Skip to main content

CNN, emisiune la Antena 3. O echipă CNN va veni la Bucureşti să facă zilnic emisiune alături de oamenii staţiei. Antena 3, de la afiliat la partener CNN. Adrian Ursu, totul despre parteneriat

 
Parteneriatul a fost semnat din partea Antena 3 de către Mihai Gâdea, directorul staţiei
Parteneriatul a fost semnat din partea Antena 3 de către Mihai Gâdea, directorul staţiei

De la AFILIAT la PARTENER CNN. Postul de televiziune Antena 3 a trecut de la statutul de afiliat al CNN International la cel de partener al reţelei americane de ştiri. Ce înseamnă?

Publicitate

Printre altele, postul de televiziune american va produce o emisiune zilnică la Antena 3, la care va contribui inclusiv cu oameni pe care îi va trimite la Bucureşti.

Ce emisiune va face CNN? Care va fi tema? Când începe?

Adrian Ursu, director editorial al Antena 3, a explicat pentru Paginademedia.ro ce înseamnă şi ce presupune noul statul de partener al CNN:

Diferenţa între Afiliat şi Partener:

Adrian Ursu: Până acum Antena 3 era afiliată CNN, aşa cum şi Pro TV este afiliat. Antena 3 este singura staţie de ştiri afiliată CNN. Aceasta însemna accesul reciproc la materiale video (noi de la CNN, ei de la noi).

Parteneriatul presupune mult mai mult. De altfel, în lume, sunt mult mai puţine staţii partenere ale CNN.

Paginademedia.ro: Ce înseamnă partener CNN, în cazul Antena 3?

Adrian Ursu: Accesul la CNN Newsroom dar şi la o paletă mult mai largă de materiale, documentare, exclusive ale CNN, pe care le poţi prelua (nu numai imagini legate de ştiri)

- Coproducţia unei emisiuni zilnice, CNN Hour.

- O secţiune specială pe site, branduită CNN International, cu conţinut furnizat de CNN

- O secţiune specială, anul acesta, când sunt alegeri, USA Elections (inclusiv schimburi de echipe)

- Programe de training. Prezentatorii, reporterii, operatorii, redactorii, editorii şi producătorii Antena 3 vor avea acces la programe speciale de training realizate atât la Bucureşti, cât la CNN, în Statele Unite şi Marea Britanie

Paginademedia.ro: Ce este emisiunea CNN Hour?

Adrian Ursu: Va fi o emisiune zilnică, de fapt, de luni până vineri. Cel mai probabil va fi o emisiune de Prime-Time, de o oră.

Structura de program o vom discuta în comun, dar va fi preponderent cu informaţii internaţionale. Evident că vor fi şi informaţii interne, însă care au repercusiuni la nivel extern sau care sunt parte a unui context internaţional.

Va exista o echipă de producţie comună CNN-Antena 3. CNN va trimite la Bucureşti doi oameni (printre care un producător executiv), care vor lucra cu o echipă de la Antena 3"

Emisiunea va fi pe post spre sfârşitul anului.

Paginademedia.ro: Cum s-a trecut de la afiliat la partener?

Adrian Ursu: A fost o discuţie care a durat peste un an, cu mai mulţi paşi procedurali şi definirea condiţiiilor. S-au luat în calcul diverse criterii, care ţin de deontologie, dar şi de probitate ca business, nu numai profesională.

Paginademedia.ro: Implică şi costuri acest statut de partener?

Adrian Ursu: Există nişte costuri, evident, în orice fel de astfel de operaţiune.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • fabi fabi
    Nasoala asociere pt CNN
  • jk jk
    Speram ca A3 sa se îmbunătățească din acest fapt,dar si CNN sa nu se strice

Trimite un comentariu

sus