Skip to main content

VIDEO. Paştele la B1 TV. Documentare noi cu Trump vs. Obama sau Bezos şi povestea Amazon

 
VIDEO. Paştele la B1 TV. Documentare noi cu Trump vs. Obama sau Bezos şi povestea Amazon

Program de Paşte. Postul de ştiri B1 TV aduce o serie de trei documentare, produse anul acesta şi anul trecut. Fiecare se învârte în jurul unui subiect „fierbinte”, ca inteligenţa artificială, SUA sau Donald Trump. Trei documentare noi, producţii 2019-2020

Publicitate
  • Jeff Bezos şi Imperiul Amazon - Duminică, 19 aprilie, de la ora 16:00
  • Inteligenţa artificială, oportunitate şi pericol - Luni, 20 aprilie, de la ora 16:00
  • America divizată: Trump versus Obama - Duminică şi Luni, de ora 21:00 (două părţi)

Cele trei documentare sunt în premieră în România, fiind producţii realizate de către echipa Frontline de la PBS.

Paginademedia.ro prezintă, mai jos, detalii despre fiecare producţie şi trailere:

1. Imperiul Amazon, produs în 2020, spune povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, omul cu cea mai mare avere din lume.

Compania Amazon s-a dezvoltat constant pe parcursul anilor, începând ca un simplu retailer online, pentru ca în prezent să devină una dintre cele mai puternice şi influente entităţi din lume, trecând peste bariera laturii economice.

Bezos a creat o infrastructură tehnologică extrem de puternică, având capacitatea de a monitoriza populaţia prin intermediul gadget-urilor precum Alexa sau Ring.

Documentarul prezintă ascensiunea lui Jeff Bezos şi influenţa pe care compania Amazon o are nu doar în Statele Unite, ci în întreaga lume. Imperiul lui Bezos este unul fără precedent în istoria capitalismului american.

Filmul prezintă şi latura nevăzută a avantajelor şi produselor Amazon, arătând care sunt costurile reale ale confortului oferit de tehnologie.

VIDEO. Imperiul Amazon (2020) | Trailer

2. Inteligenţa artificială, oportunitate şi pericol, produs în noiembrie 2019, prezintă povestea „petrolului viitorului”, mai exact datele personale ale utilizatorilor de internet şi rivalitatea dintre Statele Unite şi China pe planurile tehnologiei şi inteligenţei artificiale.

De asemenea, filmul prezintă şi modul în care cele două puteri se folosesc de tehnologie pentru a monitoriza populaţia şi pentru a o influenţa, în diverse situaţii.

Un alt aspect este legat de modul în care tehnologia artificială va duce la mari probleme sociale în viitor, dat fiind faptul că aceasta va cauza disponibilizări în masă şi înlocuirea oamenilor cu tehnologie care deţine inteligenţă artificială, pe scurt, o nouă revoluţie industrială.

Documentarul pune în discuţie societatea viitorului, o societate a supravegherii în masă.

VIDEO. Inteligenţa artificială, oportunitate şi pericol (2019) | Trailer

3. America divizată: Trump versus Obama, produs în 2020, este o anchetă de excepţie a celor de la Frontline, care face o paralelă între mandatele deţinute de Barack Obama şi Donald Trump şi care prezintă situaţia din Statele Unite în anul electoral 2020.

Documentarul relatează modul în care, pe parcursul ultimului deceniu, societatea americană a devenit tot mai divizată, având la bază o serie de teme (imigraţia, probleme rasiale, corupţia din politică, mass media), dar şi modul în care politicienii au alimentat această divizare, care s-a transformat în ură, cu scopul de a câştiga capital politic.

De asemenea, filmul prezintă şi modul în care Vladimir Putin şi Rusia s-au implicat şi au influenţat alegerile din SUA în 2016.

VIDEO. America divizată: Trump versus Obama (2020) | Trailer

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bran Doina Bran Doina
    Unde se pot revedea documentarul Inteligenta artificiala ,oportunitate sau pericol?
  • ICE ICE
    Excelent! Ceva inteligent de vazut/ învățat . M-am saturat de Corona, Iohannis, Vela, biserica șamd.
    Totuși, ma asteptam la Gigi 24 sa vina cu asa documentare... Adevarata vorba "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul"
    Mai bine asa!

Trimite un comentariu

sus