Skip to main content

VIDEO. Băncile, campanie care să câştige încrederea publicului. Cu Dorian Popa şi Morodan, în prima parte

 
VIDEO. Băncile, campanie care să câştige încrederea publicului. Cu Dorian Popa şi Morodan, în prima parte

VIDEO. Campanie a băncilor din România, în doi paşi: în primul, un teasing făcut cu Dorian Popa, Ana Morodan, Coţofană, Skizzo Skillz şi Alex Bogdan. În al doilea pas, o platformă online dedicată.

Publicitate

Detalii în continuare:

#Dreptul la Banking este campania generică derulată de băncile din România, prin Agenţia Română a Băncilor. O campanie de informare şi educare. În ce constă:

Pasul 1. Teaser. Influencerii, la înaintare

Primul pas a mers pe hashtagul #pe încredere. Cinci influenceri au intrat într-un "joc". O provocare: Poţi să-ţi cumperi ceva pe încredere? Cinci influenceri care încercau să cumpere doar cu promisiunea că vor plăti în cinci zile.

Au fost cooptaţi în partea de teasing, cu #peîncredere: Dorian Popa, Ana Morodan, Coţofană, Skizzo Skillz şi Alex Bogdan (Filmul cu Dorian Popa, la finalul articolului).

Dorian Popa trebuia să cumpere pe încredere haine pentru un clip. Ana Morodan trebuia să convingă vânzătorii să îi dea pe încredere rechizite pentru copii.

De ce influenceri într-o campanie a băncilor?

"Au un public foarte larg pentru care am dorit să transmitem acest mesaj, #peîncredere", a explicat agenţia care s-a ocupat de proiect, Brain4Strategy.

Pasul 2. Platformă online dedicată

După partea de teasing, campania continuă cu o platformă online dedicată, dreptullabanking.ro.

Ce îşi propune platforma, ca şi campania de informare, de altfel?

Din explicaţiile bancherilor, care au prezentat azi proiectul:

  • "este o campanie de informare şi de conştientizare a rolului şi a importanţei băncilor în societate"
  • "creşterea nivelului de educaţie financiară"
  • "să vorbim despre triunghiul bănci, economisire şi nevoia de finanţare"

Sau, într-un limbaj mai specializat, "să îmbunătăţească dialogul cu publicul larg despre rolul de facilitator al dezvoltării şi prosperităţii pe care îl au băncile şi despre cum pot beneficia românii şi societatea de toate instrumentele pe care le includem simbolic în #DreptulLaBanking."

Site-ul este deja activ şi conţine, momentan, filmele cu influencerii din partea de teasing şi câteva date despre zona de banking. (885 de milioane de tranzacţii anual, 25 de miliarde de euro finanţări date companiilor, 500.000 de români au beneficiat de credite imobiliare etc).

Platforma dreptullabanking.ro va fi updatată şi cu alte poveşti, spun oficialii agenţiei. Campania se va derula în special pe online, timp de un an.

VIDEO. Dorian Popa şi provocarea #peîncredere

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Al banu Al banu
    nu mai au romanii incredere in banci. S-o fi prins lumea in sfarsit ca sunt niste camatari cu acte.
  • Al banu Al banu
    ***
  • ion ion
    "este o campanie de informare și de conștientizare a rolului și a importanței băncilor în societate"
    pai bancile din RO traiesc doar din comisioane pentru lucruri care sunt gratis in alte tari, nu din imprumuturi si afaceri. nu au niciun "rol in societate".
    ce s-a intamplat? au fost obligati sa renunte la taxele aiuristice, cum erau alea cand iti verificai suma din cont, si au ramas fara sursa de banuti gratis? dar de furturile din casetele de valori ce se mai aude?
    de ce nu facem un film cu Dorian pe tema contractelor?
  • daniel daniel
    Draga arcul de triumf, reclama celor de la Visa e o ironie adusa romanilor care merg la bancomat sa.si scoata bani sa plateasca ramburs coletul de la emag. O mare parte din romani stiu ca nu.ti vor fi luati mai multi bani, insa o parte din ei inca se tem ca le vor fi luate comisioane si alte chestii. Cred ca reclama celor de la Visa e desteapta, insa se cam ia de prostia romanilor.
  • arcu de triumf arcu de triumf
    Mi se pare aiurea dar cine sunt eu? Nu dreptul la banking ar trebui sa fie targetul ci citirea contractelor inainte de a semna orice. Ca si reclama lui VISA cu teama ca-ti ia mai multi bani cand platesti. Pai asta e reclama? De asta ar trebui sa te temi? In ce tara iti ia mai multi bani decat trebuie oricum ai face plata? Nu vorbim de glitschuri de soft ci de plata in sine. Lumea trebuie sa fie atenta la comisioane si la protectie. Maine poimaine apare campanie cum ca banii din banca sunt siguri nu-ti umbla nimeni la ei. Ce e bancile si ce vrea ele.

Trimite un comentariu

sus