Skip to main content

Grupul Pro TV, încă 200.000 de lei amendă pentru depășirea publicității. Pe Pro 2. Sesizare la Consiliul Concurenței

 
Grupul Pro TV, încă 200.000 de lei amendă pentru depășirea publicității. Pe Pro 2. Sesizare la Consiliul Concurenței

Încă 200.000 de lei amendă pentru grupul Pro TV, din cauza depășirilor de publicitate, după amenda de 400.000 de lei de acum două săptămâni, luată pentru Pro TV și Pro Cinema.

De data aceasta, este vorba de postul Pro 2, cu depășiri de aproape zece ore într-o singură lună. Adică zece ore de reclame peste limita admisă de lege.

Astăzi, CNA nu a dat doar amenda, dar a decis și sesizarea Consiliului Concurenței.

Publicitate

Detalii, în continuare:

Pro 2, aproape zece ore de depășiri

CNA a constatat depășiri de publicitate, în luna decembrie, și în cazul Pro 2. Câte reclame a dat Pro 2 în decembrie în plus? Mai mult cu 9 ore, 56 de minute și 43 de secunde decât prevede legea.

Forul a amendat azi compania cu încă 200.000 de lei pentru aceste depășiri.

"Au încălcat legea în mod grosolan"

Pe lângă amenda de azi, CNA a decis să sesizeze și Consiliul Concurenței. De ce?

Explică Monica Gubernat, președintele CNA:

"Dacă sunt încălcări ale legii care pot cădea sub incidența altor instituții, legea spune că le putem sesiza. CNA trebuie să vegheze la buna concurență între competitori."

"În cazul de față, vorbim de cel mai mare jucător de pe piața media, care a încălcat în mod grosolan legea", a mai spus președintele CNA. "Am sesizat posibila concurență neloială".

Articolul invocat de CNA în sesizarea făcută către Consiliul Concurenței:

"Consiliul este obligat să sesizeze autorităţile competente cu privire la apariţia sau existenţa unor practici restrictive de concurenţă, a abuzului de poziţie dominantă sau a concentrărilor economice, precum şi cu privire la orice alte încălcări ale prevederilor legale care nu intră în competenţa sa." (Legea Audiovizualului)

Cea mai mare amendă din istoria Pro TV

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, grupul Pro TV lua cea mai mare amendă din istoria companiei în România: 400.000 de lei (aproximativ 80.000 de euro), pentru depășirile uriașe de publicitate de pe Pro TV și Pro Cinema, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Postul TV a reușit în luna decembrie, în timpul zilei, să depășească cele 12 minute de publicitate în fiecare oră. În total, televiziunea a avut un record de șapte ore în plus, față de timpul legal, permis de legea audiovizualului. Au fost șapte ore pe Pro TV și încă aproape nouă ore pe Pro Cinema.

Paginademedia.ro a estimat că, numai din depășirile de publicitate de pe Pro TV și Pro Cinema, grupul a încasat între 230.000 și 260.000 de euro. (Estimarea, aici).

Citește și: Pro TV și Pro Cinema, amenzi uriașe pentru depășiri URIAȘE de publicitate. Pro TV: „A fost o eroare”


Citește și: Câți bani a câștigat Pro TV din depășirile uriașe de publicitate? A fost pe plus sau pe minus după amenda CNA?

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • @micutu de la 7
  Din ce am inteles,Diva nu are licența luată pe Romania
  Nu stiu care e regimul posturilor de genul
 • Vorba lui Dragos, astea mici locale vand tot ca sa scape de o asa amenda. Nu e corect. Dar cna ul e o institutie *** si *** de cei mari. Simplu. Cu respect, din mediul media.
 • Cand legile sunt facute prost, nu trebuie sa ne mire ca un post tv mare depaseste constant minutele de publicitate dintr-o ora. Mai rau e de televiziunile mici care sunt pe picior de egalitate cu cele mari cand e vorba de amenzi, ceea ce nu e corect deloc. Una e sa scoti niste sume mari din publicitate si sa platesti 200.000 de lei, alta e abia sa scoti bani de salarii si sa platesti aceeasi amenda. Legea e stramba rau. Ar trebui date amenzi in procent din incasari.
 • La antene nu este cazul de astfel de amenzi, pentru că nu sar calul cu reclamele. Ei nu au nevoie să facă bani din publicitate, au de spălat pe emisiuni de doi bani.
 • Propun ca la a treia abatere sa vorbim de procent din cifra de afaceri. Este clar ca este rentabil pentru ei sa depaseasca. Macar sa li se dea un discount daca platesc amenda in avans....asa,ca la impozit.
 • Foarte bine daca au gresit sa plateasca dar sa se uite si in ograda antenei si kanalului deoarece si acolo la fel este , parerea mea este ca deranjeaza unele persoane de la concurenta aceasta d-na sa se uite in ograda antenutei unde se propavaduieste incultura a dat o amenda si gata iar ei in continuare fac ce vor deoarece jumatate din CNA sunt de partea partidului PSD si nu se pot atinge . Familia Voiculescu cu trustul lor traiesc tot din publicitate sau au banii de la partidul care il promoveaza , sa fim seriosi .
 • Foarte bine! Televiziunile ar trebui amendate cu o suma dubla fata de incasarile pe care le fac atunci cand in calca legea.

Trimite un comentariu