Skip to main content

Facebook, un nou proces în cazul Cambridge Analytica. Ar fi încălcat drepturile a sute de mii de australieni

 
Facebook, un nou proces în cazul Cambridge Analytica. Ar fi încălcat drepturile a sute de mii de australieni
Foto: Techworm.com

PROCES. Facebook are, din nou, probleme cu privire la cazul Cambridge Analytica. 

Comisarul australian de informații, Angelene Falk, a dat în judecată compania lui Mark Zuckerberg pentru că ar fi colectat date de câteva sute de mii de australieni, scrie The Guardian.

Gigantul de peste Ocean ar fi încălcat confidențialitatea a peste 300.000 de australieni, susține comisarul Angelene Falk. 

Publicitate

În dosarul depus la instanța federală, Falk susține că Facebook a încălcat în mod repetat drepturile de confidențialitate ale consumatorilor, ceea ce contravine legislației din Australia, mai scrie sursa citată. 

Presupusele încălcări ar fi legate de scandalul Cambridge Analytica, companie care ar fi colectat fără drept date ale utilizatorilor Facebook din toată lumea.

De exemplu, firma de consultanță s-ar fi folosit de respectivele date adunate pentru a influența alegerile prezidențiale din 2016, încheiate cu alegerea lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite.

„Setările implicite ale Facebook au facilitat dezvăluirea informațiilor personale, inclusiv informații sensibile, în detrimentul confidențialității”, mai susține Angelene Falk.

Datele colectate fac referire la numele utilizatorilor, datele de naștere, adresele de e-mail, orașele în care locuiesc, paginile pe care le apreciază sau mesajele de Facebook. 

Facebook a primit o amendă record, în Statele Unite ale Americii. Compania a fost sancționată cu cinci miliarde de dolari, în vara anului trecut, pentru că nu a protejat datele personale ale utilizatorilor.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu