Skip to main content

Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click și GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

 
Presa scrisă, puternic afectată: Nu mai apar duminica Libertatea, Click și GSP. Dilema, suspendată. La fel toate revistele Adevărul

Presa scrisă este puternic afectată de stara de urgență cauzată de pandemia de coronavirus. Cu o distribuție în scădere, cu chioșcuri care se închid zilnic, mai multe titluri își suspendă din ediții.

Publicitate

Astăzi, grupul Ringier a decis să oprească apariția edițiilor de duminică a ziarelor Libertatea și Gazeta Sporturilor, din cauza distribuției, după ce acum câteva zile a hotărât suspendarea revistelor, din luna aprilie.

Nici Click, titlu editat de Adevărul Holding, nu va fi tipărit duminică.

Și Adevărul Holding a stopat, temporar, apariția revistelor pe care le editează, printr-o decizie pe care a luat-o astăzi.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, chiar de săptămâna viitoare, nu va mai apărea pe piață săptămânalul Dilema Veche. Celelalte publicații afectate, din grupul Adevărul Holding, care au fost suspendate, sunt OK!, Click pentru femei, Click Poftă Bună și Click Sănătate.

Ziarul Financiar a renunțat de mai bine de o săptămână la ediția tipărită. Publicația se distribuia în cea mai mare parte pe bază de abonamente.

Din această săptămână, cotidianul România liberă este trimis abonaților în forma electronic.

Ieri, și-a anunțat suspendarea publicațiilor tipărite și Publicațiile Flacăra. Editorul are în portofoliu mai multe titluri, foarte multe de rebus și integrame, dar nu numai (Flacăra, Rebus, Rebusache, Rebus de buzunar).

Citește și: Ringier suspendă revistele glossy de luna viitoare. Numerele de aprilie apar pe piață

Citește și: Ziarul Financiar suspendă ediția din print o perioadă, din cauza epidemiei de Coronavirus. Va avea doar o ediție digitală

Tolontan: S-a închis publicația cu cel mai mare tiraj din România

Până și cea mai tipărită publicație din România s-a închis. Nu este un ziar, este broșura Kaufland, dar se tipărea săptămânal în 4,1 milioane de exemplare, scrie Libertatea.

"Publicația a luat decizia ca să nu-i mai expună pe cei care o duceau direct la casele oamenilor, în cutiile poștale", notează Tolontan.

Cătălin Tolontan, în Libertatea:

"Oprirea ziarelor ar însemna, au spus de curând cei din Asociația difuzorilor de presă, afectarea severă a câteva zeci de mii de familii, oameni care muncesc nu în difuzare, ci și la tipografii și transportatori."

Și abonamentele ar putea fi afectate, dacă distribuitorii nu le mai livrează:

"Dintre cotidianele naționale, Click are 17.000 de abonamente, Libertatea are 12.000 de abonamente, Adevărul 2.200, iar Gazeta Sporturilor, 1.400."

Citește și: Ringier suspendă revistele glossy de luna viitoare. Numerele de aprilie apar pe piață


Citește și: Ziarul Financiar suspendă ediția din print o perioadă, din cauza epidemiei de Coronavirus. Va avea doar o ediție digitală
 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Kaufland cred că voia mai demult să renunțe la varianta tipărită în favoarea aplicațiilor pentru mobil și a sitului propriu.
    Sper ca majoritatea celor care au colaborat cu Kaufland pentru distribuția ziarelor să fie încadrați ca lucrători comerciali (dacă doresc și au aptitudini pentru această sarcină).
  • Asta în timp ce în Italia, chiar în situația catastrofală prin care trece acum, una dintre puținele activități care nu s-au închis e tocmai distribuția de presă tipărită:

    https://video.sky.it/news/cronaca/coronavirus-i-giornalai-tra-i-pochi-negozi-rimasti-aperti/v582159.vid
  • Gsp mai apărea pe print? Habar nu aveam. Observ că site-ul e acum praf, când nu mai pot trăi doar din ce difuzează Telekom sport și Digi sport.

Trimite un comentariu