Skip to main content

CAMPANIE. Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Paula Rusu spun Stop Covid - 19 #Stamacasa

 
CAMPANIE. Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Paula Rusu spun Stop Covid - 19 #Stamacasa

Oamenii cu vulnerabilități medicale, cei mai predispuși la infectarea gravă cu noul coronavirus, spun STOP COVID-19, #STAMACASA! Este vorba de o campanie desfășurată în online, la care s-au alăturat nume sonore precum Andreea Esca, Vlad Voiculescu, Paula Rusu sau Andreea Brașovean. 

Publicitate

„Ideea a pornit de la trei oameni tineri, fiecare dintre ei cu vulnerabilități medicale în fața unei potențiale infecții cu Coronavirus. Noi deja #StamAcasa de câteva zile, nu vrem să ajungem să ocupăm la terapie intensivă locul vreunui bunic mult mai vulnerabil decât noi.

Ce vrem de la voi – să limitam curba de infecție, să scădem numărul de contacte, să rupem lanțul de contagiune. Este soluția celor mai deștepți care lupta cu infecția asta, este soluția medicilor infecționiști, e soluția guvernelor. Hai să #stamacasa!

Cu cât vor fi mai puțini care vor avea nevoie de asistență medicală, cu atât medicii și spitalele vor putea sa acorde îngrijiri celor care vor avea nevoie. E simplu, nu? De-asta noi am decis! #StamAcasa”, spun oamenii din spatele campaniei. 

Cine sunt cei trei:

 • Oana Geambașu – 33 ani, specialist în sănătate publică, mama Soniei, născută cu o malformație cardiacă
 • Andi Cârlan – 36 ani, specialist pensii private, supraviețuitor de cancer
 • Paula Rusu – 44 ani, jurnalist, fost pacient cu tuberculoză

„Este confirmat medical că virusul se răspândește ușor și că este mortal pentru vârstnici și oameni care suferă de alte boli cronice. Un minim simț de responsabilitate ne face să înțelegem că, limitându-ne ieșirile, deplasările, contactul cu oamenii doar la strictul necesar, putem ajuta la limitarea răspândirii microbului”, spun aceștia.

Hai, să fim responsabili! Hai, să #stamacasa!

#StamAcasa este provocarea pe care o lansăm tuturor celor care înțeleg că, până la un anumit nivel, războiul împotriva acestui microb este în mâinile noastre. Mâini pe care e bine să le spălăm cât mai des. România are mai puțin de 300 de medici epidemiologi, iar sistemul medical e cel pe care îl cunoaștem cu toții. Niciun om zdravăn la minte nu își poate imagina că, în cazul în care vom ajunge la sute de oameni care au nevoie de terapie intensivă, România va face față.
#StamAcasa este datoria noastră față de părinții și bunicii noștri.
#StamAcasa este sprijinul nostru pentru personalul medical.
#StamAcasa este prevenția pe care o facem fiecare pentru propria sănătate.
#StamAcasa este acțiunea pe care am creat-o aici și la care vă puteți alătura și voi.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Definiția ipocriziei. Paula Rusu scria asta acum câteva zile:
  “ Epidemia de isterie e mai gravă decât infecția cu coronavirus. Radiografia cifrelor
  Isteria italiana
  In sezonul de gripă 2019-2020 au fost inregistrate peste 5 milioane de îmbolnăviri din care 217 morți, oameni uciși de virusul gripal, dar isteria națională nu s-a declanșat.
  Fiindcă vorbim de coronavirus, cu un mecanism similar cu cel al gripei în ceea ce privește transmiterea bolii, panica a pus stăpânire pe locuitorii peninsulei: localități închise, trenuri care nu opresc în gările acestor localități, in ciuda apelului la calm facut de cei mai titrați infectologi din Italia.
  Panica stârnită de știrile despre coronavirus fac să pară că suntem în război biologic ceea ce e fals.
  În vreme ce noi ne dăm de ceasul morții din cauza coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a ridicat alerta ebola la nivel de urgență fiindcă din 3 mii de cazuri noi, peste 2000 au murit.“

  Vedeți aici:
  https://www.paularusu.ro/sanatate/epidemia-de-isterie-e-mai-grava-decat-infectia-cu-coronavirus-radiografia-cifrelor/
 • Bai astia care traiti intr-o lume paralela care de plictiseala ati scos *** asta "trendy si cool" numit #stamacasa, eu, si multi altii ca mine, daca nu ne mișcăm, nu mâncăm! Veniti voi cumva sa ma întrebați dacă am ceva ce sa pun pe masa? *** !

Trimite un comentariu