și: VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliștii” - Lucian Romașcanu, Senator PSD. Intenții legate de impozitarea Google și Facebook


Citește și: Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariștilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu