Skip to main content

Campanie de strângere a gunoaielor. Lucian Mîndruţă, unul dintre iniţiatori: „Tone de gunoaie ajung zilnic pe marginea drumurilor”

 
Campanie de strângere a gunoaielor. Lucian Mîndruţă, unul dintre iniţiatori: „Tone de gunoaie ajung zilnic pe marginea drumurilor”

Digi 24, Digi FM şi jurnalistul Lucian Mîndruţă lansează o nouă campanie jurnalistică. Este vorba despre proiectul „Cu drumurile curate”, care-şi propune să-i indemne pe români să protejeze mediul, spun reprezentanţii RCS.

Publicitate

„Când mergi încet pe drumurile României, realizezi că prea mulţi dintre noi îşi iubesc ţara doar din vorbe.

Tone de gunoaie, de la cele de construcţii şi până la cele menajere, ajung zilnic pe marginea drumurilor, pe câmpuri şi în păduri.

Începem deci prin a vă arăta ceea ce, la 90 de kilometri pe oră, nu avem când să vedem. Şi, după aceea, încercăm să şi strângem, pe porţiuni pe care putem strânge comunităţi să ne ajute”, a spus Lucian Mîndruţă despre proiectul Digi.

Proiectul, în trei etape: Harta drumurilor murdare şi acţiuni de strângere a gunoiului

Campania lansată de cele două staţii se va desfăşura în trei etape:

1. Prima dintre acestea ţine până la 1 martie. În acestă fază, publicul trebuie să trimită imagini cu locuri sau şosele pline de gunoi. Fotografiile trebuie să conţină, cât mai exact, locul în care au fost făcute.

„Locurile vizate sunt drumurilor judeţene şi naţionale s-au format adevărate gropi de gunoi”, menţionează aceeaşi sursă.

Cu respectivele poze va fi întocmită o „hartă a drumurilor murdare”, care va actualizată constant pe site-ul campaniei.

2. A doua etapă urmăreşte mobilizarea oamenilor, ca voluntari, pentru strângerea gunoaielor.

3. Oamenii se pot înscrie ca voluntari pentru ultima etapă a proiectului, în care, alături de Lucian Mîndruţă şi de voluntarii Digi România, vor participa la acţiuni de ecologizare în trei regiuni ale ţării.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus