Skip to main content

Iulian Tănase, ex Guerrilla, revine în FM după aproape un an de păuză. La ce post?

 
Iulian Tănase, ex Guerrilla, revine în FM după aproape un an de păuză. La ce post?

Din nou în FM, după aproape un an de pauză. Iulian Tănase, podcaster şi fost realizator Radio Guerrila, va avea emisiune la postul Smart FM.

Publicitate

Începe astăzi, de la ora 11:00. Va acoperi tronsonul de prânz, între 11:00 şi 13:00, de luni până vineri.

Tănase a spus, pentru Paginademedia.ro, că revenirea în radio ar fi trebuit să aibă loc la toamnă, dar a fost grăbită de epidemia de Coronavirus:

„După plecarea de la Guerrilla, în iunie, anul trecut, singurul radio care mi-a făcut o invitaţie a fost Smart FM. Nu m-am grăbit să dau curs invitaţiei pentru că am vrut să mă concentrez pe zona de podcasting.

Intenţionam să revin în FM, la Smart, în toamna acestui an, însă pandemia asta a grăbit puţin lucrurile.

Ar fi fost un lux să refuz această ofertă, nu mi-am permis acest lux”, a declarat omul de radio.

Acesta continuat, în legătură cu proiectul de la Smart:

„Emisiunea nu are încă un nume”, a spus acesta.

În afară de emisiunea de la Smart FM, Iulian Tănase mai are şi două podcasturi online producţii audio online - Tănase Show şi RSS Reloaded.

Reamintim că Iulian Tănase, unul dintre cei mai vechi oameni de la Radio Guerrilla, a părăsit staţia în vara anului trecut. El făcea emisiunea Războiul Sfârşitului Săptămânii.

Producţia sa era difuzată în weekend, sâmbăta şi duminică. Tănase a invocat motive personale în legătură cu demisia din radio.

Iulian Tănase şi-a anunţat revenirea şi pe Facebook

Realizatorul a vorbit pe larg despre viaţa sa la radio şi de după radio într-un interviu acordat Paginademedia.ro, în urmă cu două luni.

VIDEO. Iulian Tănase, fost Guerrilla, la Interviurile Paginademedia.ro. Despre viaţa după radio şi podcasturi


Iulian Tănase, carte de vizită (via Nemira.ro):


Iulian Tanase s-a nascut pe 3 septembrie 1973 la Moinesti, Bacau. A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in 1999, si Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, in 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Catavencu (1997-2010) si Kamikaze (2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla.

Este profesor de creative writing si antrenor de storytelling pentru copii si adulti.

Dintre volumele publicate in Romania: Ingerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Iubitafizica (2002, 2003, 2013), Sora exacta (2003), Ochiul exploziv (2006), Trusa instalatorului de umbre (2006, impreuna cu Dan Stanciu), Abisa (2007, 2016), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Manualul Imblanzitorului de Cafele (2013), Teoria tacerii (2015), Experimentul MAMATATA (2015), Aventurile lui Sacha in Castelul Fermecat (2017).

In strainatate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (impreuna cu Constantin Acosmei si Vasile Leac), traduceri de: Sabine Küchler, Hans Till si Ernest Wichner, Wunderhorn, Heidelberg (2009), Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), traducere de Valentina Butoescu, Éditions Le Coudrier, Belgia (2010), La Demonadologio, traducere in esperanto de Ionel Onet, Eldonejo Bero, Rotterdam (2013).

Dupa texte de Iulian Tanase s-au facut cateva spectacole de teatru: Şotron (regia: Nona Ciobanu, Ljubljana, 2010); Iubitafizica (productie a Lightwave Theatre Company, 2014); Teoria tacerii (spectacol-lectura in regia Marianei Camarasan, Festivalul de Teatru Undercloud, 2017); Sunt eu, Annabel (productie a Lightwave Theatre Company, 2017).

A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum, Editura Vinea/ICARE, 2002. Impreuna cu Dan Stanciu si Sebastian Reichmann, coordoneaza publicaţia Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.

A participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop, Hong Kong (2008) si, cu lucrari, la London International Festival of Surrealism (2007, 2008). Este prezent cu texte in reviste si antologii din Romania, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia, Franta. A sustinut lecturi publice in China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Romania.

In 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru tineri poeţi din Europa de Est (Offenburg, Germania), iar in 2011 Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatura (Graz, Austria).


Citeşte şi: Iulian Tănase lasă Guerrilla pentru copii. Va face un proiect împreună cu ei


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gicu Gicu
    las fierbinti si vlad cu mult peste sacrificiul in februarie si martie
    chiar si imperiul leilor a fost
    dezastru pe antena

Trimite un comentariu

sus