Skip to main content

CNN, emisiune la Antena 3. O echipă CNN va veni la București să facă zilnic emisiune alături de oamenii stației. Antena 3, de la afiliat la partener CNN. Adrian Ursu, totul despre parteneriat

 
CNN, emisiune la Antena 3. O echipă CNN va veni la București să facă zilnic emisiune alături de oamenii stației. Antena 3, de la afiliat la partener CNN. Adrian Ursu, totul despre parteneriat
Parteneriatul a fost semnat din partea Antena 3 de către Mihai Gâdea, directorul stației

De la AFILIAT la PARTENER CNN. Postul de televiziune Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat al CNN International la cel de partener al rețelei americane de știri. Ce înseamnă? 

Publicitate

Printre altele, postul de televiziune american va produce o emisiune zilnică la Antena 3, la care va contribui inclusiv cu oameni pe care îi va trimite la București.

Ce emisiune va face CNN? Care va fi tema? Când începe?

Adrian Ursu, director editorial al Antena 3, a explicat pentru Paginademedia.ro ce înseamnă și ce presupune noul statul de partener al CNN:

Diferența între Afiliat și Partener:

Adrian Ursu: Până acum Antena 3 era afiliată CNN, așa cum și Pro TV este afiliat. Antena 3 este singura stație de știri afiliată CNN. Aceasta însemna accesul reciproc la materiale video (noi de la CNN, ei de la noi).

Parteneriatul presupune mult mai mult. De altfel, în lume, sunt mult mai puține stații partenere ale CNN.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă partener CNN, în cazul Antena 3? 

Adrian Ursu: Accesul la CNN Newsroom dar și la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN, pe care le poți prelua (nu numai imagini legate de știri)

- Coproducția unei emisiuni zilnice, CNN Hour.

- O secțiune specială pe site, branduită CNN International, cu conținut furnizat de CNN

- O secțiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe)

- Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie

Paginademedia.ro: Ce este emisiunea CNN Hour?

Adrian Ursu: Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră.

Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informații internaționale. Evident că vor fi și informații interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internațional.

Va exista o echipă de producție comună CNN-Antena 3. CNN va trimite la București doi oameni (printre care un producător executiv), care vor lucra cu o echipă de la Antena 3"

Emisiunea va fi pe post spre sfârșitul anului.

Paginademedia.ro: Cum s-a trecut de la afiliat la partener?

Adrian Ursu: A fost o discuție care a durat peste un an, cu mai mulți pași procedurali și definirea condițiiilor. S-au luat în calcul diverse criterii, care țin de deontologie, dar și de probitate ca business, nu numai profesională.

Paginademedia.ro: Implică și costuri acest statut de partener?

Adrian Ursu: Există niște costuri, evident, în orice fel de astfel de operațiune.

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • eu as propune ca cnn sa ne arate in continuare ce rau o duc copiii fara familii in romania si ce bine ar duce-o ei peste ocean. cat rau au putut face romaniei cu aceste documentare "obiective"...
 • Trebuia sa faca ceva ca erau in cadere libera. Nu tu justitie nu tu Codruta, Ghita, Baselu, niciun subiect de anvergura Bica dosare una alta...Pedalau fara lant. Rugamintile insistente de ani de zile cu haidi bre la noi au avut succes. Nu stiu daca CNN stie care e imaginea A3 in tara :) dar probabil ca banii sunt bani oricum ar fi de oriunde ar veni. M-astept ca Badea sa faca niste supercursuri niste traininguri si sa-l vedem director de ceva senior editor d-astea englezesti ca are si el o varsta maine poimaine incepe lumea sa-i zica maestre...sau maistre...p-acolo
 • Voi puteti *** doar in vacanta să fiți lideri , ce esti agitat , vom susține pe cei buni , chiar pe locul 3 sa fie te oftici
 • Spre sfarsitul anului, adica atunci cand sunt alegeri, nu? Sa ridicam credibilitatea postului, sa vada lumea cat suntem de seriosi, nu? Iarasi o chestie pe bani, asa cum sunt si diplomele alea castigate pe la concursuri de televiziune la New York. Mari mesteri ai minciunii mai sunt si domnii astia. Intr-o tara bananiera, merge. CNN este postul democratilor. Si sustine lucruri pe care Antena 3 le blameaza. Ideologic cele doua canale nu au nimic in comun. Praf in ochi, asta e. Nimic mai mult.
 • "Există niște costuri, evident"
  Asta e singurul motiv; pentru CNN nu exista A3, exista doar un cec de plata. La fel ca festivalurile unde cumpara ei bilete de intrare si spun pensionarilor ca sunt "nominalizati". A3, Sputnik de America.
 • Ce chestie! Nu știam că CNN face cursuri de fecalofagie. Oare aia au habar cu cine sa au asociat? Exista televiziuni și canalizări. Ghici in ce categorie e Antenuta? Cat o fi platit din Profesor că sa cumpere asocierea?
 • A3 pur si simplu plateste f multi bani pt titlul de afiliat/partener CNN, la fel cum a platit si ca sa "castige" premiile de la NY acum 2-3 ani.

  Nu e un proces de selecție de tip "cine face știri mai bune". Dai bani, ești partener, ai voie sa folosești footage CNN și ai o emisiune de la ei. Ești abonat, cum ar veni.

  Atata tot. Restul e vrajeala de pr de la dnul Ursu.

Trimite un comentariu