Skip to main content

Campanie de strângere a gunoaielor. Lucian Mîndruță, unul dintre inițiatori: „Tone de gunoaie ajung zilnic pe marginea drumurilor”

 
Campanie de strângere a gunoaielor. Lucian Mîndruță, unul dintre inițiatori: „Tone de gunoaie ajung zilnic pe marginea drumurilor”

Digi 24, Digi FM și jurnalistul Lucian Mîndruță lansează o nouă campanie jurnalistică. Este vorba despre proiectul „Cu drumurile curate”, care-și propune să-i indemne pe români să protejeze mediul, spun reprezentanții RCS.

„Când mergi încet pe drumurile României, realizezi că prea mulți dintre noi își iubesc țara doar din vorbe.

Tone de gunoaie, de la cele de construcții și până la cele menajere, ajung zilnic pe marginea drumurilor, pe câmpuri și în păduri.

Începem deci prin a vă arăta ceea ce, la 90 de kilometri pe oră, nu avem când să vedem. Și, după aceea, încercăm să și strângem, pe porțiuni pe care putem strânge comunități să ne ajute”, a spus Lucian Mîndruță despre proiectul Digi. 

Proiectul, în trei etape: Harta drumurilor murdare și acțiuni de strângere a gunoiului

Publicitate

Campania lansată de cele două stații se va desfășura în trei etape: 

1. Prima dintre acestea ține până la 1 martie. În acestă fază, publicul trebuie să trimită imagini cu locuri sau șosele pline de gunoi. Fotografiile trebuie să conțină, cât mai exact, locul în care au fost făcute. 

„Locurile vizate sunt drumurilor județene și naționale s-au format adevărate gropi de gunoi”, menționează aceeași sursă. 

Cu respectivele poze va fi întocmită o „hartă a drumurilor murdare”, care va actualizată constant pe site-ul campaniei. 

2. A doua etapă urmărește mobilizarea oamenilor, ca voluntari, pentru strângerea gunoaielor. 

3. Oamenii  se pot înscrie ca voluntari pentru ultima etapă a proiectului, în care, alături de Lucian Mîndruță și de voluntarii Digi România, vor participa la acțiuni de ecologizare în trei regiuni ale țării.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu