Skip to main content

VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliștii” - Lucian Romașcanu, Senator PSD. Intenții legate de impozitarea Google și Facebook

 
VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliștii” - Lucian Romașcanu, Senator PSD. Intenții legate de impozitarea Google și Facebook

VIDEO. „Dorim să sprijinim jurnaliștii, care au o meserie foarte lovită de niște decizii politice greșite”, spune Lucian Romașcanu, Senator PSD, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliștii de plata impozitului pe profit.

Politicianul consideră că masura adoptată de Camera Deputaților, ieri, este una care aduce beneficii „breslei jurnaliștilor”. 

Publicitate

Romașcanu vorbește și de viitoare măsuri legate de impozitarea în România a marilor jucători globali Google și Facebook.

Într-un dialog cu Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro, Romașcanu spune că:

„Scutirea de impozit a jurnaliștilor e prima măsură care să ajute presa. Ne gândim la măsuri legate de marii jucători online globali în România", spune acesta. 

Discuția cu Lucian Romașcanu este a doua, dintr-o serie pe tema zilei: scutirea de impozit pe venit a jurnaliștilor. Cine câștigă? Ce efecte are? Ajută?

A fost jurnalistul Dan Tăpălagă, de la G4Media. Urmează Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent. 

Idei din discuția cu Lucian Romașcanu, Senator PSD:

  • Dorim să sprijinim jurnaliștii, care au o meserie foarte lovită de niște decizii politice greșite - ca privatizarea Rodipet.
  • Este o primă decizie de a veni în sprijinul presei. Ne gândim la măsuri legate de marii jucătorii globali în România.
  • Legea înseamnă o creștere 10% a salarilor jurnaliștilor. Este o creștere importantă.
  • Nu mai există organisme colective care să ajute jurnaliștii. Există probleme în interiorul breslei
  • Am tot respectul pentru jurnaliștii importanți care au criticat această lege, dar nu eu nu cred că este un privilegiu. Ei sunt jurnaliști de succes, pentru ei lucrurile acestea nu sunt importante. Contează această lege pentru jurnaliștii care trag zi-lumină în redacții. 
  • Nu poate nimeni să acuze Parlamentul că a încercat mituirea breslei. Este o măsură de stânga. Credem că ceea ce face e corect. 

VIDEO. Lucian Romașcanu: „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliștii”

Citește și: VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 și România TV, nu redacțiile mici”


Citește și: Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariștilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acționa onest în interes public”

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu-s fanul privilegiilor, cred că meseria de jurnalist e la fel de importantă ca oricare alta. Cu toții- ăștia care suntem sănătoși - trebuie să fim egali în fața legii. E dreptul unor colegi (celebri) să protesteze împotriva reducerii cu 10% a impozitului pe venit. Nu am văzut însă pe nimeni să se indigneze contra abuzurilor din redacții: ore și zile suplimentare neplătite, contracte DDA (care ar trebui să fie de muncă) prin care statul e fentat grosolan la impozite și oamenii n-au protecție la șomaj și li se topesc din vechime/ anii de pensie, publicitate direcționată pe prietenii etc. Despre toate acestea tac toti marii deontologi.

Trimite un comentariu