Skip to main content

Din nou online. Justițiarul.ro, site închis pentru fake news, va fi repornit. Trebuie să șteargă articolele false, printre altele

 
Din nou online. Justițiarul.ro, site închis pentru fake news, va fi repornit. Trebuie să șteargă articolele false, printre altele
Foto | Paginademedia.ro

Din nou online. Autorităţile au decis redeschiderea site-ului justițiarul.ro, înschis pentru fake news în urmă cu o săptămână, scrie Libertatea.ro.

Repornirea site-ului a fost solicitată de jurnalistul Marius Albin Marinescu, care a precizat că va elimina articolele ce conțineau informații false, după cum arată comunicatul autorităților. 

Publicitate

Astfel, Marcel Vela (Ministrul Afacerilor Interne) a transmis către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații solicitarea de repornire platformei, în bază unor condiții clare impuse „administratorului”

Site-ul justițiarul.ro a fost închis în urmă cu aproximativ o săptămână, la pachet cu un altul, romania-veche.ro, pentru că au răspândit informații false cu privire la pandemia de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a analizat cererea transmisă și a aprobat redeschiderea site-ului, dar „cu condiția ca administratorul să respecte următoarele condiții de transparență și etică jurnalistică”:

- eliminarea articolelor ce conțineau informații false referitoare la Covid-19;

- filtrarea, pe viitor, de către administratorul site-ului a materialelor referitoare la acest subiect și publicarea doar a acelor materiale care conțin informații din surse oficiale și credibile;

- asumarea publică a identității site-ului justitiarul.ro, cu indicarea adresei de contact și a persoanelor/persoanei care administrează conținutul site-ului;


Citește și: Două site-uri blocate pentru fake news. Unul prezenta pandemia ca pe „o conspirație prin care se încearcă introducerea de cip-uri în organismul uman”


Citește și: Site-uri sancționate pentru știri false. Unul dintre ele, blocat pentru că „a publicat constant informații false, cu scopul de a dezinforma și a induce panica”


Citește și: Care este primul site blocat pentru fake news, în contextul Coronavirus. Ar fi folosit titluri „false”, „alarmiste” prin care „generează panica”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Pe iohanis cine il inchide cand propaga stiri false, gen Ardealul vandut la unguri de Psd? Nu vedeti ce societate penibila am devenit ? Sunt doctori Andrew Kaufman de exemplu, care declara ca nu s-a dovedit stiintific existenta coronavirus. E o infirmatie falsa? Ia documentati - va si vedeti. PS. Sper sa nu cenzurati aiurea comentariul
  • Cine stabileste ce e ala fake news? Iohannis si orban? Site-ul ad prezidendiale nubtrebuie inchis? Nu e fake news cu scoala din franta? Acolo nu se aplica? Demiterea lui cercel ce e? Masuri deja aplicate.
  • Chiar prea mult fake-news in perioada asta... Spuneti ba adevarul ca nu se intampla nimic,oricum daca ar fi soc si groaza total sau stiri calme!

Trimite un comentariu