Skip to main content

Documentar „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”, sâmbătă la B1 TV

 
Documentar „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”, sâmbătă la B1 TV

Un nou documentar de weekend, la B1 TV. Postul TV a programat „Marea gripă din 1918: Istoria unei pandemii”. Producția va fi difuzată de postul TV, sâmbătă, 15 februarie, ora 21.00

Publicitate

Documentarul, difuzat în premieră în România, prezintă istoria marilor pandemii ale secolului al XX-lea. În anul 1918 omenirea s-a confruntat cu cea mai puternică pandemie din toate timpurile, un virus gripal care a ucis între 50 și 100 de milioane de oameni, mai mult decât victimele cauzate de cele două războaie mondiale.

O caracteristică a pandemiei de gripă din 1918 a fost că a afectat în special tinerii și adulții care nu aveau probleme de sănătate.

Filmul conține o serie de interviuri cu persoane care au supraviețuit pandemiei, inclusiv cu o româncă a cărei familie s-a îmbolnăvit de gripă, dar și cu cercetătorii care au lucrat zeci de ani pentru a descoperi care au fost cauzele acelei pandemii și ce trebuie să facem pe viitor pentru ca astfel de pandemii să nu se repete.

Filmul explică de ce un virus gripal care suferă mutații este mult mult mai periculos decât gripa sezonieră. De asemenea, documentarul prezintă și modul în care autoritățile din Statele Unite se pregătesc pentru epidemiile și pandemiile din noul mileniu. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu