Skip to main content

Primăria condusă de Gabriela Firea cere modificarea „de urgenţă” a unor titluri de pe ziare.com şi îi ameninţă pe jurnalişti cu judecata

 
Primăria condusă de Gabriela Firea cere modificarea „de urgenţă” a unor titluri de pe ziare.com şi îi ameninţă pe jurnalişti cu judecata

REACŢIE rapidă. Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea a cerut schimbarea „de urgenţă” a unor titluri de pe site-ul ziare.com şi ameninţă cu judecata dacă nu vor face modificările. Este vorba despre titlurile unor ştiri publicate ieri seara, după conferinţa susţinută de Gabriela Firea, pe tema poluării din Capitală.

Publicitate

„Primaria Municipiului Bucuresti solicita de urgenta modificarea titlurilor stirilor realizate de catre o jurnalista a ziare.com, care, desi nu a fost prezenta la conferinta de presa organizata astazi de Primarul General”, spun reprezentanţii Primăriei în solicitarea trimisă ziare.com

Despre ce este vorba:

Jurnaliştii de la Ziare.com au fost cei care au postat pe site-ul publicaţiei despre solicitarea primarului Capitalei.

Ce spune primăria în solicitare:

„Concret, referitor la titlul "Firea, intrebata de anularea Vinietei Oxigen dupa "referendumul" de pe Facebook: Cine nu e online nu exista", va informam ca Primarul General a avut o declaratie mult mai ampla, in care a explicat, la fel ca si in conferinta de presa dedicata vinietei Oxigen, care au fost motivele pentru care s-a decis renuntarea la aceasta masura. A rezuma aceasta declaratie la o afirmatie despre Facebook este incorect, tendentios si lipsit de profesionalism.

In ceea ce priveste titlul celuilalt material de presa, cu titlul: "Firea cere sa se discute in CSAT despre poluarea din Bucuresti. A acuzat fara dovezi, a tipat la jurnalisti si a aratat poze cu animale moarte"

Va informam ca:

Primarul General NU a facut nici un fel de acuze in timpul conferintei de presa, a specificat in repetate randuri ca NU doreste sa acuze pe nimeni, NU a ridicat tonul (daca jurnalista ar fi fost in sala, ar fi constatat acest lucru) iar "pozele cu animale moarte" ilustreaza, pe langa multe alte fotografii, tonele de deseuri abandonate la periferia Bucurestiului descoperite de Politia Locala. Este inadmisibil ca jurnalista nu a fost deranjata de situatia GRAVA a depozitelor necontrolate de deseuri, NU este interesata de vinovatii acestei situatii, ci prefera sa publice materiale cu titluri tendentioase, scoase din context si injuste!

In consecinta, va solicitam modificarea urgenta a acestor titluri! In caz contrar ne rezervam dreptul de a o actiona in instanta pe autoarea materialelor de presa publicate pe platforma ziare.com.”

Ce răspunde Ziare.com

„Consideram INADMISIBIL ca un oficial sa ne solicite modificarea unui titlu doar pentru ca nu ii convine. Exista cazuri in care publicam o informatie eronata, ni se semnaleaza si imediat publicam si erata - se intampla uneori si atunci ne asumam si corectam. Dar nimeni pana in acest moment nu ne-a mai solicitat sa modificam un titlu pentru ca nu ii convine, pentru ca probabil da prost intr-o competitie in care dna Firea intra nu sub cele mai bune auspicii”, spun jurnaliştii Ziare.com în textul publicat pe site.

Articolul integral, pe Ziare.com, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus