Skip to main content

Facebook, un nou proces în cazul Cambridge Analytica. Ar fi încălcat drepturile a sute de mii de australieni

 
Foto: Techworm.com
Foto: Techworm.com

PROCES. Facebook are, din nou, probleme cu privire la cazul Cambridge Analytica.

Publicitate

Comisarul australian de informaţii, Angelene Falk, a dat în judecată compania lui Mark Zuckerberg pentru că ar fi colectat date de câteva sute de mii de australieni, scrie The Guardian.

Gigantul de peste Ocean ar fi încălcat confidenţialitatea a peste 300.000 de australieni, susţine comisarul Angelene Falk.

În dosarul depus la instanţa federală, Falk susţine că Facebook a încălcat în mod repetat drepturile de confidenţialitate ale consumatorilor, ceea ce contravine legislaţiei din Australia, mai scrie sursa citată.

Presupusele încălcări ar fi legate de scandalul Cambridge Analytica, companie care ar fi colectat fără drept date ale utilizatorilor Facebook din toată lumea.

De exemplu, firma de consultanţă s-ar fi folosit de respectivele date adunate pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016, încheiate cu alegerea lui Donald Trump în fruntea Statelor Unite.

„Setările implicite ale Facebook au facilitat dezvăluirea informaţiilor personale, inclusiv informaţii sensibile, în detrimentul confidenţialităţii”, mai susţine Angelene Falk.

Datele colectate fac referire la numele utilizatorilor, datele de naştere, adresele de e-mail, oraşele în care locuiesc, paginile pe care le apreciază sau mesajele de Facebook.

Facebook a primit o amendă record, în Statele Unite ale Americii. Compania a fost sancţionată cu cinci miliarde de dolari, în vara anului trecut, pentru că nu a protejat datele personale ale utilizatorilor.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus