Skip to main content

Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariștilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public”

 
Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariștilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public”

VIDEO. „Jurnalismul este o meserie care se leagă de interesul public. Este vocea celui oropsit din societate. Nu mai poti vorbi în numele celui oropsit, când tu ești într-un grup privilegiat”, spune Ioana Avădani, CJI, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliștii de plata impozitului pe profit.

„Legea definește greșit meseria de jurnalist”, punctează aceasta. 

Publicitate

Discuția cu Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent, este al treilea dintr-o serie pe tema zilei: scutirea de impozit pe venit a jurnaliștilor. Cine câștigă? Ce efecte are? Ajută?

Au mai fost interviuri cu Dan Tăpălagă, de la G4Media și Lucian Romașcanu, de la PSD. 

Idei din discuția cu Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent:

  • Jurnalismul este o meserie care se leagă de interesul public. Este vocea celui oropsit din societate. Nu mai poti vorbi în numele celui oropsit, când tu ești într-un grup privilegiat.
  • Scutirea de impozit este un privilegiu. 
  • Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public. 
  • Legea definește greșit meseria de jurnalist. 
  • Impozitul pe venit se taxează la persoană, nu la instituție. Nu văd cum ar fi afectate pozitiv companiile cu angajați mulți. 
  • Proiectul legislativ are avize negative pe toată linia, inclusiv de la Comisia Buget-Finanțe și de la Comisia de Muncă.

VIDEO. Ioana Avadani: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public”

Citește și: VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliștii” - Lucian Romașcanu, Senator PSD. Intenții legate de impozitarea Google și Facebook

 

Citește și: VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 și România TV, nu redacțiile mici”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cu un pic de cinism: de când practicarea divertismentului (că jurnalism nu este) poate fi privilegiată prin taxare preferențială? Care jurnalism?

Trimite un comentariu