Skip to main content

FOTO. Ce să faci când stai în casă? Google vine cu o soluţie: Vizite virtuale în locuri sau la muzee cunoscute. Vezi cum arătă casa ta cu tablouri celebre pe pereţi

 
Colosseum Rome, Italy
Colosseum Rome, Italy

FOTO. Palatul Versailles, Piramidele din Giza sau Coloseumul din Roma pot „vizitate” virtual, direct de pe telefonul mobil. Google a venit cu o soluţie pentru cei care stau în casă, dar ar vrea să călătorească.

Publicitate

Câteva muzee şi opere de artă, din întreaga lume, sunt disponibile în aplicaţia Google Arts and Culture.

Rembrand, Monet sau Vincent van Gogh sunt trei dintre artiştii cu opere în aplicaţia celor de Google.

Poţi să vezi inclusiv cu ar arăta tablourile celebre pe pereţii din casa ta.

Ce alte lucruri poţi să faci pe platformă? Detalii în contiuare.

Artă pe pereţii propriei case. Poţi să-ţi pui anumite tablouri celebre chiar pe pereţii casei. Cu ajutorul funcţiei Art Projector, poţi să vezi cum ar arăta casa ta cu opere de artă celebre pe pereţi.

De exemplu, „Starry Night” al lui Vincent van Gogh sau „Nighthawks” al lui Edward Hopper.

Mecanismul este simplu: Alegi locul din cameră şi pictura pe care să o expui cu ajutorul realităţii augmentate, apoi poţi faci o poză cu camera redecorată.

Vezi cu a luat naştere universul. Aplicaţia AR Big Bang, dezvoltată în colaborare cu CERN, arată evoluţia universului şi naşterea sistemului nostru solar.

Galerie de artă direct la tine acasă. The Art of Colour (Pocket Gallery) este o galerie virtuală, cu opere de artă, ce se deschide în mijlocul casei şi prin care poţi să te plimbi şi să explorezi.

Poate fi activată din butonul „camera foto” din pagina principală a aplicaţiei Arts & Culture, apoi selectaţi opţiunea „Pocket Gallery”, iar de acolo „The Art of Colour”.

Artă explicată. Art zoom conţine numeroase opere de artă, explicate de specialişti în cel mai mic amănunt.

Lucrări precum „Rondul de noapte” a lui Rembrand sau „Fata cu cercelul de perlă” a lui Johannes Vermeer sunt descrise în amănunt, explicate pentru înţelesul tuturor.

Unele dintre acestea sunt „povestite” în format video. De exemplu, Claude Monet poate fi descoperit cu ajutorul vocalistului de la trupa britanică Pulp, Jarvis Cocker.

Călătorii culinare. Utilizatrii pot descoperi bucătăria japoneză, spaniolă sau nigeriană.

Excursii virtuale. Locuri ca De la Rijksmuseum şi Uffizi Galleries, la Versailles şi Piramidele din Giza pot fi „vizitate” prin Google Street View.

GALERIE FOTO

  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
  • Uffizi Gallery Florence, Italy
  • Palace of Versailles Versailles, France
  • Great Pyramid of Giza El Giza, Egypt
  • Colosseum Rome, Italy
  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus