Skip to main content

FOTO. Ce să faci când stai în casă? Google vine cu o soluție: Vizite virtuale în locuri sau la muzee cunoscute. Vezi cum arătă casa ta cu tablouri celebre pe pereți

 
FOTO. Ce să faci când stai în casă? Google vine cu o soluție: Vizite virtuale în locuri sau la muzee cunoscute. Vezi cum arătă casa ta cu tablouri celebre pe pereți
Colosseum Rome, Italy

FOTO. Palatul Versailles, Piramidele din Giza sau Coloseumul din Roma pot „vizitate” virtual, direct de pe telefonul mobil. Google a venit cu o soluţie pentru cei care stau în casă, dar ar vrea să călătorească. 

Câteva muzee și opere de artă, din întreaga lume, sunt disponibile în aplicația Google Arts and Culture. 

Publicitate

Rembrand, Monet sau Vincent van Gogh sunt trei dintre artiștii cu opere în aplicația celor de Google. 

Poți să vezi inclusiv cu ar arăta tablourile celebre pe pereții din casa ta.

Ce alte lucruri poți să faci pe platformă? Detalii în contiuare. 

Artă pe pereții propriei case. Poți să-ți pui anumite tablouri celebre chiar pe pereții casei. Cu ajutorul funcției Art Projector, poți să vezi cum ar arăta casa ta cu opere de artă celebre pe pereți.

De exemplu, „Starry Night” al lui Vincent van Gogh sau „Nighthawks” al lui Edward Hopper.

Mecanismul este simplu: Alegi locul din cameră și pictura pe care să o expui cu ajutorul realității augmentate, apoi poți faci o poză cu camera redecorată. 

Vezi cu a luat naștere universul. Aplicația AR Big Bang, dezvoltată în colaborare cu CERN, arată evoluția universului și nașterea sistemului nostru solar.

Galerie de artă direct la tine acasă. The Art of Colour (Pocket Gallery) este o galerie virtuală, cu opere de artă, ce se deschide în mijlocul casei și prin care poți să te plimbi și să explorezi.

Poate fi activată din butonul „camera foto” din pagina principală a aplicației Arts & Culture, apoi selectați opțiunea „Pocket Gallery”, iar de acolo „The Art of Colour”.

Artă explicată. Art zoom conține numeroase opere de artă, explicate de specialiști în cel mai mic amănunt.

Lucrări precum „Rondul de noapte” a lui Rembrand sau „Fata cu cercelul de perlă” a lui Johannes Vermeer sunt descrise în amănunt, explicate pentru înțelesul tuturor.

Unele dintre acestea sunt „povestite” în format video. De exemplu, Claude Monet poate fi descoperit cu ajutorul vocalistului de la trupa britanică Pulp, Jarvis Cocker.

Călătorii culinare. Utilizatrii pot descoperi bucătăria japoneză, spaniolă sau nigeriană.

Excursii virtuale. Locuri ca De la Rijksmuseum și Uffizi Galleries, la Versailles și Piramidele din Giza pot fi „vizitate” prin Google Street View

GALERIE FOTO

  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
  • Uffizi Gallery Florence, Italy
  • Palace of Versailles Versailles, France
  • Great Pyramid of Giza El Giza, Egypt
  • Colosseum Rome, Italy
  • Rijksmuseum Amsterdam, Netherlands
 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu