Skip to main content

Aplicația Zoom, folosită intens în ultimul timp pentru LIVE-uri, trimite date ale utilizatorilor către Facebook

 
Aplicația Zoom, folosită intens în ultimul timp pentru LIVE-uri, trimite date ale utilizatorilor către Facebook
Foto | Pexels

Facebook e peste tot. Zoom, una dintre aplicațiile de comunicare video care au crescut crescut cel mai mult pe fondul crizei de Coronavirus, trimite datele utilizatorilor către rețeaua Facebook, scrie site-ul Cronica.ro, care citează Vice.com

Ar face acest lucru fără să explice clar în cadrul politicii de confidențialitate, remarcă sursa citată. De asemenea, trimite datele chiar dacă utilizatorii nu au cont pe Facebook. 

Publicitate

Acest lucru se întâmplă pentru că Zoom funcționează pe kituri de dezvoltare software de la Facebook (SDK-ul). Este un mijloc de a implementa mult mai simplu funcții în aplicație, iar Zoom nu este singura platformă care apelează la acest sistem, scrie Vice. 

Când un utilizator deschide Zoom, aplicația notifică Facebook și oferă informații despre dispozitivul utilizatorului, fusul orar și orașul din care se conectează, ce operator telefonic folosește, dar și un un identificator unic de publicitate creat de dispozitivul utilizatorului prin care companiile pot targeta un utilizator cu reclame, informează sursa citată. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu