Skip to main content

Fake-News și Coronavirus. Zeci de mii de distribuiri pentru un fake despre Antena 1 și Antena 3

 
Fake-News și Coronavirus. Zeci de mii de distribuiri pentru un fake despre Antena 1 și Antena 3

Antena 1 și Antena 3, vizate de un fake news. Feedurile de Facebook au fost invadate, ieri, de o imagine cu o jurnalistă de la Observator care transmitea dintr-un supermarket despre cum s-au golit rafturile cu făină, pe fondul panicii generate de coronavirus. 

Publicitate

Alături de poză, cei care au postat fotografia acuzau televiziunea că a golit rafturile special pentru a dramatiza momentul.

Asta pentru că în fotografie se vedeau câteva rafturi goale și, mai în spate, o "stivă de produse", care ari fi fost scoase de pe raft (în realitate, era o "insulă" cu produse din magazin, nu erau scoase de pe rafturi).

Postările au atras comentarii vehemente la adresa "făcăturii" de care era acuzat postul Intact.

Mai mult, într-un dintre variantele care au circulat pe Facebook, Antena 3 era cea acuzată de așa-zisul aranjament, deși din imagine se vede clar că microfonul este de la Observatorul Antenei 1. 

Fără o minimă verificare, imaginea a fost distribuită de zeci de mii de ori, pe diferite pagini, inclusiv de jurnaliști sau de persoane publice.

Reacția a venit și din partea Antenei, dar la câteva ore după începerea tăvălugului, după ce a fost distribuită de zeci de mii de ori. Postul a denunțat întregul fake și a venit cu noi imagini din supermarketul în cauză. 

VIDEO. Știrea dată de Observator după fake-news:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Cica coronavirus nu este de acuma,acest virus exista de ani si ani,da *** antena1,antena24,antena3 etc,mai mult sperie si panicheaza.
    Parerea mea este ca cineva sa inteles cu cineva .... ca sa-i ajute in asi vinde marfa.
    MANIPULARE 100%
  • Pai doar nu o sa credem ce zic aia de la antene? Normal ca e exact invers fata de ce zic ei. Si in reportaj, si in dzmintiri. Si antena 1 si 3 au redactie comuna de stiri, deci nu conteaza ce scrie pe burete, e dezinformare marca antena.

Trimite un comentariu