Skip to main content

VIDEO. Băncile, campanie care să câștige încrederea publicului. Cu Dorian Popa și Morodan, în prima parte

 
VIDEO. Băncile, campanie care să câștige încrederea publicului. Cu Dorian Popa și Morodan, în prima parte

VIDEO. Campanie a băncilor din România, în doi pași: în primul, un teasing făcut cu Dorian Popa, Ana Morodan, Coțofană, Skizzo Skillz și Alex Bogdan. În al doilea pas, o platformă online dedicată.

Publicitate

Detalii în continuare:

#Dreptul la Banking este campania generică derulată de băncile din România, prin Agenția Română a Băncilor. O campanie de informare și educare. În ce constă:

Pasul 1. Teaser. Influencerii, la înaintare

Primul pas a mers pe hashtagul #pe încredere. Cinci influenceri au intrat într-un "joc". O provocare: Poți să-ți cumperi ceva pe încredere? Cinci influenceri care încercau să cumpere doar cu promisiunea că vor plăti în cinci zile.

Au fost cooptați în partea de teasing, cu #peîncredere: Dorian Popa, Ana Morodan, Coțofană, Skizzo Skillz și Alex Bogdan (Filmul cu Dorian Popa, la finalul articolului).

Dorian Popa trebuia să cumpere pe încredere haine pentru un clip. Ana Morodan trebuia să convingă vânzătorii să îi dea pe încredere rechizite pentru copii.

De ce influenceri într-o campanie a băncilor?

"Au un public foarte larg pentru care am dorit să transmitem acest mesaj, #peîncredere", a explicat agenția care s-a ocupat de proiect, Brain4Strategy.

Pasul 2. Platformă online dedicată

După partea de teasing, campania continuă cu o platformă online dedicată, dreptullabanking.ro.

Ce își propune platforma, ca și campania de informare, de altfel?

Din explicațiile bancherilor, care au prezentat azi proiectul:

 • "este o campanie de informare și de conștientizare a rolului și a importanței băncilor în societate"
 • "creșterea nivelului de educație financiară"
 • "să vorbim despre triunghiul bănci, economisire și nevoia de finanțare"

Sau, într-un limbaj mai specializat, "să îmbunătățească dialogul cu publicul larg despre rolul de facilitator al dezvoltării și prosperității pe care îl au băncile și despre cum pot beneficia românii și societatea de toate instrumentele pe care le includem simbolic în #DreptulLaBanking."

Site-ul este deja activ și conține, momentan, filmele cu influencerii din partea de teasing și câteva date despre zona de banking. (885 de milioane de tranzacții anual, 25 de miliarde de euro finanțări date companiilor, 500.000 de români au beneficiat de credite imobiliare etc).

Platforma dreptullabanking.ro va fi updatată și cu alte povești, spun oficialii agenției. Campania se va derula în special pe online, timp de un an.

VIDEO. Dorian Popa și provocarea #peîncredere

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • "este o campanie de informare și de conștientizare a rolului și a importanței băncilor în societate"
  pai bancile din RO traiesc doar din comisioane pentru lucruri care sunt gratis in alte tari, nu din imprumuturi si afaceri. nu au niciun "rol in societate".
  ce s-a intamplat? au fost obligati sa renunte la taxele aiuristice, cum erau alea cand iti verificai suma din cont, si au ramas fara sursa de banuti gratis? dar de furturile din casetele de valori ce se mai aude?
  de ce nu facem un film cu Dorian pe tema contractelor?
 • Draga arcul de triumf, reclama celor de la Visa e o ironie adusa romanilor care merg la bancomat sa.si scoata bani sa plateasca ramburs coletul de la emag. O mare parte din romani stiu ca nu.ti vor fi luati mai multi bani, insa o parte din ei inca se tem ca le vor fi luate comisioane si alte chestii. Cred ca reclama celor de la Visa e desteapta, insa se cam ia de prostia romanilor.
 • Mi se pare aiurea dar cine sunt eu? Nu dreptul la banking ar trebui sa fie targetul ci citirea contractelor inainte de a semna orice. Ca si reclama lui VISA cu teama ca-ti ia mai multi bani cand platesti. Pai asta e reclama? De asta ar trebui sa te temi? In ce tara iti ia mai multi bani decat trebuie oricum ai face plata? Nu vorbim de glitschuri de soft ci de plata in sine. Lumea trebuie sa fie atenta la comisioane si la protectie. Maine poimaine apare campanie cum ca banii din banca sunt siguri nu-ti umbla nimeni la ei. Ce e bancile si ce vrea ele.

Trimite un comentariu