Skip to main content

VIDEO. Jurnaliștii Digi24, mesaje pentru telespectatori. „Oricât de real și de mare ar fi acest pericol, e și în puterea mea să-l țin la distanță”

 
VIDEO. Jurnaliștii Digi24, mesaje pentru telespectatori. „Oricât de real și de mare ar fi acest pericol, e și în puterea mea să-l țin la distanță”

Jurnaliști Digi24 spun #amgrijă, într-o campanie despre efectul epidemiei de coronavirus, în viețile noastre. „Prezentatorii și reporterii Digi24 le vorbesc telespectatorilor, cu onestitate, despre gândurile și temerile lor, dar mai ales despre măsurile pe care le-au luat ei înșiși pentru a se proteja. Vorbesc despre felul în care fiecare poate avea grijă de el și, implicit, de cei dragi, de cei apropiați”, anunță Digi24.

Publicitate

Postul a început de ieri difuzarea unei serii de spoturi TV în care personaje centrale sunt reporteri de teren sau prezentatori de știri. Claudiu Pândaru, Bogdan Ocnaru, Carla Tănăsie, Roxana Lăzărescu sau Mihaeal Brazdeș sunt câteva dintre jurnaliștii postului care apar în campania #amgrijă. 

Bogdan Ocnaru:

Mie, coronavirusul mi-a schimbat viața. Am o fetiță de aproape 3 ani și am decis ca pentru o perioada să nu mai stau lângă ea. Merg la serviciu, iar asta înseamna să o expun unor riscuri. Voi sta departe timp de o săptămână, două, sau cât va fi nevoie. Ea va rămâne cu mama ei, acasă, undeva în Ilfov, iar eu voi sta în București. M-am gândit că nicio măsură nu este exagerată atunci când e vorba despre sănătatea lor sau despre sănătatea noastră.

E greu, greu le va fi și lor, dar dacă asta trebuie să fac pentru siguranța ei, o fac cu ochii închiși. Fă și tu orice crezi că e necesar. Sunt convins că putem să trăim, măcar o vreme, fără mall-uri, fără cluburi, cafenele sau baruri. Putem trăi fără să ne plimbam pe stradă, fără să ne înghesuim în autobuze sau în metrou. Ai grijă de tine! Nimeni nu se pricepe la asta mai bine decât te pricepi tu!”

Roxana Lăzărescu:

Oricât de real și de mare ar fi acest pericol, e și în puterea mea să-l țin la distanță. Grija e sănătoasă. Copilul nu mai merge la școală, filmul la care plănuiam să mergem în weekend a picat de pe listă, ne spălăm pe mâini de un milion de ori pe oră… Lista mea continuă, sunt convinsă că și a dumneavoastră seamănă mult cu a mea, dacă nu cumva e la fel. E o listă despre care eu cred că merită să o bifez, punct cu punct. Grija e foarte sănătoasă”, spune Roxana Lăzărescu

Carla Tănăsie:

Cred că nu e niciodată prea târziu să învăț ceva. Nu e niciodată târziu și, mai mult decât atât, nu e niciodată rușinos să învăț ceva aparent banal precum spălatul CORECT pe mâini. Corect înseamnă, în această perioadă, sănătos. E primul lucru care stă cu totul în puterea mea ca să țin acest pericol real cât mai departe de mine. Ajung să mă spăl pe mâini, să le curăț cu dezinfectant de o mie de ori pe zi, aproape că obsesiv. E prea mult? Nu cred. E în puterea mea să fac asta. Eu sunt primul om care are grijă de mine și, astfel, și de cei din jur”

Teodora Tompea:

„Probabil că cea mai valoroasă lecție pe care am învățat-o e aceasta: primul om care are grijă de mine sunt eu. Și, când fac asta, n-am grijă doar de mine, ci și de cei din jur, de cei dragi. Sigur că zilele astea nu-s zile obișnuite, dar și mai sigur e că nimic din ce pot preveni eu singură nu e deloc prea mult!”
 

Prezentăm în continuare câteva dintre spoturile campaniei

Claudiu Pândaru
 

Mihaela Bradeș

Ioana Ciurlea

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • " Putem trăi fără să ne înghesuim în autobuze sau în metrou"
    Un prompterist ca tine sigur poate sa citeasca, cu greseli, si de acasa. De fapt ,poti sa nu mai apari niciodata la tv si n-o sa observe nimeni.
    Mandruta era un vizionar cand era concediat de la Protv. Inregistra jurnalul de seara ca sa nu se viruseze.

Trimite un comentariu