Skip to main content

INTERVIU. Cum construiești un personaj? Răspunde actrița Serinda Swan, din Medicul legist: „Am văzut o autopsie reală pentru acest rol”

 
INTERVIU. Cum construiești un personaj? Răspunde actrița Serinda Swan, din Medicul legist: „Am văzut o autopsie reală pentru acest rol”
Foto | Paginademedia.ro

INTERVIU. „Am încercat să înțeleg cum arată anxietatea, depresia sau atacurile de panică pentru a le reda cât mai bine în rol”, spune actrița Serinda Swan cea care dă viață personajului principal în serialul Medicul Legist difuzat de postul Diva.

Debutul sezonului doi se apropie și în România. Mai exact, va începe pe 2 aprilie, de la ora 21:00 la postul Diva.

Publicitate

În acest context Serinda Swan s-a întâlnit cu jurnaliști din toată Europa la Madrid, unde și Paginademedia.ro a participat. 

Povestea serialului, pe scurt. Medicul Legist (Coroner) este un serial de investigații criminalistice, care o urmărește pe Jenny Cooper. Ea investighează decese suspecte în Toronto.

Este fost medic la camera de gardă și mamă singură. Aceasta descoperă că are o relație specială cu moartea după decesul soțului său, când îi este dezvăluit un secret din trecut. Serialul este inspirat de seria de cărți a lui M.R. Hall.

Și-a amintit cum a fost aleasă să-i dea viață medicului legist Jenny Cooper și a dat detalii de culise despre felul în care și-a construit personajul.

„Felul în care arată Jenny Cooper este diferit de al meu. Pentru primul sezon a trebuit să pun câteva kilograme în plus și să îmi tund părul foarte scurt. Este un personaj memorabil pentru mine”, punctează actrița. 

A vorbit cu un medic legist real și chiar a participat la o autopsie pentru a-și înțelege personajul cât mai bine. 

„Am făcut foarte, foarte multă muncă de cercetare, chiar am citit cele șapte cărți care au inspirat serialul. Am studiat munca unui patolog, am citit rapoartele unor medici legiști, am stat de vorba cu un medic legist și chiar am participat la o autopsie”, spune Serinda. 

Nu în ultimul rând a punctat și felul în care se schimbă personajul său de la un sezon la altul:

„În sezonul doi ea crește și este interesant să vezi cum încearcă să facă față noilor drame”, remarcă actrița. 

Interviul cu Serinda Swan, pe larg: „Am încercat să nu aduc foarte multe lucruri din mine în personajele pe care le interpretez”

Paginademedia.ro: A fost greu castingul pentru acest rol?

Serinda Swan: „Nu, a fost chiar destul de simplu. Știam câteva lucruri despre munca producătoarei Morwyn Brebner după un alt serial la care a contribuit și care se numea Bellevue. Am fost un fan al acelui serial, iar scenariul său mi s-a părut foarte bun.

Când a scos acest scenariu pentru Medicul legist am început să vorbim. Am dat niște probe pentru rolul principal, iar apoi peste aproximativ o săptămână am aflat că o să primesc rolul.”

Paginademedia.ro: Cum ți-ai construit personajul și de unde te-ai inspirat pentru acesta?

Serinda Swan: „Am făcut foarte, foarte multă muncă de cercetare. În primul rând, am citit cele șapte cărți care au inspirat serialul, scrise de scriitorul britanic Matthew Hall. Am aflat foarte multe lucruri despre Jenny Cooper din cărți.

După aceea a trebuit să aflu mai multe lucruri despre munca sa. Am căutat multe lucruri pe acest subiect. Am studiat munca unui patolog, am citit rapoartele unor medici legiști, am stat de vorba cu un medic legist și chiar am participat la o autopsie.

De asemenea, am încercat să îmi dau seama cum arată și ce înseamnă anumite stări umane. Am încercat să înțeleg cum arată anxietatea, depresia, atacurile de panică sau ce se întâmplă cu un om când ia anumite droguri. A trebuit să învăț cum arată aceste stări pentru a le putea reda cât mai bine.

Am încercat să înțeleg ce înseamnă să fii o mamă tânără, pentru că personajul meu este o mamă tânără.”

Paginademedia.ro: A fost greu să participi la autopsie?

Serinda Swan: „A fost interesant. Dacă separi trupul de ființa sa, e în regulă. E extraordinar să fii capabil să vezi ce se ascunde într-un corp uman. Noi trăim zilnic în corpurile noastre, dar niciodată nu înțelegem cu adevărat ce se ascunde în ele.

Dacă adaugi un nume, o vârsta și o familie, atunci devine greu.”

Paginademedia.ro: Cât de mult are personajul din Serinda Swan și cât de mult are Jenny Cooper din Serinda Swan?

Serinda Swan: „Am construit personajul, în mare parte, cu ajutorul cărților. Am încercat să nu aduc foarte multe lucruri din mine în personajele pe care le interpretez. Ar însemna ca fiecare personajul pe care îl interpretez să semene unul cu celalălt.

Inclusiv felul în care arată Jenny Cooper este diferit de al meu. Pentru primul sezon a trebuit să pun câteva kilograme în plus și să îmi tund părul foarte scurt. Jenny Cooper este un personaj memorabil pentru mine.”

Paginademedia.ro: Cum creste personajul in sezonul doi, față de primul?

Serinda Swan: „În primul sezon ea regresează, cred că fiind o mamă tânără și încercând să ascundă drama cauzată de moartea soțului său și de moartea surorii sale. Asta este diferența dintre primul și al doilea sezon. În sezonul doi ea crește și este interesant să vezi metodele prin care încearcă să facă față noilor drame.”

Paginademedia.ro: Vom avea personaje noi în al doilea sezon?

Serinda Swan: „Da, vor fi câteva personaje noi.”

Paginademedia.ro: Cât de mult seamănă serialul cu Dexter, Dr. House sau Hannibal?

Serinda Swan: „Cu Hannibal cel mai probabil nu, pentru că la noi nu e vorba despre canibalism. Cu Dexter ar putea fi o corelație, în sensul că e vorba despre cineva care încercă să facă dreptate. Jenny Cooper nu omoară oameni, dar merge pe o linie foarte subțire între ceea ce este moral sau nu.”

Paginademedia.ro: În ce filme sau seriale te vom mai vedea anul acesta sau anul viitor?

Serinda Swan: „Sper ca anul viitor să fiu în sezonul trei din Medicul Legist. O să mai apar în producții ca Twilight Zone sau într-un film care se numește Honey.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu